Glavni
Kašalj

Ingavirin 90 mg: upute za uporabu, analozi i pregledi, cijene u ljekarnama u Rusiji

Ingavirin je antivirusno i imunostimulirajuće sredstvo.

Ima antivirusni učinak protiv virusa influence A (A / H1N1, uključujući svinje A / H1N1, A / H3N2, A / H5N1), tipa B, adenovirusne infekcije, parainfluence i respiratorne sincicijske infekcije.

Antivirusni mehanizam povezan je s potiskivanjem virusne reprodukcije tijekom nuklearne faze, odgođenom migracijom novosintetiziranog NP virusa iz citoplazme u jezgru.

Ingavirin povećava proizvodnju citotoksičnih limfocita u tijelu i povećava sadržaj NK-T stanica s visokom aktivnošću protiv virusno transformiranih stanica i izražene antivirusne aktivnosti.

Protuupalni učinak zbog potiskivanja proizvodnje ključnih proupalnih citokina, smanjenje aktivnosti mioperoksidaze.

Provedene toksikološke studije ukazuju na nisku toksičnost i visoki sigurnosni profil lijeka.

Terapijska učinkovitost kod gripe i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija (ARVI) očituje se u skraćivanju razdoblja groznice, smanjenju intoksikacije (glavobolja, slabosti, vrtoglavice), kataralnih pojava, smanjenju broja komplikacija i trajanju bolesti.

Jedna kapsula Ingavirina 90 sadrži 90 mg imidazolil etanamid pentandioične kiseline.

Indikacije za uporabu

Što pomaže Ingavirinu? Prema uputama, lijek se propisuje u sljedećim slučajevima:

 • terapija virusa influence tipa A i B, drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija (akutne respiratorne virusne infekcije), uključujući parainfluencu, adenovirusnu infekciju, respiratornu sincicijsku infekciju;
 • prevenciju virusa influence tipova A i B, kao i drugih SARS-a.

Je li ingavirin antibiotik ili ne? Konačan odgovor na ovo pitanje ni u kojem slučaju nije antibiotik.

Upute za uporabu Ingavirin 60 mg

Kapsule treba uzimati oralno, ispirati s malom količinom vode, bez obzira na obrok. Za učinkovito liječenje morate početi uzimati lijek pri prvim simptomima bolesti (prva 2 dana).

Standardne doze Ingavirina 90 prema uputama za uporabu za odrasle - 1 kapsula dnevno. Koristi se za liječenje gripe, ARVI i profilakse nakon kontakta sa zaraženim osobama.

Ingavirin 60 se koristi za djecu od 7 godina. Terapija influence i ARVI - 1 kapsula 60 mg dnevno.

Trajanje liječenja je 5-7 dana, ovisno o težini stanja, trajanje liječenja u profilaktičke svrhe je 7 dana.

Ne preporučuje se uzimati zajedno s drugim antivirusnim lijekovima.

Nuspojave

Uputa upozorava na mogućnost razvoja sljedećih nuspojava kod propisivanja Ingavirina:

 • alergijske reakcije (rijetke).

kontraindikacije

Kontraindicirano je da se Ingavirin imenuje u sljedećim slučajevima:

 • razdoblje trudnoće i dojenja (dojenje);
 • netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, malapsorpcija glukoze-galaktoze;
 • povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka.

predozirati

Nisu opisani slučajevi predoziranja lijekom.

Analogi Ingavirin, cijena u ljekarnama

Ako je potrebno, nadomjestak Ingavirina 60 mg može biti analogan terapijskom učinku - to su lijekovi:

Odabir analoga važno je razumjeti da se upute za uporabu Ingavirina, cijene i recenzije lijekova sličnog djelovanja ne primjenjuju. Važno je posavjetovati se s liječnikom, a ne vršiti neovisnu zamjenu lijeka.

Cijena u ruskim ljekarnama: kapsule Ingavirin 90 mg 7 kom. - od 480 do 523 rubalja, 60 mg kapsule za djecu 7 kom. - od 396 do 489 rubalja, prema 724 ljekarne.

Čuvati na mjestu zaštićenom od izravnog sunčevog svjetla na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Čuvati izvan dohvata djece. Uvjeti prodaje iz ljekarni - bez recepta.

Što kažu recenzije?

Mnogi pacijenti bilježe učinkovitost i brzo djelovanje lijeka, međutim, često je moguće naići na Ingavirin i negativne kritike, koje tvrde da lijek ne samo da ne pomaže kod bolesti, nego ga i pogoršava.

Recenzije liječnika o Ingavirinu od 90 mg i drugim pregledima smanjuju se na otprilike jednu - svaki se lijek propisuje individualno, ovisno o karakteristikama pacijenta. Uz pravilnu uporabu, lijek brzo eliminira simptome bolesti i učinkovito se bori protiv virusa u početnom stadiju bolesti.

Ingavirin kapsule 60 mg, 7 kom.

Dostupnost u apotekama u Moskvi

Upute za uporabu

Jedna kapsula sadrži:
Aktivni sastojak: imidazolil etanamid pentandioinska kiselina (vitaglutam) u smislu 100% tvari - 60 mg.
Pomoćne tvari:
laktoza (mliječni šećer), krumpirov škrob, koloidni silicijev dioksid (aerosil), magnezijev stearat. Tvrde želatinske kapsule (titanov dioksid, želatina).
Sastav kapsulne ljuske: titanov dioksid, kinolin žuti azorubin, grimizna boja (Ponceau 4R), želatina.

Ingavirin - antivirusno protuupalno sredstvo.

Ingavirin ima antivirusni učinak, učinkovit je protiv virusa influence A (A / H1 N1, uključujući svinje A / H1 N1, A / H3N2, A / H5N1), tipa B, adenovirusne infekcije, parainfluence, respiratorne - sincicijska infekcija. Antivirusni mehanizam djelovanja povezan je s potiskivanjem virusne reprodukcije tijekom nuklearne faze, odgođenom migracijom novosintetiziranog NP virusa iz citoplazme u jezgru.

On ima modulirajuće djelovanje na funkcionalnu aktivnost interferonskog sustava: uzrokuje povećanje sadržaja interferona u krvi do fiziološke norme, stimulira i normalizira smanjenu sposobnost proizvodnje leukocita u produkciji a-interferona, stimulira sposobnost leukocita za stvaranje u-interferona.

On uzrokuje stvaranje citotoksičnih limfocita i povećava sadržaj NK-T stanica s visokom aktivnošću protiv viralnih transformiranih stanica i izraženom antivirusnom aktivnošću.

Protuupalni učinak Ingavirina posljedica je supresije proizvodnje ključnih proupalnih citokina (faktor tumorske nekroze (TNF-a), interleukina (IL-1B i IL-6)), smanjenje aktivnosti mijeloperoksidaze.

Terapijska učinkovitost kod gripe i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija (ARVI) očituje se u skraćivanju razdoblja groznice, smanjenju trovanja (glavobolja, slabosti, vrtoglavice), kataralnih pojava, smanjenju broja komplikacija i trajanju bolesti u cjelini.

Eksperimentalne toksikološke studije ukazuju na nisku razinu toksičnosti i visoki sigurnosni profil lijeka (LD50 premašuje terapeutsku dozu više od 3000 puta). Lijek nema mutagena, imunotoksična, alergijska i kancerogena svojstva, nema lokalnog iritacijskog učinka. IngavirinR ne utječe na reproduktivnu funkciju, nema embriotoksične i teratogene učinke.

Ingavirin: upute za uporabu

Ingavirin je domaći antivirusni lijek koji se koristi u liječenju gripe i ARVI različitog podrijetla u odraslih i djece od 7 godina.

Indikacije za uporabu

Ingavirin je dizajniran za borbu protiv:

 • Gripa uzrokovana patogenima tipa A i B
 • ARVI izazvan adenovirusima, patogenima svinjske gripe itd.

Ingavirin se također koristi kao profilaktički tijekom hladne sezone.

Sastav lijeka

Antivirusni lijekovi proizvode se u dvije vrste kapsula koje se razlikuju u koncentraciji aktivnog sastojka vitaglutam:

Ingavirin za djecu: sadrži 60 mg aktivne tvari u jednoj tableti. Ostali sastojci su laktoza u obliku monohidrata, škroba od mrkve, aerosila, magnezija i titanova, želatine i boja, E1520, E171.

U kapsulama za odrasle, koncentracija vitaglutama u jednoj tableti je 90 mg. Sastav dodatnih komponenata identičan je proizvodu za djecu, ali je prikazan u različitim dozama.

Ljekovita svojstva

Terapijski učinak lijekova daje aktivni sastojak - vitaglutam (ili imidazoliletanamid pentandiična kiselina). Tvar ima snažan inhibitorni učinak na uzročnike gripe i drugih kataralnih bolesti, blokirajući njihovu distribuciju i reprodukciju. Osim toga, stimulira tjelesnu obranu, aktivirajući tjelesnu proizvodnju vlastitog interferona, što povećava njegovu otpornost, skraćuje trajanje bolesti i ubrzava oporavak.

Terapijski učinak uvelike ovisi o početku uporabe lijekova: kapsule treba početi piti čim se sumnja na bolest - što prije to bolje. Najkasnije 36 sati nakon početka početnih simptoma.

Osim liječenja, Ingavirin tablete za prevenciju gripe ili ARVI pokazale su se dobro. Preporučuje se da se piju i tijekom sezonskih epidemija i tijekom cijele godine. Lijek doprinosi:

 • Smanjenje intenziteta grozničavog stanja ili njegova eliminacija
 • Smanjenje bolnih sindroma (glava, grlo)
 • Uklanjanje nazalne kongestije i curenja iz nosa
 • Smanjite rizik od komplikacija
 • Smanjite trajanje bolesti.

Glavni sastojak vitagluta nakon gutanja brzo se apsorbira iz gastrointestinalnog trakta i ravnomjerno se raspodjeljuje na unutarnje organe. Najveća koncentracija u krvi nastaje pola sata nakon gutanja. Tvar ne stvara metabolite, koji se tijekom dana izlučuju nepromijenjeni.

Oblici oslobađanja

Ingavirin 60. Prosječna cijena - 394 rubalja.

Ingavirin 60 (za djecu) proizvodi se u obliku žutih kapsula. Punjenje - bijeli granulat i prah. Moguća prisutnost mekih grudica smatra se prihvatljivom, ne utječe na kvalitetu terapijskog učinka. Alat je zapakiran u 7 komada u staničnoj ambalaži. U pakiranju - tanjur, sažetak lijeka.

Ingavirin 90 dostupan je u crvenim kapsulama s bijelim sadržajem (granule i prah). LS se pakira u mjehuriće od 7 komada. U pakiranju - jedan paket, opisni list.

Način uporabe

Ako nema drugih lijekova, djeca i adolescenti (7-17 godina) trebaju uzimati Ingavirin za djecu prema uputama za uporabu - jednu kapsulu dnevno tijekom 5-7 dana. Smetnje ne utječu na učinak lijeka. Neovisno produljenje terapijskog tijeka je nemoguće. Ako liječenje nije uspjelo, potrebno je posjetiti liječnika kako bi se provjerilo stanje i odredila daljnja shema terapije.

Ingavirin 90. Cijena (7 kom.) - 474 rubalja.

Ingavirin 90 za odrasle se uzima slično - dnevno, jedna kapsula. Trajanje tečaja ovisi o težini stanja, u prosjeku od 5 do 7 dana. Na kraju terapije, pitanje ponovljene uporabe lijeka mora se riješiti s liječnikom.

Kao profilaktičar tijekom epidemije gripe, Ingavirin se uzima jednu kapsulu dnevno tijekom tjedan dana. Nakon završetka tečaja, potrebno je razgovarati s liječnikom o značajkama daljnjih postupaka.

U trudnoći i HB

Ne preporučuje se uzimanje Ingavirina tijekom trudnoće, budući da su učinci komponenti lijeka slabo proučeni.

Ako postoji potreba za prepisivanjem lijekova za vrijeme laktacije, HB treba suspendirati tijekom trajanja terapije.

kontraindikacije

Ingavirin ne može piti:

 • Ako postoji netrpeljivost prema komponentama
 • Tijekom trudnoće i HBV
 • U liječenju drugih antivirusnih lijekova
 • U dječjoj dobi (manje od 7 godina - za kapsule od 60 mg, do 18 - za kapsule od 90 mg)
 • Ako postoji urođeni nedostatak laktaze
 • Kod nepodnošenja laktoze i malapsorpcije glukoze-galaktoze.

Mjere opreza

Ne preporučuje se kombinirati lijek Ingavirin i alkohol, jer alkohol usporava djelovanje antivirusnog lijeka i ima više toksičnog učinka na tijelo.

Kada se Ingavirin koristi za samoliječenje, potrebno je zapamtiti da lijek ima antivirusni učinak, a ne antibakterijski. Nepravilno određivanje prirode bolesti i primjena Ingavirina mogu negativno utjecati na zdravlje i kašnjenje oporavka.

Iako se lijek Ingavirin smatra dobrom profilaktičkom, on ne zamjenjuje cijepljenje, već samo podržava imunitet i olakšava tijek bolesti.

Interakcije lijekova

U liječenju Ingvirinom nije preporučljivo uzimati druge antivirusne lijekove i lijekove koji sadrže alkohol. Još nisu pronađene druge negativne značajke interakcije.

Nuspojave

Kod pridržavanja preporučenih doza nuspojava nije zabilježena. Možda manifestacija pojedinačnih reakcija tijela.

predozirati

Slučajevi predoziranja Ingavirinom još nisu opisani.

Uvjeti skladištenja

Kapsule se mogu koristiti 3 godine od datuma proizvodnje. Kako biste izbjegli gubitak terapijskog djelovanja, čuvajte ih na mjestu zaštićenom od sunčeve svjetlosti i izvora topline na temperaturi do 25 ° C. Čuvati izvan dohvata djece!

analoga

Stručnjaci su razvili različite lijekove s antivirusnim svojstvima. Svaka od njih ima svoju specifičnost i specifičnu aktivnost: Ingavirin, Rematandin, Arbidol ili Kagocel - kako bi bolje razumjeli što će pomoći u liječenju, ovisi o dijagnozi i osobnosti pacijenta.

Ingavirin ili Kagocel

Oba lijeka imaju antivirusne učinke, ali s malom razlikom. Ingavirin utječe na infekciju, sprječava razmnožavanje virusa i istovremeno stimulira tijelo da proizvodi interferon.

Djelovanje Kagocela ima za cilj samo aktiviranje sinteze imunih stanica, ali doprinosi razvoju tzv. kasnih α-, β- i γ-stanica) interferona, koji ima jača svojstva. Stoga se Kagocel koristi za liječenje tako složenih bolesti kao što su piletina i svinjska gripa.

Prednost Kagocela je mogućnost njegove uporabe za liječenje male djece i trudnica, dok je Ingavirin kontraindiciran za ovu kategoriju pacijenata.

Ingavirin ili Ergoferon

Za razliku od prvog lijeka, Ergoferon je homeopatski lijek. Osim antivirusnog, djeluje protuupalno, antihistaminsko i imunomodulatorno. Osim kataralnih bolesti, koristi se i za uklanjanje crijevnih infekcija. Tečaj liječenja je šest mjeseci. Dostupno u obliku resorpcijskih tableta, dopušteno je primanje djece od 6 mjeseci starosti (koristi se u otopljenom obliku).

rimantadin

Rosepharm, E.N.S.FARM (RF), OLAINFARM (Latvija)

trošak:

 • Tablica. (50 mg): (10 kom.) - 53 rubalja, (20 kom.) - 160 rubalja.
 • Kapsule (100 mg): № 10 kom. - 200 rubalja.

Lijek s izraženim antivirusnim djelovanjem na temelju aktivne tvari rimantadin u obliku hidroklorida. Tvar je adamantanski derivat. Nakon prodiranja u stanicu, reprodukcija patogenog organizma se prekida u ranoj fazi, što sprječava njegovo daljnje širenje.

Osim toga, aktivira proizvodnju zaštitnih stanica imunološkog sustava. Zbog posebne strukture, tvar ima dugotrajan učinak na tijelo, što mu omogućuje da se koristi u profilaktičke svrhe.

Remantadin je indiciran za liječenje bolesti izazvanih uzročnicima influence A, ARVI, herpes simplexa (tipovi 1 i 2), krpeljnog encefalitisa.

Lijek se proizvodi u obliku tableta s različitim koncentracijama aktivnog sastojka: s 50 mg (pokazano za liječenje od 7 godina) i kapsulom s 100 mg rimantadina (od 18 godina).

Remantadin se ne može liječiti:

 • Patologija jetre u akutnoj fazi
 • Bolest bubrega
 • Povećana aktivnost štitnjače (tireotoksikoza)
 • Individualni odgovor tijela na sastojke lijekova
 • Trudnoća i HBV.

Nuspojave nakon uzimanja rimantadina: glavobolja ili bol u trbuhu, povećana nervoza, depresija, zujanje u ušima, osip na koži, mučnina, proljev.

Pros:

 • Dobar učinak
 • Pomaže izbjeći komplikacije
 • Razumna cijena.

nedostaci:

 • Nuspojave
 • Gorak okus pilula.

Upute za uporabu dječjeg Ingavirina 60, es analoga za zamjenu

Sastav i farmakološka svojstva

Budući da se većina virusnih infekcija prenosi kapljicama u zraku, gotovo je nemoguće zaštititi dijete od infekcije. Ingavirin za djecu je učinkovit lijek u liječenju akutnih virusnih infekcija (ARVI), virusa gripe (B, A, A / H1 N1, A / H3N2, A / H5N1), sprječava pojavu komplikacija nakon bolesti. Lijek se također koristi u preventivnim metodama za prehlade.

 • blago utječe na tijelo;
 • potiče brz oporavak;
 • jača otpornost na virusne infekcije.

Aktivna djelatna tvar je Vitagluta (imidazolil etanamid pentandioične kiseline). Sastav uključuje ekscipijense:

 • krumpirov škrob;
 • magnezijev stearat - E572;
 • mliječni šećer;
 • polisorb;
 • Aerosil.

Sastav Ingavirina za djecu i odrasle nije različit, osim količine aktivnog sastojka u jednoj kapsuli (djeca - 60 mg, odrasli - 90 mg). Vrijedi obratiti pozornost na odabir lijeka kako bi se izbjeglo predoziranje kod djece.

Vitagluta aktivira urođeni imunološki sustav povećavajući razinu interferona. Aktivne tvari stimuliraju proizvodnju antivirusnog proteina koji blokira proces replikacije virusa. Što je imunitet i kako ga odgajati kod djece vidio je od liječnika Komarovskog:

Maksimalna razina koncentracije Ingavirina javlja se unutar 30-35 minuta nakon gutanja. Lijek, bez usporavanja, ulazi u krvotok iz gastrointestinalnog trakta (gastrointestinalnog trakta), ravnomjerno se raspoređuje po unutarnjim organima i djeluje na složen način. Ingavirin ne prolazi proces metabolizma, prikazuje se u nepromijenjenom obliku. - lijek prolazi kroz crijeva (defekacija), kroz bubrege (urin). Postupak eliminacije traje 23-24 sata.

Indikacije za uporabu i dobna ograničenja

Ingavirin 60 (za djecu) koristi se za prevenciju i liječenje virusnih bolesti od 7. godine. Korištenje djece u 3, 4, 5 i 6 godina je moguće samo na preporuku liječnika, nakon jasne definicije mogućih rizika.

Liječenje je učinkovito za:

 • SARS;
 • influenca;
 • adenovirusi;
 • respiratorni sincicijski virus;
 • parainfluence;
 • drugih virusnih bolesti.

Zbog izraženog protuupalnog učinka, lijek smanjuje intenzitet patoloških simptoma kao što su glavobolja, bolovi u zglobovima pri temperaturi, vrućica i intoksikacija. Farmakološka svojstva lijeka ne primjenjuju se na bakterijske infekcije.

Terapija će biti učinkovitija ako se liječenje započne od prvih dana (do 48 sati) bolesti. Čak i manji simptomi ARVI-ja razlog su za hitno liječenje.

Proizvođač, cijena, oblik ispisa

Proizvođač - ruska farmaceutska tvrtka "Valenta Pharmaceuticals". Lijek se prodaje od 2009. godine.

Dostupne su u žutim kapsulama (odrasle kapsule - crvene) s bijelim, sitnozrnatim prahom unutar. Lijek nema okus, miris.

Kapsule su pakirane u mjehuriće od 7 komada, dizajnirane za tjednu terapiju.

Mjehurići i detaljne upute za uporabu Ingavirina 60 za djecu pakiraju se u pojedinačnu kutiju s tvorničkom oznakom, označavajući vrijeme skladištenja i proizvodnje.

INGAVIRIN 60 se prodaje bez recepta, prosječna cijena na teritoriju Ruske Federacije je 450-470 rubalja.

Doziranje, način primjene

Doziranje za djecu ovisi o obliku bolesti. U vrijeme akutnog oblika ARVI, doza lijeka je 2 kapsule dnevno tijekom prva 3 dana. Tada se doza mora smanjiti na 1 kapsulu. Tečaj do 7 dana.

Ne preporučuje se povećanje doze i trajanje tečaja bez odgovarajućih preporuka pedijatra. Ingavirin za profilaksu dodjeljuje se djeci u 1 kapsuli tijekom 5 dana. Uzima se bez obzira na uporabu hrane. Zaštitna ljuska kapsule sprječava negativne učinke na mikrofloru želuca i crijeva u vrijeme otapanja. Lijek se mora isprati s dovoljno vode.

Moguće nuspojave, kompatibilnost s drugim lijekovima

Strogo je zabranjeno uzimati lijekove osobama s individualnom osjetljivošću na sastojke. Među nuspojavama mogu biti alergijske reakcije. U slučaju predoziranja lijekom, prestanite ga uzimati i posavjetujte se s pedijatrom.

Ingavirin 60 za djecu je složeni antivirusni lijek. Može se uzimati samostalno, bez kompleksne terapije. Međutim, ako je bolesnik identificiran bakterijske ENT bolesti, prijem treba dopuniti antibioticima. Nezavisno Ingavirin se ne nosi s bakterijskom infekcijom.

Kompatibilnost s drugim lijekovima treba razmotriti sa svojim liječnikom. Nemoguće je samostalno primijeniti kompleksnu terapiju. Ako je bolest djeteta popraćena kašljanjem, liječnici često preporučuju terapijske masaže.

Pravila skladištenja i rok trajanja

Uvjeti skladištenja:

 • na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C;
 • nema izravne sunčeve svjetlosti;
 • izvan dohvata djece.

Rok trajanja - 3 godine. Strogo je zabranjeno uzimanje nakon isteka razdoblja primjene.

Analogi lijeka

Ne postoji apsolutni analog Ingavirina za djecu, međutim, postoji niz lijekova sličnog djelovanja. Donja tablica omogućuje vam da shvatite što je bolje - Ingavirin ili Amiksin, Ingavirin ili Arbidol, itd.

Ingavirin® (60 mg) Imidazolil etanamid pentandionska kiselina

instrukcija

 • ruski
 • Kazahstanski Ruski

Trgovački naziv

Međunarodno nezaštićeno ime

Oblik doziranja

struktura

Jedna kapsula sadrži

aktivna tvar je imidazolil etanamid pentandioinska kiselina (vitaglutam) u smislu 100% tvari - 60,0 mg,

pomoćne tvari: laktoza monohidrat, krumpirov škrob, koloidni silicij dioksid (aerosil), magnezijev stearat,

sastav omotača kapsule: titanov dioksid E171, oksid žute željezne boje E 172, želatina,

sastav tinte za logotip: šelak, E1520 propilen glikol, E171 titanov dioksid.

opis

Žute tvrde želatinske kapsule br. Na poklopcu kapsule nalazi se bijeli logotip u obliku prstena i slovo I unutar prstena. Sadržaj kapsula je granulat i prah bijele ili gotovo bijele boje; formiranje konglomerata, koji se lako mrve laganim pritiskom.

Farmakoterapijska skupina

Antivirusni lijekovi za sustavnu uporabu. Antivirusni lijekovi izravnog djelovanja. Ostali antivirusni lijekovi.

ATX šifra J 05 AX

Farmakološka svojstva

Usis i distribucija.

U preporučenim dozama određivanje lijeka u krvnoj plazmi pomoću dostupnih tehnika nije moguće.

U eksperimentu s upotrebom radioaktivne oznake utvrđeno je: lijek brzo ulazi u krv iz gastrointestinalnog trakta. Ravnomjerno raspoređen na unutarnje organe. Maksimalne koncentracije u krvi, krvnoj plazmi i većini organa dosežu se 30 minuta nakon primjene lijeka. Vrijednosti AUC (površina pod farmakokinetičkom krivuljom "koncentracija - vrijeme") bubrega, jetre i pluća neznatno premašuju AUC u krvi (43,77 mcg / g). Vrijednosti AUC za slezenu, nadbubrežne žlijezde, limfne čvorove i timus su ispod AUC krvi. MRT (prosječno vrijeme zadržavanja lijeka) u krvi - 37,2 sata

Uz uzimanje lijeka jednom dnevno dolazi do njegovog nakupljanja u unutarnjim organima i tkivima. Istovremeno, kvalitativna obilježja farmakokinetičkih krivulja nakon svake injekcije lijeka bila su identična: brzo povećanje koncentracije lijeka nakon svake injekcije 0,5–1 sat nakon primjene, a zatim polagano smanjenje na 24 sata.

Lijek se ne metabolizira u tijelu i izlučuje se nepromijenjen.

Glavni postupak eliminacije odvija se unutar 24 sata. Tijekom tog razdoblja prikazano je 80% primljene doze: 34,8% je prikazano u vremenskom intervalu od 0 do 5 sati i 45,2% u vremenskom intervalu od 5 do 24 sata. Od toga se 77% izlučuje kroz crijeva, a 23% kroz bubrege.

U pretkliničkim i kliničkim ispitivanjima učinkovitost Ingavirina® protiv virusa influence A (H1N1), uključujući „svinje“ A (H1N1) pdm09, A (H3N2), A (H5N1)) i tip B, adenovirus, virus parainfluence, respiratorni sincicijski virus; u predkliničkim studijama: koronavirus, metapneumovirus, enterovirus, uključujući Coxsackie virus i rinovirus.

Lijek Ingavirin® pridonosi ubrzanom uklanjanju virusa, smanjujući trajanje bolesti, smanjujući rizik od komplikacija.

Mehanizam djelovanja provodi se na razini inficiranih stanica zbog stimulacije urođenih faktora imuniteta potisnutih virusnim proteinima. U eksperimentalnim studijama, posebno, pokazalo se da Ingavirin® povećava ekspresiju IFNAR receptora prvog tipa na površini epitelnih i imunokompetentnih stanica. Povećanje gustoće receptora interferona dovodi do povećanja osjetljivosti stanica na signale endogenog interferona. Proces je praćen aktivacijom (fosforilacijom) proteina STAT1 odašiljača, koji prenosi signal staničnoj jezgri kako bi se inducirali antivirusni geni. Pokazano je da u uvjetima infekcije, lijek stimulira proizvodnju antivirusnog efektorskog proteina Moss, koji inhibira unutarstanični transport ribonukleoproteina različitih virusa, usporavajući proces replikacije virusa.

Lijek Ingavirin® uzrokuje povećanje sadržaja interferona u krvi do fiziološke norme, stimulira i normalizira smanjeni α-interferon, kapacitet proizvodnje leukocita u krvi, stimulira γ-interferon, kapacitet proizvodnje leukocita. On uzrokuje stvaranje citotoksičnih limfocita i povećava sadržaj NK-T stanica s visokom aktivnosti ubijanja protiv stanica zaraženih virusom.

Protuupalni učinak zbog supresije proizvodnje ključnih proupalnih citokina (faktor tumorske nekroze (TNF-α), interleukina (IL-1β i IL-6)), smanjenje aktivnosti mijeloperoksidaze.

Djelotvornost u djece

U dvostruko slijepoj, randomiziranoj, placebom kontroliranoj, multicentričnoj studiji koja procjenjuje kliničku učinkovitost i sigurnost Ingavirina® u dnevnoj dozi od 60 mg za liječenje gripe i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija u 180 djece u dobi od 13-17 godina, pokazalo se da je Ingavirin® bio značajno bolji od placeba, brže normaliziranje tjelesne temperature, zaustavljanje intoksikacije, vrućica, kataralni fenomeni.

Dvostruko slijepa, randomizirana, placebo kontrolirana, multicentrična studija koja procjenjuje kliničku učinkovitost i sigurnost Ingavirina® u dnevnoj dozi od 60 mg za liječenje gripe i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija kod 310 djece u dobi od 7-12 godina pokazala je da Ingavirin® ima značajno veću učinkovitost u usporedbi s placebom i osigurava brže (u prosjeku 18 sati) smanjenje tjelesne temperature i nestanak simptoma trovanja (bol u grlu, bol u grlu, bol pri gutanju, nazalna kongestija, curenje iz nosa).

Indikacije za uporabu

- liječenje influence A i B i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija (infekcija adenovirusom, parainfluence, respiratorna sincicijska infekcija) u djece od 7 do 17 godina

Doziranje i primjena

Unutra, bez obzira na obrok.

Za liječenje gripe i akutnih respiratornih virusnih infekcija, djeca od 7 do 17 godina propisuju 1 kapsulu (60 mg) 1 put dnevno.

Trajanje liječenja je 5-7 dana (ovisno o težini bolesti). Unos lijeka započinje od trenutka kada se pojave prvi simptomi bolesti, po mogućnosti najkasnije 2 dana od početka bolesti.

Nuspojave

kontraindikacije

- preosjetljivost na aktivnu tvar ili bilo koju drugu komponentu lijeka

- nasljedna netolerancija na fruktozu, nedostatak enzima Lapp-laktaze, malapsorpcija glukoze-galaktoze.

- djeca do 7 godina

Ovaj oblik doziranja nije namijenjen osobama starijima od 18 godina (potrebno je koristiti dozirne oblike koji omogućuju uzimanje lijeka Ingavirin® u dozi od 90 mg).

Interakcije lijekova

Nisu opisani slučajevi interakcije Ingavirina s drugim lijekovima.

Posebne upute

Ne preporučuje se uzimanje drugih antivirusnih lijekova u isto vrijeme.

Trudnoća i dojenje

Uporaba lijeka tijekom trudnoće nije ispitana.

Primjena lijeka tijekom dojenja nije ispitana, stoga, ako je potrebno, uporaba lijeka tijekom dojenja treba prestati s dojenjem.

Značajke učinka lijeka na sposobnost upravljanja vozilom ili potencijalno opasnih strojeva

Nije proučeno, međutim, s obzirom na mehanizam i profil nuspojava, može se pretpostaviti da lijek ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima, mehanizmima.

predozirati

Slučajevi predoziranja lijekom Ingavirin® još nisu prijavljeni.

Oblik izdavanja i pakiranje

Na 7 kapsula u pakiranju s mjehurićima iz folije od polivinilklorida i aluminijske folije koja je lakirana.

Jedno pakiranje s uputama za medicinsku uporabu na državnom i ruskom jeziku nalazi se u kutiji od kartona.

Rok valjanosti

Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti skladištenja

Na tamnom mjestu pri temperaturi ne višoj od 25 ° C.

Čuvati izvan dohvata djece.

Uvjeti prodaje u ljekarni

proizvođač

Otvoreno dioničko društvo Valenta Pharmaceutics, Rusija

141101, Schelkovo, Moskovska regija, Fabrichnaya str., 2

Vlasnik potvrde o registraciji

Otvoreno dioničko društvo Valenta Pharmaceutics, Rusija

141101, Schelkovo, Moskovska regija, Fabrichnaya str., 2

Adresa organizacije koja prima zahtjeve potrošača o kvaliteti proizvoda (robe) u Republici Kazahstan

Valenta Asia LLP

Republika Kazahstan, 050009, Almaty, Abay Ave., kutak. Str. Radostovtsa, 151/115, poslovni centar "Alatau", uredski broj 1102

Ingavirin 60 mg za djecu: upute za uporabu kapsula, analoga antivirusnog lijeka

Mnogi roditelji su čuli za ruski lijek Ingavirin 60 mg. Ima antivirusno i protuupalno djelovanje. Saznajemo u kojim slučajevima je lijek propisan za djecu i ima li jeftine analoge.

Sastav lijeka

Ingavirin se pojavio na ruskom tržištu 2009. godine. Proizvode ga JSC Valenta Pharmaceutics i dostupan je u dvije verzije - za djecu i odrasle. Danas je to jedan od najviše propisanih lijekova za liječenje akutnih respiratornih virusnih infekcija u bolesnika u dobi od 10-18 godina.

Glavna aktivna tvar lijeka je imidazolil etanamid pentandioična kiselina.

Pored sastava sadrži sljedeće komponente:

 • škrob;
 • magnezijev stearat;
 • laktozu;
 • Aerosil.

Ingavirin 60 dostupan je u žutim kapsulama. Na njihovoj površini nalazi se bijeli logo. Ljuska kapsule napravljena je od želatine, boje i titanijevog dioksida E171.

Farmakološka svojstva i indikacije za uporabu

Lijek ima izravan antivirusni učinak i jača imunološki sustav. Ovaj učinak je posljedica inhibicije glavnih citokina koje proizvode patogeni organizmi i aktivnog suzbijanja reprodukcije virusa. Lijek stimulira proizvodnju interferona i povećava proizvodnju limfocita.

Sudeći prema uputama ingavirina, koristi se u sljedećim slučajevima:

 • tip influence A, B;
 • adenovirus,
 • parainfluence;
 • infekcija rinovirusom;
 • respiratorna sincicijska infekcija.

Dakle, lijek može:

 • skratiti febrilno razdoblje;
 • smanjiti rizik od komplikacija;
 • skratiti trajanje bolesti;
 • eliminirati glavobolju, slabost mišića;
 • liječiti kašalj i curenje iz nosa;
 • odgajajte temperaturu djeteta;
 • borite se protiv pospanosti;
 • blokirati razvoj virusa;
 • poboljšati zaštitna svojstva tijela.

Ingavirin nije antibiotik. Ne primjenjuje se na sinusitis, otitis ili upalu grla jer ne djeluje protiv bakterija.

Preporučuje se uzimati dječji ingavirin u profilaktičke svrhe nakon kontakta s bolesnicima s virusnim infekcijama. Doznajte dozu u ovom slučaju pomoći će vam upute za uporabu ili liječnika koji liječi.

U kojoj dobi Ingavirin 60 mg može se dati djeci?

Mnogi roditelji su zainteresirani za dob u kojoj je dopušten Ingavirin. Ne propisuje se za djecu mlađu od sedam godina. Postoje lijekovi i druge kontraindikacije koje morate pročitati prije uzimanja.

Lijek se često koristi u pedijatrijskoj praksi. Stručnjaci ga sigurno pripisuju učenicima i bilježe da se učinkovito bori protiv simptoma bolesti. Djeca mirno percipiraju lijek po ukusu. Ne osjeća gorak okus i ima slatki naknadni okus.

Upute za uporabu kapsula za djecu

Ingavirin 60 mg kapsule za djecu uzimaju se oralno, bez obzira na obrok. Tijek liječenja kreće se od pet do sedam dana, ovisno o stupnju patologije.

Ingavirin je lijek bez recepta, ali nije prikladan za samoliječenje. Prije uporabe savjetujemo da se obratite liječniku.

Točna doza ovisi o indikaciji. Obično se kod liječenja gripe kapsula od 60 mg jednom dnevno pere sa čašom vode. Kao prevencija, slično doziranje. Sadržaj kapsule ne može se podijeliti u nekoliko koraka.

Preporučuje se liječenje kod prvih simptoma bolesti. Tako će se brže i učinkovitije eliminirati patološki proces. Preporučljivo je uzeti kapsulu najkasnije dva dana od početka bolesti.

Nakon apsorpcije, tvari se brzo distribuiraju u tkiva i cirkuliraju u krvi oko 24 sata. Vremenom se nakupljaju u stanicama i izlučuju zajedno s izmetom i urinom, bez formiranja aktivnih metabolita u tijelu.

Interakcije s drugim lijekovima

Nemojte koristiti Ingavirin s drugim antivirusnim lijekovima. Klinička istraživanja o interakciji lijeka s drugim lijekovima nisu provedena. To vrijedi i za unos antibiotika.

Nemojte riskirati i kombinirati Ingavirin s drugim lijekovima bez savjetovanja s liječnikom. Nije poznato kako se to može okrenuti.

Kontraindikacije, nuspojave i predoziranje

Ingavirin je nisko toksičan i ima visoki sigurnosni profil. To nema negativan učinak. Međutim, on ima neke zabrane.

Lijek se ne propisuje u sljedećim slučajevima:

 • osobna netrpeljivost prema supstancama;
 • nedostatak laktoze;
 • dobi do 7 godina (uz liječenje gripe).

Kao nuspojave, pacijenti bilježe sljedeće simptome:

 • osip;
 • svrbež;
 • hives;
 • mučnina;
 • bol u želucu.

Kod prvih znakova upozorenja, vrijedi zaustaviti terapijski put i potražiti liječničku pomoć. Lijek nema sedativni učinak. Koncentracija pažnje među školskom djecom nije smanjena. Slučajevi predoziranja do sada nisu identificirani.

Analozi antivirusnih lijekova

Cijena lijeka je oko 430 rubalja (za 7 kapsula od 60 mg). Zbog visoke cijene i individualne netolerancije komponenti, pacijenti moraju tražiti analoge Ingavirina.

Upute za medicinsku uporabu

O Ingavirinu ®

Ingavirin® je inovativni domaći antivirusni lijek koji ima jedinstveni mehanizam djelovanja i širok raspon antivirusnih aktivnosti, uključujući virus influence A (H1N1) pdm09. Početak primjene lijeka u prvih 48 sati bolesti dovodi do značajnog smanjenja vrućice, trovanja i kataralnih simptoma. Ingavirin smanjuje količinu virusa i značajno smanjuje rizik od komplikacija.

Mehanizam djelovanja

Ingavirin pojačava prijenos signala interferona koji je oslabljen virusom unutar stanice. Pojavljuje se samo u stanicama koje zahvaća virus. Selektivnost i selektivnost izloženosti mogu objasniti visoki sigurnosni profil i dobru podnošljivost lijeka Ingavirin.

Doziranje i primjena

Za liječenje gripe i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija dovoljan je Ingavirin ® jedan paket:

Prijem Ingavirina ® ne ovisi o unosu hrane

1 kapsula (90 mg) 1 put dnevno od početka prvih simptoma bolesti.

U većini slučajeva dovoljno je uzeti jednu kapsulu jednom dnevno tijekom 5 dana. Ako je potrebno, imenovanje liječnika može produžiti tijek liječenja do 7 dana.

Mora se imati na umu da bi bilo koja antivirusna terapija trebala započeti odmah s pojavom prvih simptoma bolesti.

Imenovanje Ingavirina u roku od 48 sati od trenutka kada se pojave prvi simptomi, smanjuje ozbiljnost simptoma, značajno smanjuje trajanje bolesti i smanjuje rizik od komplikacija.

Za prevenciju gripe i akutnih respiratornih virusnih infekcija nakon kontakta s bolesnim osobama potrebno je uzimati 1 kapsulu dnevno tijekom 7 dana.

Nakon uspješnih kliničkih ispitivanja u djece, Ingavirin je registriran u dozi od 60 mg (Reg. Beats. LP-002968) za uporabu u djece od 7 godina.
U budućnosti ćemo proširiti starosnu dob Ingavirina ®

Pouzdanost uporabe

Ingavirin ® smanjuje rizik od komplikacija i relapsa

Prijem Ingavirina ® ne ovisi o unosu hrane

Ingavirin ® ima dokazani visoki profil pouzdanosti: LD50> 10 g / kg

Ingavirin ® nema toksično djelovanje na kardiovaskularni, živčani i dišni sustav tijela

Ingavirin ® nema lokalno iritantna, alergijska, imunotoksična i mutagena svojstva.

Ingavirin ® ne pokazuje reproduktivnu toksičnost

Ingavirin ® nije karcinogen.

Ingavirin ® Preporučeno od strane Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja za liječenje gripe uzrokovane pandemijskim sojem A / H1N1 / 2009 ("svinjska gripa")

Istraživački centri koji su sudjelovali u istraživanju učinkovitosti i pouzdanosti Ingavirina ®:

 • Podružnica FSI-ja "48 Središnji istraživački institut Ministarstva obrane Ruske Federacije" - "Virološki centar", Sergijev Posad
 • GU "Institut za virologiju. D. Ivanovskogo "RAMS, Moskva
 • GU “Institut EM. N.F. Hamalei "RAMS, Moskva
 • CJSC “MC“ Adaptogen ”, Sankt Peterburg
 • GU "RCRC ih. NNBlokhina "RAMS, g. Moskva
 • NPO "VILAR", Moskva
 • GU "VNTS BAV", Kupavna

Više informacija o pouzdanosti Ingavirina može se naći u materijalima objavljenim u odjeljku Publikacije.

Ingavirin 60 za djecu

Oblici oslobađanja

Upute ingavirin 60 za djecu

Ingavirin 60 za djecu je antivirusni lijek. Utječe na viruse koji uzrokuju sezonske epidemije gripe (tipovi A i B), adenovirusna bolest. Suzbija reprodukciju i citopatogene učinke virusa u laboratorijskim uvjetima, kao iu živom organizmu. On inhibira reprodukciju virusa u nuklearnoj fazi replikacije, inhibira migraciju iz citoplazme u jezgru novoformiranog nukleokapsidnog proteina virusa. Normalizira razinu interferona u plazmi, potiče sposobnost leukocita da proizvode alfa interferon. Promiče reprodukciju limfoidnih stanica i povećava razinu prirodnih stanica ubojica koje su aktivne protiv stanica koje su modificirane virusima. Ima protuupalni učinak zbog inhibicije stvaranja glavnih pro-upalnih citokina, inaktivacije enzima neutrofilnih lizosoma miepo-peroksidaze. Klinička djelotvornost lijeka za gripu je smanjiti trajanje febrila, smanjiti znakove toksičnog oštećenja (glavobolja, prostracije, vrtoglavice), otekline, upale i hiperemije sluznice gornjih dišnih putova, ublažiti tijek bolesti, smanjiti rizik od komplikacija. Prema toksikološkim testovima, lijek ima visok prag toksičnosti (toksična doza premašuje terapijsku nekoliko tisuća puta) i povoljan sigurnosni profil. Ingavirin 60 za djecu ne uzrokuje mutacije i ne doprinosi stvaranju malignih neoplazmi, ne uzrokuje alergije i nema lokalni iritantni učinak. Lijek se brzo apsorbira u krv iz gastrointestinalnog trakta. Maksimalna koncentracija u krvi određuje se pola sata nakon primjene.

Kod uzimanja lijeka u okviru petodnevnog tečaja s učestalošću uzimanja jednom dnevno, lijek se nakuplja u organima i tkivima. Ingavirin 60 za djecu ne doživljava metaboličke transformacije u jetri. Eliminacija iz tijela događa se tijekom dana, a provodi se uglavnom s izmetom iu manjoj mjeri s urinom. Lijek se može kombinirati sa simptomatskim lijekovima. Učinkovitost i sigurnost lijeka u djece, kao i kod trudnica i dojilja nije ispitana. Prisustvo hrane u gastrointestinalnom traktu ne utječe na farmakokinetičke parametre lijeka. Višestrukost zahtjeva - jednom dnevno, trajanje liječenja - pet dana. Farmakoterapija treba započeti kada se pojave prvi klinički znakovi bolesti. Smatra se pravovremenim započeti liječenje najkasnije 36 sati nakon početka prvih simptoma. Nuspojave se uočavaju samo u iznimno rijetkim slučajevima i manifestnim kožnim osipima koji prolaze sami bez terapijske intervencije. Ingavirin 60 za djecu ne ulazi u bilo kakve klinički značajne farmakološke interakcije s istodobnim lijekovima. Sedativni učinci lijeka nisu. In vitro studije o sigurnosti lijekova nisu utvrdile njegov učinak na kardiovaskularnu aktivnost, rad jetre, bubrega, hematopoetski sustav. Normalizacija tjelesne temperature kod osoba koje su uzimale Ingavirin 60 obično se postiže unutar tri dana redovite terapije lijekovima (u arbidolu, obično četvrtog dana).

Ingavirin za djecu za liječenje i prevenciju gripe

Djeca Ingavirin je antivirusno sredstvo koje blokira rast infektivnih agensa. Lijek doprinosi razvoju interferona, koji ne dopušta virusu da zarazi stanice tijela, da se razmnožava u njima. To izaziva rast NK-stanica (prirodnih ubojica), koje prepoznaju i uništavaju virus i zahvaćene stanice. Prije uporabe obavezno pročitajte upute za uporabu Ingavirina.

Sastav lijeka

Ingavirin je dostupan samo u kapsulama. Žuta za djecu od sedam godina, 60 mg svaki, crvena za odrasle i adolescente od 13 godina, 90 mg svaki. Jedno pakiranje sadrži sedam kapsula, što je dovoljno za tjednu terapiju.

Glavna aktivna komponenta pentandioinske kiseline je imidazolil etanamid (skraćeno vitagluta). Ingavirin za djecu ima isti sastav pomoćnih komponenti kao i odrasla osoba:

 • Krumpirov škrob;
 • Dodatak prehrani E572 (magnezijev stearat);
 • Mliječni šećer;
 • Polysorb (Aerosil);
 • Za primjenu marke korištena prirodna smola, titan dioksid, dioksipropan;
 • Kapsula se sastoji od titan-dioksida, želatine i boje.

Indikacije za uporabu

Ingavirin se može koristiti samo protiv virusnih bolesti, ne bori se protiv bakterija. Bakterijska infekcija može se prepoznati po gnojnom cvatu na djetetovim žlijezdama ili zelenoj sluznici nosa. U tom slučaju propisani su i antibiotici.

Indikacije za primjenu kod djece i odraslih su sljedeće infekcije:

Ingavirin 90 osigurava prevenciju svih vrsta influence i drugih akutnih virusnih bolesti u bolesnika starijih od 13 godina.

instrukcija

Lijek se uzima oralno uz čašu čiste vode. Možete uzeti kapsulu bez obzira na hranu, ali je preporučljivo piti Ingavirin u isto doba dana. Kod djeteta imunološki sustav nije toliko razvijen kao kod odraslih pa je važno započeti liječenje na vrijeme.

Upotrijebite Ingavirin 90 prema sljedećoj shemi:

 • Djeca od 7 do 17 godina, u terapijske svrhe, imenuju jednu kapsulu Ingavirina 60 dnevno (60 mg);
 • Odrasli, u terapijske svrhe, ispuštaju se 90 mg dnevno;
 • U preventivne svrhe, odmah nakon kontakta sa zaraženom osobom, uzmite 1 kapsulu svaki dan, tjedan dana.

Za početak liječenja odmah nakon pojave simptoma (kašalj, vrućica, curenje iz nosa), po mogućnosti najkasnije dva dana od trenutka infekcije. Ovisno o ozbiljnosti infekcije, terapija se mora nastaviti tijekom 5-7 dana.

kontraindikacije

 • Djeca mlađa od sedam godina;
 • Osjetljivost na Vitaglutam i njegove pomoćne tvari;
 • Netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, galaktosemija;
 • rađanje;
 • Dojenje (tijekom razdoblja liječenja treba prestati, ili pokupiti druga sredstva);
 • Paralelna primjena drugog antivirusnog lijeka;
 • Paralelna uporaba alkohola.

Oblik za otpuštanje od 60 mg nije prikladan za pacijente starije od 18 godina. To je zbog nedovoljne doze za odraslo tijelo, i kao posljedica toga, neučinkovitosti recepcije.

Oblik za oslobađanje od 90 mg kontraindiciran je za liječenje virusnih infekcija u djece mlađe od 13 godina. Također, nije dopuštena primjena doze za odrasle za prevenciju djece mlađe od 18 godina.

Nuspojave

Uz rijetke iznimke mogu se pojaviti alergije na aktivnu tvar ili pomoćne komponente. Nisu identificirane druge nuspojave, lijek se lako apsorbira kod odraslih i djece.

Ingavirin ne utječe na psihomotorne reakcije, nema sedativni učinak. Mogu se dodijeliti osobama s radom koji zahtijeva povećanu koncentraciju. Studije o sposobnosti upravljanja vozilom nisu provedene, ali s obzirom na nedostatak popratnih i sedativnih učinaka, uzimanje lijeka neće utjecati na kvalitetu vožnje.

analoga

Ne postoji potpuno identičan lijek. Ingavirinova aktivna tvar je jedinstvena, ne postoji u drugim lijekovima protiv gripe i ARVI lijekova. Ali postoje mnogi antivirusni lijekovi koji djeluju na sličan način.

Ingavirinovi analozi za liječenje djece:

 • Amizon tablete, za djecu od 6 godina, propisane po jednoj tableti dnevno, doza ovisi o dobi;
 • Amizonchik u obliku sirupa, izračunava se na dob od 3-6 godina. 5-7 ml (prema dobnoj skupini) tri puta dnevno;
 • Arbidol tablete 50 mg od tri godine, u kapsulama 100 mg od šest godina;
 • Arbidol maksimum u kapsulama od 12 godina;
 • Suspenzija arbidola, od dvije godine, 10 ml četiri puta dnevno;
 • Anaferon se može dati bebama od 1 mjeseca starosti otapanjem tableta u prokuhanoj vodi;
 • Tablete izoprinozina, uvjetno od tri godine, ali težina djeteta mora biti najmanje 15 kg;
 • Kagocel tableta, djeca od tri godine;
 • ORVITOL NP kapsule, liječenje i prevencija infekcija u djece od tri godine;
 • Panavir Inlayt sprej za grlo, dopušten iz godine;
 • Tylaksin i Tiloron prikazani su djeci koja nisu mlađa od sedam godina;
 • Tamiflu kapsule i suspenzije, dopuštene do godine;
 • Ergoferon se može davati od šest mjeseci nakon otapanja tablete;
 • Cikloferon se propisuje djeci mlađoj od 4 godine.

Gore navedeni pripravci imaju brojne kontraindikacije, određenu dobnu dozu i individualne režime. U slučaju odstupanja od dobnih normi za težinu djeteta, treba obratiti pozornost na činjenicu da se doza, u većini slučajeva, uvjetno određuje prema dobi, s približnom težinom. Stoga, prije uzimanja lijekova, morate pročitati upute i posavjetovati se s terapeutom.

Cijena lijeka Ingavirin ovisi o regiji prodaje, te o politici određivanja cijene određene ljekarne. Prosječna cijena paketa s dozom od 60 mg u Rusiji je od 350 do 460 rubalja, a od 420 do 560 rubalja za dozu od 90 mg. Recept za kupnju lijeka nije potreban, tako da ga možete kupiti putem online trgovine, gdje su cijene znatno niže od ljekarne.

Recenzije

Na Ingavirinu recenzije su uglavnom pozitivne. Roditelji bilježe brzu eliminaciju simptoma, poboljšanje djetetova stanja nakon dva dana. Negativni pregledi najčešće su povezani s kasnim početkom liječenja ili nepravilnom primjenom lijeka. Uzrok neučinkovitosti može biti prethodna infekcija, koja nije u potpunosti liječena Ingavirinom. U ovom slučaju virus postaje imun na lijek.

Sve lijekove, uključujući i Ingavirin, mora propisati vaš liječnik. To je osobito važno kada se radi o mladim pacijentima. Ako je bolest započela, terapija će biti dulja, može doći do komplikacija. Ingavirin je djelotvoran i siguran za djecu, a najvažnije je pridržavati se doze, a ne propustiti prijem.

Ocijenite ovaj članak: 17 Molimo ocijenite članak

Sada je članak napustio broj recenzija: 17, Prosječna ocjena: 4,24 od 5