Glavni
Otitis

Recenzije: RINZASIP® vruće piće s vitaminom C

Na ovoj stranici pronaći ćete komentare o RINSASIP® prahu s vitaminom C. Da biste saznali više o proizvodu, slijedite link ili pročitajte upute. Ako želite koristiti tablete, ovdje pročitajte o RINSA®.
Na našim stranicama možete se također upoznati s cijenama cjelokupne linije proizvoda.

Datum: 1. veljače 2016

Imate hitan posao, ali vaša hladnoća se nezamislivo proširila? RINZASIP® s vitaminom C pomoći će eliminirati simptome i dati bol u duhu.

Datum: 12. siječnja 2016

Kupio sam muža, postao je jako bolestan - slabost i kašalj su bili jaki, a nos mu je bio pun. Prvo je upotrijebio drugi alat. nije pomogao, pa sam odlučio probati Rinzasip, reklamirati i cijena je pristupačna. Kupio sam 5 vrećica za testiranje, ali to nam je bilo dovoljno.

Muž je naravno rekao da nije ukusno, ali glavna stvar koja je pomogla. Već nakon prvog dana postalo je lakše, on je prvi dan popio 3, na drugoj 2 više i sve je nestalo. Slabost je prošla i glavobolja, nos je također počeo bolje disati, ali smo liječili grlo drugim lijekovima.

Savjetujem svima, nisam ni pomislio da za 101 rubalja (mislim da je jeftin) možete kupiti dobar alat, tako da sljedeći put ću kupiti paket više, tako da ostaje samo u slučaju.

Datum: 27. prosinca 2015

Ovaj pomagač u suočavanju s prehladama! Zaboravio sam na kongestiju nosa, nelagodu u grlu i temperaturu!

Datum: 9. veljače 2015

Značajno ublažava stanje, lako pije, brzo snižava temperaturu

Datum: 07. veljače 2015

Dobar dan svima. Sada je vrijeme za prehlade. I kako sebi pomoći u tome - naravno, piti antivirusne lijekove na vrijeme. Pa, ako ste već bolesni, onda će vam pomoći Rinzasip s vitaminom C. To će sniziti temperaturu, olakšati glavobolje i eliminirati kongestiju nosa. U pakiranju od 10 vrećica s praškom od 5 g. Sastoji se od askorbinske kiseline, kofeina, paracetamola, koje uzimaju odrasle osobe i djeca od 15 godina 3-4 puta dnevno. Nisam imala groznicu kad sam je uzela da imam bol u grlu. Kad sam otopio prah, dodao je žlicu meda. Imao sam vrlo lijep okus s narančom, ali još uvijek volim s limunom. Želim da svatko bude manje bolestan, a tko se loše oporavi

Datum: 4. veljače 2015

Rinzasip u vrećicama (vrećicama) je vrlo učinkovit lijek protiv prehlade.

Ako postoji curenje iz nosa, glavobolja, opća "ljepljivost" tijela, jedan paket ovog lijeka, uzet na početku ovih problema, može zaustaviti prehladu.

Datum: 17. siječnja 2015

Začudo, lijek je pomogao prvi put. Naravno, kašalj uopće nije nestao, ali je postalo mnogo lakše disati, a ispljuvak je počeo polijetati. Grlobolja je oslabila nakon 2 sata.

Datum: 22. prosinca 2014

Zima, padovi temperature i prehlade češće se pojavljuju - gripa, akutne respiratorne infekcije, bol u grlu. Sve ove bolesti usko su povezane s podizanjem temperature kod ljudi, a Rinzasip dolazi u pomoć. Ovaj lijek je u obliku praha. Prodaje se u pakiranju u vrećicama. Postoje tablete Rinza, ali tablete za djecu ne odgovaraju dobro, ne mogu ih progutati. Ali samo prašak za otapanje u vodi svi vole čaj. Bolesnoj osobi treba piti puno vode, a ovdje ima lijek u isto vrijeme. Još jedan plus za to je da postoji dodatak vitamina C za brz oporavak. Rinzasip je stvarno ljekovito sredstvo koje dobro pomaže. Savjetujem svima da ga koriste.

Datum: 18. studenoga 2014

Pijenje vašeg Rinzasipa ili korištenje nečeg drugog je vaše vlastito poslovanje, ali ja osobno visoko preporučujem ovaj lijek zbog njegove učinkovitosti.

Rinzasip

Oblici oslobađanja

Upute rinzasipa

Rinzasip (paracetamol + fenilefrin + feniramin + kofein) je kombinirani indijski lijek za simptomatsko (usmjereno na posljedice, a ne na uzrok) liječenja akutnih respiratornih bolesti, češće se u ljudima nazivaju "prehlade". Učinak rhinzasipa određen je kvartetom aktivnih sastojaka koji se u njemu nalaze, od kojih je svaki vrijedan zasebne prezentacije. Ne-narkotički analgetik antipiretik paracetamol djeluje analgetski i antipiretično: sposoban je učinkovito ublažiti bolove karakteristične za prehlade (bol u grlu, bol u grlu, glavobolja, bol u zglobovima i bol u mišićima) i smanjiti povišenu tjelesnu temperaturu. Simpatomimetički fenilefrin ima vazokonstriktorni učinak na periferne krvne žile, ublažava natečenost i smanjuje hiperemiju sluznice gornjih dišnih putova i sinusa. Blokator H1-histaminskog receptora, feniramina, uspješno se nosi s alergijskim pojavama: eliminira peckanje i svrbež, a također smanjuje oticanje i hiperemiju sluznice nosne šupljine, očiju, sinusa. Lijep bonus djelovanju feniramina je eliminacija fenomena eksudacije, što sprječava razvoj upale. Kofein ima stimulirajući učinak na središnji živčani sustav, što se klinički manifestira povećanim mentalnim i fizičkim performansama, kao i smanjenjem pospanosti.

Rinzasip dolazi u obliku praška za pripremu oralne otopine. Prema općim preporukama, lijek se uzima u 1 vrećici 3-4 puta dnevno, čineći 4-6-satne intervale između doza. Maksimalni dnevni terapeutski "prag" - 4 vrećice dnevno. Trajanje terapije lijekovima ne smije biti dulje od 4-5 dana. Optimalno vrijeme za prijem - 1-2 sata nakon obroka, zajedno s dovoljnom količinom tekućine. Način pripreme otopine: sadržaj 1 vrećice otopi se u čaši vruće vode i snažno miješa do potpunog otapanja praška. Dopušteno je dodavanje šećera ili meda na okus.

Korištenje rinzasipa nameće određena ograničenja pacijentima. Stoga se tijekom liječenja treba suzdržati od upotrebe etanola u bilo kojem obliku, kao i anksiolitičkih ("anti-anksioznih") lijekova. Kombinirana uporaba lijekova koji sadrže paracetamol nije dopuštena (već postoji u rhinzasipu, stoga dodatno dodavanje ove tvari farmakološkoj "prehrani" može povećati rizik od nuspojava). Ako se stanje bolesnika ne popravi nakon 3-5 dana farmakoterapije, nužna je obvezna liječnička konzultacija. Kombinirajući rinzasipu s antiparkinsonskim lijekovima, antidepresivima, antipsihoticima može uzrokovati probleme s diurezom, konstipacijom, hipo-salivacijom. Kombinirana primjena rhinzasipa s glukokortikosteroidima povećava rizik od razvoja glaukoma. Paracetamol koji se nalazi u pripravku može smanjiti učinkovitost diuretika. Triciklički antidepresivi (imipramin, desipramin, amitriptilin) ​​pojačavaju adrenomimetički učinak fenilefrina.

Nije tajna da su kombinirani topivi prašci za ublažavanje simptoma prehlade jedno od najpopularnijih droga među populacijom, osobito u jesensko-zimskom razdoblju. Lijekovi bez recepta, uključujući rhinzasip, često uključuju različite doze istih farmakološki aktivnih sastojaka. No, učinkovitost lijeka u velikoj mjeri određuje doze njegovih aktivnih sastojaka. Dakle, isti paracetamol je “učestaliji” od mnogih anti-hladnih kombinacija i jedan od najsigurnijih antipiretičnih analgetika: nisu svi preparati doza koja odgovara dozi koju preporučuje WHO (0,5–1 g na 4 “dnevne” doze, što je ekvivalentno dnevnoj dozi). 2-4 g). Rinzasip se odnosi na one lijekove koji udovoljavaju preporukama SZO o sadržaju paracetamola. To je, uz gripu, coldrex, maxicold, rinicold, jedno od najpovoljnijih.

Lijekovi> Rinzasip (prah)

Rinzasip je predstavljen prahom, iz kojeg se priprema otopina za naknadnu oralnu primjenu, koju karakterizira narančasta / ružičasta / žuta boja, okus naranče / ribizla / limuna. Lijek se koristi za simptomatsku terapiju akutnih respiratornih bolesti. Aktivni sastojci su feniramin meliat, kofein, paracetamol, fenilefrin hidroklorid.

Kombinirani lijek smanjuje bolni sindrom koji prati prehlade, ublažava edem gornjih dišnih puteva, ima antialergijski učinak - svrbež u nosu, oči, održava fizičku i mentalnu sposobnost osobe. Rinzasip imenovan uz gripu, akutne respiratorne virusne infekcije, razne prehlade, uz groznicu, rinoreju.

Među kontraindikacijama označena je trudnoća i dojenje; kombinirana terapija s MAO inhibitorima, tricikličkim antidepresivima, beta-blokatorima; dob bolesnika mlađih od 15 godina; netolerancije na sastojke lijeka.

Dnevna doza je 1 vrećica od 5 g praška 3-4 puta dnevno, interval između doza treba biti najmanje 4-6 sati. Nemojte koristiti više od 4 vrećice lijeka dnevno. Terapijski tečaj - 5 dana. Sadržaj pakiranja se otapa u 1 šalici tople ili tople vode, traje 1-2 sata nakon jela. Za poboljšanje okusa, preporučuje se dodavanje meda ili šećera.

Među nuspojavama najčešće se javljaju: razdražljivost, vrtoglavica, razdražljivost; tahikardija, povišeni krvni tlak; suha usta, mučnina, bol u trbuhu; trombocitopenija, hemolitička anemija, pancitopenija; retencija urina; bronho-opstruktivni sindrom; urtikarija, svrab, osip na koži, angioedem.

U slučaju predoziranja, koje može biti uzrokovano djelovanjem velike doze paracetamola, blijedi koža i slabo zdravlje.

Rinzasip se čuva 3 godine na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva.

Recenzije za Rinzasip

Proizvođač: Unic Pharmaceutical Laboratories, Indija

Oblik ispuštanja: prašak za pripremu otopine

Analogi Rinzasip

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 7 rubalja. Analogni jeftinije za 150 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 7 rubalja. Analogni jeftinije za 150 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 29 rubalja. Analogni jeftinije za 128 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 38 rubalja. Analogni jeftinije za 119 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 39 rubalja. Analogni jeftinije za 118 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 39 rubalja. Analogni jeftinije za 118 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 45 rubalja. Analogni jeftiniji za 112 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 60 rubalja. Analogni jeftinije za 97 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 74 rubalja. Analogni jeftiniji za 83 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 74 rubalja. Analogni jeftiniji za 83 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 75 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 75 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 83 rubalja. Analogni je jeftiniji za 74 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 88 rubalja. Analogni jeftinije za 69 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 91 rubalja. Analogni jeftinije za 66 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 120 rubalja. Analogni jeftinije za 37 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 122 rubalja. Analogni jeftinije za 35 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 123 rubalja. Analogni jeftinije za 34 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftiniji za 33 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 127 rubalja. Analogni jeftinije za 30 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 128 rubalja. Analogni jeftinije za 29 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 131 rubalja. Analogni jeftinije za 26 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 138 rubalja. Analogni jeftinije za 19 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 141 rubalja. Analogni jeftinije za 16 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije za 10 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 149 rubalja. Analogni jeftinije za 8 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 152 rubalja. Analogni jeftinije za 5 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 155 rubalja. Analogni jeftinije za 2 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 159 rubalja. Analog je skuplji za 2 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 161 rubalja. Analog je skuplji za 4 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 169 rubalja. Analog je skuplji za 12 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 174 rubalja. Analog skuplji za 17 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analog skuplji za 34 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analog skuplji za 34 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 199 rubalja. Analogni je skuplji na 42 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 215 rubalja. Analogni je skuplji za 58 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 227 rubalja. Analogni je 70 rubalja skuplji

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 245 rubalja. Analogni je skuplji za 88 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 245 rubalja. Analogni je skuplji za 88 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 260 rubalja. Analogni je skuplji na 103 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 262 rubalja. Analogni je skuplji za 105 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 276 rubalja. Analog skuplji na 119 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 287 rubalja. Analogni je skuplji na 130 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 292 rubalja. Analogni je skuplji na 135 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 296 rubalja. Analog skuplji na 139 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 311 rubalja. Analog skuplji za 154 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analog skuplji za 157 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 325 rubalja. Analog skuplji za 168 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 329 rubalja. Analog skuplji za 172 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 390 rubalja. Analogni više za 233 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 432 rubalja. Analog skuplji na 275 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 456 rubalja. Analog skuplji za 299 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 482 rubalja. Analog skuplji na 325 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 495 rubalja. Analog skuplji na 338 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 540 rubalja. Analog skuplji na 383 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 550 rubalja. Analog skuplji na 393 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 667 rubalja. Analog skuplji za 510 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 682 rubalja. Analog skuplji na 525 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 684 rubalja. Analog skuplji na 527 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 707 rubalja. Analog skuplji za 550 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 983 rubalja. Analogni više za 826 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1180 rubalja. Analog skuplji za 1023 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena je od 1519 rubalja. Analog skuplji na 1362 rubalja

Upute za uporabu za Rinzasip

Rinzasip ® s vitaminom C

Registracijski broj:

LS - 002579 od 29.12.2006

Trgovački naziv: RINZASIP ® s vitaminom C

Oblik doziranja:

prašak za otopinu za oralnu primjenu [naranča, limun, crna ribizla]
struktura

Svaka vrećica (5 g) sadrži:

Paracetamol …………………………. 750 mg
Vitamin C (askorbinska kiselina). 200 mg
Kofein ……………………………..... 30 mg
Pheniramine Maleate …………………..….20 mg
Fenilefrin hidroklorid ………..... 10 mg

i pomoćne tvari: bezvodna limunska kiselina, natrijev saharin, natrijev citrat, saharoza; sumrak-žuta boja, okus naranče - za narančasti prah; boja kinolin žuta, supstanca okusa limuna - za limun u prahu; boja azorubina, aroma voća, aroma maline, aroma tvari za crnu ribizlu - za prah crne ribizle.

Opis: prah od svijetlo narančaste do narančaste boje s bijelim i narančastim mrljama; prah od svijetložute do žute s bijelim i žutim mrljama; prah od ružičaste do ružičasto-crvene boje s bijelim i crvenim mrljama.

Farmakoterapijska skupina:

Sredstva za uklanjanje simptoma akutnih respiratornih infekcija i prehlada (analgetsko ne-narkotično sredstvo + psiho-stimulans + alfa-adrenostimulator + N1- blokatori histaminskih receptora + vitamin).

ATH kôd [N02BE71] Farmakološka svojstva

Kombinirani lijek. Paracetamol djeluje antipiretično i analgetski: smanjuje bolni sindrom uočen u slučaju prehlade - bol u grlu, glavobolja, bol u mišićima i zglobovima, smanjuje visoku temperaturu. Fenilefrin ima vazokonstriktorni učinak - smanjuje oticanje i hiperemiju sluznice gornjih dišnih putova i paranazalnih sinusa. Feniramin ima antialergijski učinak: eliminira svrbež očiju, nosa i grla, oticanje i hiperemiju sluznice nosne šupljine, nazofarinksa i paranazalnih sinusa, smanjuje eksudativne manifestacije. Kofein ima stimulirajući učinak na središnji živčani sustav, što dovodi do smanjenja umora i pospanosti, te povećanja mentalnih i fizičkih sposobnosti.

Askorbinska kiselina (vitamin C) ispunjava povećanu potrebu za vitaminom C za prehladu i gripu, osobito u početnim stadijima bolesti. Povećava otpornost organizma na zarazne bolesti.

Simptomatsko liječenje "prehlade", gripe, ARVI (febrilni sindrom, bolni sindrom, rinoreja).

Preosjetljivost na paracetamol i druge komponente lijeka; uzimanje drugih lijekova koji sadrže tvari koje su dio lijeka; istodobna primjena tricikličkih antidepresiva, MAO inhibitora, beta-blokatora; trudnoća, dojenje; dječja dob (do 15 godina).

Ne preporučuje se za odrasle i djecu težine manje od 50 kg.

Mjere - izražen koronarne ateroskleroze, hipertenzije, hipertireoza, feokromocitoma, dijabetes, bronhijalna astma, kronična opstruktivna plućna bolest, nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, krvne bolesti, kongenitalna hyperbilirubinemia (Gilbert sindrom, Dubin-Johnson i Rotor), jetre i / ili zatajenje bubrega, glaukom zatvaranja kuta, hiperplazija prostate.

Doziranje i primjena

Sadržaj 1 vrećice (vrećicu) sipati u čašu, preliti toplom vodom, miješati dok se ne otopi, i popiti (po želji možete dodati šećer ili med). Potrebno je uzeti preparat s velikom količinom tekućine, 1 do 2 sata nakon obroka. Odrasli i djeca starija od 15 godina: uzmite jednu vrećicu 3-4 puta dnevno u razmacima od 4-6 sati. Maksimalna dnevna doza - 4 vrećice. Tijek liječenja nije veći od 5 dana.

Alergijske reakcije (uključujući osip na koži, svrbež, urtikarija, angioedem), vrtoglavicu, poremećaj spavanja, razdražljivost, midriazu; visoki krvni tlak, tahikardija; mučnina, povraćanje, bol u epigastriju; suha usta; retencija urina, pareza smještaja, povišeni intraokularni tlak; anemija, trombocitopenija, agranulocitoza; bronhijalna opstrukcija. Kod produljene primjene u velikim dozama mogu se promatrati hepatotoksični učinci, hemolitička anemija, aplastična anemija, methemoglobinemija, pancitopenija; nefrotoksičnost (papilarna nekroza).

To je uzrokovano, u pravilu, paracetamolom, koji se manifestira nakon uzimanja više od 10-15 g paracetamola. Moguće: blijeda koža, anoreksija, mučnina, povraćanje; gepatonekroz; povećana aktivnost transaminaza jetre, povećanje protrombinskog vremena. U slučaju predoziranja potrebno je hitno konzultirati liječnika. Liječenje: ispiranje želuca nakon čega slijedi imenovanje aktivnog ugljena; simptomatska terapija, uvođenje metionina nakon 8 do 9 sati nakon predoziranja i N-acetilcistein - nakon 12 sati.

Interakcija s drugim lijekovima

Pojačava učinke inhibitora MAO, sedativa, etanola. Antidepresivi, antiparkinsonici, antipsihotici, derivati ​​fenotiazina - povećavaju rizik od zadržavanja mokraće, suhih usta i konstipacije. Glukokortikosteroidi povećavaju rizik od razvoja glaukoma. Paracetamol smanjuje učinkovitost urikozuričnih lijekova. Feniramin istovremeno s inhibitorima MAO, furazolidon može uzrokovati hipertenzivnu krizu, agitaciju, hiperpyreksiju. Triciklički antidepresivi povećavaju adrenomimetički učinak fenilefrina, istodobno imenovanje halotana povećava rizik od ventrikularnih aritmija.

Uz istovremenu primjenu lijeka s barbituratima, difeninom, karbamazepinom, rifampicinom i drugim induktorima jetrenih mikrosomalnih enzima, povećava se rizik razvoja hepatotoksičnog učinka paracetamola.

Tijekom razdoblja liječenja treba se suzdržati od uzimanja alkohola, hipnotika i anksiolitičkih (trankvilizatora) lijekova. Ne uzimajte s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol. Trebalo bi se suzdržati od obavljanja posla koji zahtijeva koncentraciju, povećanu brzinu motoričkih i mentalnih reakcija. Ako simptomi bolesti ne nestanu unutar 3-5 dana, obratite se liječniku.

Na 5 g vrećice od aluminijske folije laminirane polietilenom i polistrom.
Na 5, 10, 25, 50 ili 100 vrećica zajedno s uputama za primjenu u kartonskoj ambalaži.

Uvjeti skladištenja:

Datum isteka:

3 godine. Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Iz lijekova se izdaje bez recepta

Predstavništvo u Rusiji:

Moskva 123242, Sadovaya Kudrinskaya, 3

Pregledi lijeka Rinza

Tablete, Unique Pharmaceutical Laboratories (podjela J.B. Kemikalija Pharmaceuticals Ltd.)

Indikacije za uporabu

Simptomatsko liječenje prehlade, ARVI, uklj. gripa (febrilni sindrom, bolni sindrom, rinoreja).

Rasprava o drogi Rinza u evidenciji mama

A mi se rijetko susrećemo s nekim u lijepom vremenu, ne toliko na -20))) Oca smo poslali u dućan 2 dana! I t-t smo se riješili bala, ali sam opet krenuo u krug, osjećajući hladnoću sa svim posljedicama, prekjučer sam udarila 2 paketa teraflua i izvrsna! Jučer, malo više šmrknutog danas već krastavca! Preporučujem, on se stavlja na noge odmah, on otpolo illa muža ispred aviona, za jedan dan sve je skinula i tempo i kašalj i to je to! Jedino je cijena grizog konja, ali se opravdala, nego na ri.

RINSASIP - ne kupujte.

Djevojke, ni u kojem slučaju ne kupujte ovaj proizvod.
Moj suprug je tog tjedna otišao na traumatološki odjel sa potresom mozga, položen je u hodnik (bolnica se obnavlja, a nisu svi štićenici spremni, pa ni u hodniku nema mjesta). Na putu je proklizao! Liječnik je rekao da imaju traumu, a ne terapijsku, tako da si ti, ne hladne pilule

Kod kuće, nažalost, sve je bilo gotovo i otišao sam u ljekarnu. Kažem, dajte mi nešto ne skupo, slično terafluu, u prahu, pa, "ljubaznu" prodavačicu i dali mi RINSASIP za 85 hr.

Prekjučer, moj muž je popio 2 vreće i jučer još 2, popodne je imao osip i sve je počelo nadimati i svrbjeti. i navečer je izgubio svijest. kaže da su koljena sada povrijeđena, kako je pala.

Kao rezultat toga, ubrizgavanje i dva kaplje odmah
Sada je spavao, kao što bolje piše.


Možda je to, naravno, individualna netolerancija ili lažna, ali NE RIZIČITE BOLJE. Koristite dokazane lijekove. I ne boli se bolje.
Zdravlje vama i vašim voljenima

Rinzasip

Rinzasip za djecu

Da, sve je to relativno, o dobi u uputama. Sve će biti u redu!

Pa, njegov je sastav normalan. Ako nema drugog, onda bih dao

Rinzasip s laktovima

mogu li piti rinzasip s gv?

Bolje mislim narodnim metodama)

Je li moguće piti rinzasip ako je trudna

obolio = (((

Djevojke pomažu! Grlobolja ((((

reci mi

I opet o BT-u

Trebam savjet

Bolestan sam u glavi

žao mužu.
neće dugo trajati ako se i dalje tako ponašate.

Što je bolje piti, bolesno, a mi na GV nam 10 mjeseci

50 pitanja i odgovora

muž je bolestan... kako zaštititi sve ostale?

ali to nije potrebno. U takvim slučajevima pijem arbidol (ili koldakt) 2 tablete po 3 r dnevno, isperite grlo (sol i soda), popijte teraflu i poprskajte Ingalipt u grlo)) Uvijek mi pomaže) Ova metoda nikada nije pala

A za prevenciju Vitaminchiki piti 2 p godišnje)))

Danas je bolje za noćno ispiranje grla. i onda za noć bakterija oh, kako brzo se umnožavaju... Ovo je moj ENT koji stalno govori.

tijelo je odustalo

Razbolio sam se.

Lizobakt, sandra ova homeopatija

GIRLS SAVJETUJE

kako je to već zadolbalo. nema snage !!

imamo isti problem... baka njezina muža... to je samo nezamislivo pokvareno stvorenje. Kako mi je drago što se uselila u stan od nas. obojica smo se borili s njom i stalno smo se brisali. Zahvaljujući njoj, naravno, ona nam je osigurala stanovanje... ali neću je voljeti zbog toga. kad je njezin muž tako bijel i pahuljast, ali ostao sam. njezin suprug nije vjerovao da me uvrijedila dok ga nisam neprimjetno nazvala tijekom svađe i nisam napravila spikerfon.

Pa, na temu razgovora u automobilu, vi stvarno quibble - ona navodno našalio, samo očito vic nije uspio.

i tako... dobro, promrmljala je - što želite. posvetite više pozornosti.

sretna ti i draga obitelj... pomogla bi i živjela daleko, iako bismo hodali jedni s drugima i izlijevali naše duše, vjerojatno bi bilo lakše b)))))

Rinzasip s vitaminom C

Lijek Rinzasip je kombinirani antipiretik, analgetik, antialergijski, vazokonstriktor (vidi recenzije), koji se koristi za uklanjanje groznice, zimice, bolova, curenja nosa, svrbeža u nosu i drugih simptoma koji prate ARVI, prehlade i gripe.

Sastav i oblik otpuštanja

Sastav Rinzasipa kao aktivne tvari uključuje: a) askorbinsku kiselinu (vitamin C), koja sudjeluje u metaboličkim procesima i povećava otpornost organizma na vanjske štetne čimbenike; b) kofein, koji stimulira središnji živčani sustav i povećava mentalne i fizičke performanse; c) paracetamol je analgetik koji ima analgetski i antipiretički učinak; d) fenilefrin (hidroklorid), koji ima vazokonstriktorni i anti-edemski učinak na sluznicu nosa; e) feniramin (maleat) koji ima antialergijski učinak, koji pomaže eliminirati svrbež u nosu, očima i grlu. Otpuštanje oblika: prašak za otopinu za oralnu primjenu s različitim okusima (naranča, limun, crni ribiz).

Kontraindikacije i nuspojave

Kontraindikacije za primjenu Rinzasipa s vitaminom C su: portalna hipertenzija, nedostatak saharoze / izomaltoze, nepodnošljivost fruktoze, malapsorpcija glukoze-galaktoze. Ne možete uzeti ovaj alat u isto vrijeme kao i druga sredstva koja sadrže u sastavu sličnih tvari, kao i istovremeno s tricikličkim antidepresivima, inhibitorima monoamin oksidaze, beta-blokatorima. Trebali biste odbiti uzimanje Rinzasipa tijekom trudnoće i tijekom dojenja. Lijek je također kontraindiciran kod djece mlađe od 15 godina, kao i kod pacijenata bilo koje dobi koji imaju povećanu osjetljivost na bilo koju od njegovih komponenti. Uz korištenje mogućih nuspojava u obliku alergijskih reakcija, vrtoglavice, visokog krvnog tlaka, itd. - prvo pročitajte upute.

Što je bolje od Rinze?

Vidite da postoji bolji Rinza: odaberite par lijekova i saznajte što ljudi više vole - Rinza ili neki drugi lijek slične namjene.

Rinzasip: upute za uporabu, analoge i recenzije, cijene u ljekarnama u Rusiji

Rinzasip je kombinirani lijek koji se koristi za simptomatsko liječenje akutnih respiratornih bolesti. Sadrži paracetamol, fenilefrin hidroklorid, klorfeniramin maleat, kofein.

Paracetamol djeluje antipiretično i analgetski: smanjuje bolni sindrom uočen u slučaju prehlade - bol u grlu, glavobolja, bol u mišićima i zglobovima, smanjuje visoku temperaturu.

Fenilefrin ima vazokonstriktorni učinak: smanjuje oticanje i hiperemiju sluznica gornjih dišnih putova i paranazalnih sinusa.

Feniramin ima antialergijski učinak: eliminira svrbež očiju, nosa i grla, oticanje i hiperemiju sluznice nosne šupljine, nazofarinksa i paranazalnih sinusa, smanjuje eksudativne manifestacije.

Kofein ima stimulirajući učinak na središnji živčani sustav, što dovodi do smanjenja umora i pospanosti, te povećanja mentalnih i fizičkih sposobnosti.

Askorbinska kiselina (vitamin C) ispunjava povećanu potrebu za vitaminom C za prehladu i gripu, osobito u početnim stadijima bolesti. Povećava otpornost organizma na zarazne bolesti.

Indikacije za uporabu

Od čega pomaže Rinzasip? Prema uputama, lijek se propisuje za simptomatsku terapiju (smanjenje vrućine, rinoreje i bolni sindrom) za gripu, ARVI i druge prehlade, popraćene simptomima:

  • glavobolja,
  • visoka temperatura
  • bolovi u tijelu,
  • nazalna kongestija i bale.

Upute za uporabu Rinzasip doziranja

Sadržaj 1 vrećice sipati u čašu, preliti toplom vodom (ne kipuće vode!), Izmiješati dok se ne otopi i pije (po želji, možete dodati šećer ili med).

Uzmi lijek mora biti otopljen u tekućini, 1-2 sata nakon obroka.

Odrasli i djeca starija od 15 godina preporučuju se standardnim dozama Rinzasipa prema uputama za uporabu:

  • 1 vrećica 3-4 puta dnevno, interval između doza 4-6 sati.
  • maksimalna dnevna doza - 4 vrećice.
  • liječenje nije dulje od 5 dana.

Zabranjena je zajednička uporaba s drugim lijekovima koji uključuju paracetamol.

Tijekom razdoblja liječenja Rinzasipom potrebno je suzdržati se od uzimanja anksiolitičkih ili hipnotičkih lijekova i konzumiranja alkohola.

Nuspojave

Uputa upozorava na mogućnost razvoja sljedećih nuspojava kod propisivanja Rinzasipa:

  • Alergijske reakcije: osip na koži, svrbež, urtikarija, angioedem, bronhijalna opstrukcija
  • Sa strane središnjeg živčanog sustava: vrtoglavica, poremećaj sna i budnosti, odsutnost, povećani umor, povećana razdražljivost, tjeskoba, tremor
  • Na dijelu probavnog trakta: suha usta, mučnina, povraćanje, bol u epigastričnom području, abnormalna funkcija jetre, pogoršanje tijeka ulceroznih bolesti želuca i crijeva, proljev
  • Od kardiovaskularnog sustava: povišen krvni tlak, tahikardija, aritmija
  • Na dijelu organa vida: povišeni intraokularni tlak, midrijaza
  • Iz hemopoetskog sustava: anemija, trombocitopenija, agranulocitoza
  • Na dijelu mokraćnog sustava: retencija urina, papilarna nekroza bubrega

kontraindikacije

Kontraindicirano je da se Rinzasip imenuje u sljedećim slučajevima:

  • istodobna primjena tricikličkih antidepresiva, MAO inhibitora, beta-blokatora;
  • trudnoća, dojenje;
  • dob djece (do 15 godina);
  • uzimanje drugih lijekova koji sadrže tvari koje su dio lijeka;
  • preosjetljivost na paracetamol i druge komponente koje čine lijek.

Ne preporučuje se za odrasle i djecu težine manje od 50 kg.

S oprezom - izražena ateroskleroza koronarnih arterija, arterijska hipertenzija, tirotoksikoza, feohromocitom, dijabetes, bronhijalna astma, kronična opstruktivna plućna bolest, nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, bolesti krvi, kongenitalna hiperbilirubinemija (Zymeroma Zyhle), adipozna dehidrogenaza; i / ili zatajenje bubrega, glaukom zatvaranja kuta, hiperplazija prostate.

predozirati

Simptomi predoziranja uzrokovani su paracetamolom, koji je aktivna komponenta Rinzasipa, a razvijaju se uz istovremenu uporabu 10-15 g paracetamola (750 mg u 1 vrećici). Simptomi uključuju mučninu, povraćanje, nedostatak apetita, bljedilo kože, razvoj zatajenja jetre.

Liječenje predoziranja - ispiranje želuca, uzimanje crijevnih sorbenata (aktivni ugljen), uvođenje antidota (metionin, N-acetilcistein), izbor kojeg liječnik određuje na temelju vremena koje je proteklo od uporabe lijeka.

Analogi Rinzasip, cijena u ljekarnama

Ako je potrebno, moguće je zamijeniti Rinzasip s analogom za terapijski učinak - to su lijekovi:

Odabir analoga važno je razumjeti da se upute za uporabu Rinzasipa, cijene i recenzije lijekova sličnog djelovanja ne primjenjuju. Važno je posavjetovati se s liječnikom, a ne vršiti neovisnu zamjenu lijeka.

Cijena u ruskim ljekarnama: Rinzasip s vitaminom C praška 5 g 5 kom. - od 159 do 173 rubalja, prema 824 ljekarne.

Čuvati na suhom mjestu nedostupnom djeci na temperaturi do 25 ° C. Rok trajanja - 3 godine. Prodaja u ljekarnama bez recepta.

Posebne upute

Tijekom razdoblja liječenja treba se suzdržati od uzimanja alkohola, hipnotika i anksiolitičkih (trankvilizatora) lijekova. Ne uzimajte s drugim lijekovima koji sadrže paracetamol.

Ako simptomi bolesti ne nestanu unutar 3-5 dana, obratite se liječniku.

Trebalo bi se suzdržati od obavljanja posla koji zahtijeva koncentraciju, povećanu brzinu motoričkih i mentalnih reakcija.

Interakcija s drugim lijekovima

Lijek, uz uzimanje smanjuje učinak tableta za spavanje, sedativa, opojnih droga. Povećava učinak antikoagulantnih lijekova. Istovremena primjena s hepatotoksičnim lijekovima povećava rizik od ozbiljne toksičnosti jetre. Istovremena uporaba s etanolom pridonosi razvoju akutnog pankreatitisa.

Kombinirana primjena s drugim nesteroidnim protuupalnim lijekovima povećava rizik od razvoja bubrežne papilarne nekroze i nefropatije.

Istovremena uporaba s diureticima, fenotiazinima i alfa-blokatorima može dovesti do razvoja hipertenzivne krize.

Pojačava učinke inhibitora MAO, sedativa, etanola.

Beta-blokatori smanjuju aktivnost pejsmejkera lijeka.

Rinza (Rinzasip): doziranje praška i tableta, recenzije, fotografije

U hladnom vremenu većina ljudi osjeća slabost mišića i slabost. Prema liječnicima, to su znakovi prehlade. Da bi se spriječila bol u grlu, vrućica, nazalna kongestija, potrebno je poduzeti mjere. Suočavanje s tim simptomima i zaustavljanje prehlade pomoći će Rinzi (Rinzasip), dobroj indijskoj medicini.

instrukcija

Rinza i Rinzasip koje proizvodi jedan proizvođač, a sastav se ne razlikuje. Jedina razlika je oblik oslobađanja - tablete i prah.

Rhinza (pilule) su ružičaste boje s malim mrljama. Aktivni sastojci lijeka:

  • paracetamol;
  • fenilefrin hidroklorid;
  • klorfenamin maleat;
  • kofein.

Dodatne tvari:

  • kukuruzni škrob;
  • magnezijev stearat;
  • natrijev karboksimetil škrob;
  • natrijev metil parahidroksibenzoat.

Tablete su pakirane u debeli papirni blister.

Rinzasip (prah) dostupan je u posebnim vrećicama, sastav lijeka je isti kao i sastav tableta.

Lijek se koristi u jesensko-zimskom razdoblju, kao profilaktičko sredstvo protiv prehlade. Olakšanje nastaje nakon uzimanja jedne pilule (vrećice). Rinza (Rinzasip) ublažava glavobolju i zubobolju.

Farmakološko djelovanje

Rinza (Rinzasip) ima kombinirani učinak na tijelo.

Paracetamol djeluje analgetski i antipiretički. Uklanja bolove u grlu, glavi, zglobovima i eliminira nelagodu zbog prehlade. I također inhibira proizvodnju prostaglandina. Za razliku od drugih lijekova, paracetamol ne djeluje štetno na gastrointestinalni trakt i sluznicu.

Fenilefrin eliminira oticanje nazofarinksa, sluznice, nosnih sinusa.

Klorfenamin djeluje antialergijski, blokirajući receptore histamina.

Kofein utječe na živčani sustav, smanjuje pospanost tijela, povećava učinkovitost. Pojačava protuupalno i analgetsko djelovanje paracetamola.

Doziranje i kontraindikacije

Rinza (Rinzasip) se propisuje u jednoj tableti (vrećici) svakih 8 sati. Tijek liječenja ne smije biti duži od 5 dana. Lijek treba uzimati 90 minuta nakon obroka. Ne možete koristiti više od 4 tablete dnevno.

Tablete Rinza su manje popularne od praška (Rinzasip). To je uzrokovano velikom upotrebljivošću.

Za nanošenje Rinzasipa, sadržaj vrećice ulijte u čašu i prelijte toplom vodom. Sastav treba temeljito miješati dok se potpuno ne otopi. Najveći terapijski učinak, od uzimanja Rinzasipa, javlja se kada se lijek koristi 3 puta dnevno. Ako se nakon 5 dana stanje nije poboljšalo, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Postoji posebna verzija Rinzasipa za djecu, koja se može koristiti od 6 godina.

Sastav se ne smije koristiti u prisutnosti:

  • preosjetljivost na bilo koju komponentu pripravka;
  • piloroduodenalna opstrukcija;
  • vaskularna ateroskleroza;
  • hipertenzija;
  • zatajenje srca;
  • bronhijalna astma;
  • zatajenje bubrega i srca;
  • Dubin-Johnsonov sindrom;
  • feokromocitoma;
  • dijabetes;
  • povećana količina bilirubina u krvi;
  • nesanica;
  • poremećaji štitnjače;
  • visoki intraokularni tlak i glaukom;
  • poremećaji krvi;
  • nizak broj hemoglobina i broj leukocita u krvi;
  • ovisnost o alkoholu;
  • konvulzivna stanja i epilepsija;
  • dojenje i trudnoća;

Rinza (Rinzasip) ne može se koristiti zajedno s antidepresivima, beta-blokatorima, inhibitorima monoaminooksidaze.

Nuspojave

Većina negativnih djelovanja, od uporabe lijeka, nastaje kada se ne poštuje doza i prekoračuje razdoblje uporabe lijeka. To se lako može izbjeći ako slijedite preporuke navedene u uputama.

Rinza (Rinzasip) može uzrokovati ove nuspojave:

  • labava stolica, bol u želucu, žgaravica, konstipacija, povećana salivacija, gubitak apetita, povraćanje, hepatonekroza, pogoršanje jetre;
  • kratak dah, bol u srcu, bradikardija;
  • hipoglikemija;
  • razdražljivost, glavobolje, tjeskoba, nesanica, tjeskoba, tinitus, depresija;
  • halucinacije;
  • anemija, pancitopenija, leukopenija, trombocitopenija, neutropenija, agranulocitoza;
  • bubrežne kolike, žad, poteškoće s mokrenjem, dizuriju;
  • povišeni tlak;
  • bronhospazam;
  • proširene zjenice, suhe oči, povećani intraokularni tlak, smetnje smještaja;
  • osip na koži, anafilaktički šok, angioedem, urtikarija.

Predoziranje i interakcija s drugim lijekovima

Lijek ima negativan utjecaj na tijelo u dozi od 10 g, možete dobiti takve simptome:

  1. Razina bilirubina se povećava, protrombin se smanjuje.
  2. Izgubljeni apetit, mučnina, bol u želucu, bljedilo kože.
  3. Žutica, pojačano znojenje, slabost.
  4. Hipoglikemija, hepatonekroza, konvulzivno stanje, koma, moždani edem.

Višak doza fenilefrina uzrokuje zbunjenost, nervozu, aritmiju, vrtoglavicu, tjeskobu, drhtanje ekstremiteta.

Kod predoziranja klorfenaminom pojavljuju se sljedeći simptomi: arterijska hipotenzija, suha usta, crijevna atonija, bradikardija, proširene zjenice, hipertermija, fotofobija.

Kako bi se uklonili simptomi predoziranja, potrebno je oprati želudac, uzeti sorbente, au nekim slučajevima se koristi i simptomatska terapija.

Rinza (Rinzasip) pojačava učinak etanola, sedativa, inhibitora monoaminooksidaze. Upotreba pripravka zajedno s antipsihoticima, antiparkinsonskim, antidepresivima - suha usta, zadržavanje mokraće, konstipacija. Dijeljenje s glukokortikosteroidima - povećava rizik od glaukoma. Domperidon i metoklopramid smanjuju apsorpciju paracetamola. Inhibitori monoaminooksidaze, zajedno s klorfenaminima, mogu dovesti do hiperpiksije, hipertenzivne krize. Upotreba zajedno s karbamazepinom, isoniazidom, difeninom, rifampicinom, barbituratima povećava toksičnost paracetamola. Istovremena uporaba zajedno sa srčanim glikozidima može dovesti do infarkta miokarda.

Rinza (Rinzasip) je učinkovit lijek protiv prehlade, pacijenti su na Internetu ostavili mnogo dobrih recenzija. Do poboljšanja dolazi nakon prve uporabe. Za djecu postoji posebna verzija Rinzasipa, koja se može uzimati od 6 godina. Velika prednost lijeka je mogućnost kupnje u apoteci bez recepta. Prije nanošenja sastava, morate pažljivo pročitati upute, osobito kontraindikacije. To će pomoći u izbjegavanju velikih problema. Cijena Rinzasipa - 220 r za 10 vrećica, Rinza - 160 r za 10 tableta, Rinzasip za djecu - 230 r za 10 vrećica.

Recenzije

"U svakom kućnom medicinskom ormariću postoji dokazano sredstvo protiv prehlade, groznice, upale grla. Za mene je to Rinzasip. Više volim oblik praška nego oblik tablete (Rinza). Ljekarna prodaje 3 okusa - limun, crni ribiz, narančastu. Kutija je 5 ili 10 obroka od 5 g.

Lijek se nosi sa simptomima prehlade i gripe. Ali on ima nuspojave i ograničenja koja su navedena u uputama. Prije uporabe pažljivo ga pročitajte. Rok trajanja sastava - 3 godine nakon datuma izdavanja.

Tijekom bolesti uzimala sam lijek 3 puta dnevno, ne više od 5 dana. Okus sastava je ugodan. Da biste smanjili rizik od upotrebe lijekova, morate se obratiti liječniku.

"Zadnji put sam često koristio Rinzasip za djecu, čim se pojave prvi znakovi prehlade, odmah dajem kćer medicinu. Zadnji put sam kupio paket od 10 vrećica za 260 rubalja. Što je prilično skupo, po mom mišljenju, ali sada se svi lijekovi isplati.

Ako se prehladite u ranoj fazi, onda su dovoljne dvije vrećice i simptomi se više ne pojavljuju.

Vrlo zadovoljan s lijekovima, pregledi učinkovitosti ne lažu. "

"Hladna sam barem 2 puta godišnje. Nekada sam se liječila Coldrexovom pomoći, Theraflu, ali u posljednje vrijeme bilo je mnogo krivotvorina i njihova se učinkovitost značajno smanjila. Kad sam ponovno posjetio ljekarnu, Rinzasip mi je bio savjetovan. Prije korištenja, pažljivo sam pročitao upute. Popio sam vrećicu za noć i jednu ujutro. Iznenađujuće, lijek je oslobodio svih simptoma. Vrlo sam zadovoljan rezultatom i sada stalno kupujem. "