Glavni
Kašalj

Naš pokušaj da povučemo Staphylococcus aureus

Svatko tko se više puta susreo sa Staphylococcus aureus mislim da oni zamišljaju kakva je to neugodna stvar. Ova vrsta bakterija može se vrlo teško ukloniti jer Staphylococcus aureus brzo razvija otpornost na različite vrste antimikrobnih lijekova.

Baktroban - mast s novim i vrlo skupim lokalnim antibiotikom, Mupirocin. Spektar orijentacije za njega je dovoljno širok, ali za to je vrijedan Mupirocin - zbog utjecaja na različite skupine stafilokoka i, iznad svega, na Staphylococcus aureus.

Dugo vremena moje dijete nije izašlo iz svih vrsta prehlada, sjetva iz ždrijela donijela koloniju pseudomonas aeruginosa i Staphylococcus aureus - strašnu kombinaciju. Prvi mjesec liječili smo se lijekom Sexttaphagus, a zatim smo završili naš Staphylococcus aureus s Bactrobanom. Termonuklearno liječenje! Ali pomoglo je!

Općenito, mast je normalna, ali je zbog sadržaja masti neznatno neugodna u nosu. Stavim dijete s pamučnim štapićem - prikladnije je razmazati zidove u nosnim prolazima. Glavno je da se ne pokažete odmah, ja to stvarno želim, ali moramo izdržati. Djeca to ne razumiju uvijek. U tom smislu, kapljice tekućine Pyobacteriophage bile su mnogo ljepše, ali nije bilo jamstva da će nam pomoći da se riješimo Staphylococcus aureus - u uputama za Sexttaphag izravno je zapisano da ova vrsta može biti stabilna. Dakle, postojala je ova mast.

Prema rezultatima liječenja, počeli su se oboljeti mnogo rjeđe, u posljednjem moždanom udaru Staphylococcus aureus više nije bilo.

Adenoide u djece

Dijagnoza i liječenje adenoida kod djece. Adenoidi u djece simptomi i liječenje.

Mast za nazalni adenoiditis kod djece: "Bactroban"

06/01/2017 admin 0 Komentari

Mast za nazalni adenoiditis kod djece: "Bactroban"

Otvara niz divnih masti od adenoida u nosu kod djece - "Bactroban". Zašto ova nosna mast iz adenoidne vegetacije ima prednost? Što ga izdvaja iz opsežnog popisa lijekova na bazi masti?

Koje su snagegn "Baktroban": klinički pokazatelji za uporabu

Mnogo je pisano o masti "Bactroban". Prema recenzijama i opisima - lijek, doista, savršeno liječi rinosinusitis i klinike nazofaringitisa pato:

1. Obilan curenje iz nosa;

2. Nazalna kongestija (poteškoće s nosnim disanjem);

3. hiperemija unutarnje sluznice nosa;

4. Učinkovito uklanja suhe kore u nosu (sluzav nazalni eksudat);

5. učinkovito i stabilno inhibira daljnju reprodukciju patogene baze virusa, bakterija, respiratornih bacila;

6. Zaustavite gnojni iscjedak iz nosa.

Ali, osobito, morate obratiti pozornost na liječenje akutnih faza nazofaringitisa, u pratnji meningokokne klinike. "Baktroban" uspješno utječe na meningokoke koji se mogu primijeniti (u početnim fazama adenoidne etiologije).

Mast se pripisuje kao nezamjenjiv lijek za kožne dermatoze, koje su neophodni "pratioci" patogeneze adenoida kod djece. Iz bilo kojeg razloga, adenoide u nosu kod djece izazivaju teške kožne bolesti (i one) koje se mogu pročitati (ponovno) na našoj web stranici.

Podsjetimo: glavni uzrok uzroka je da se patogena virusna i bakterijska mikroflora nakuplja u epidermi nosnih krajnika. Kliničari izlučuju Staphylococcus aureus iz bakterijskih sojeva koji dinamiziraju dermalno pustularnu patogenezu derma, nakon čega slijedi Streptococcus.

Ali upravo se stafilokokna intoksikacija smatra najagresivnijom. U nastavku su slike uobičajenih dermatoloških patologija uzrokovanih stafilokoknom invazijom:

Staph infekcija kože pokrivaju tijela je klasificiran kao zarazna. Djeca bakterija "Staphylococcus" mogu se zaraziti od nositelja stafilokokne infekcije (odrasli), koji samostalno liječe kožne osi u njihovim masti, ali ne pribjegavaju sveobuhvatnom liječničkom pregledu i liječenju. Ili iz okoline, koja nema očite manifestacije na koži od stafilokoknih simptoma, ali je prisutna u gastrointestinalnom traktu, mjestu grla.

PAŽNJA - VAŽNO! Roditelji koji pružaju njegu i liječenje kod kuće za dijete s adenoidima u nosu, u grlu, moraju proći laboratorijski test. Proći analize: klinička analiza krvi, za sjetvu cisterni patogene mikroflore.

"Baktroban" je stvoren i namjerno djeluje na uništavanje stafilokokne patogeneze. To je njegov najvažniji zadatak.

Postanite lider, glavni lijek u ovom aspektu "Bactroban" pomaže njegov univerzalni, složeni sastav.

Kemijski i farmakološki prioriteti "Bactroban".

Farmakolozi iz Velike Britanije prvi su kreirali i lansirali ovaj lijek u projektu aktivnog liječenja. "Baktroban" je planiran za obje vanjske primjene (cijev 5-15 gr.) I intranazalna uporaba (podmazivanje visceralnih područja nosnih prolaza, volumen masti 3 gr.). Što je uključeno u "Bactroban"? Kakvu čudotvornu komponentu snježnobijela mast duguje svojim izvrsnim antibakterijskim, baktericidnim svojstvima?

Ljekovita moć i vrijednost leže u sljedećem odgovoru, to je mupirocin. Sintetski antibiotik, kardinalno nekrotizirajući, to jest, stafilokokna patogeneza. Tvar je prisutna u mazivima za podmazivanje vanjskog sloja pacijenta epiderma i za unutarnju nazalnu epidermu. Osim mupirocina, farmaceutski stručnjaci dodaju:

1) Parafin (s dodatkom softizana "649");

  • Polietilen glikol: predstavljen u dvije vrste - makrogol 400, makrogol 3350.

Pod djelovanjem "Baktroban" umire stanica-membranska baza patogene mikroflore. Zaustavlja biokemijsku patološku sintezu u nosnim krajnicima. Konzistentnost masti dugo zadržava terapijski učinak lijeka. Mast se dobro apsorbira i vlaži parenhim epitelnog badema (površinski). "Bactroban" praktički nije alergičan, stoga je indiciran za liječenje dojenčadi.

Kako koristiti "Bactroban"?

Samo onako kako je propisao liječnik! To je glavni uvjet i ne zahtijeva objašnjenje. "Bactroban" - mast, lijepa i učinkovita u borbi protiv adenoida, ali je lijek! Osobito ako dijete dobije propisani tijek konzervativnog liječenja. Mupirocin se ne kombinira s mnogim paralelnim kemijskim i farmakološkim sastojcima. Ne možete koristiti "Baktroban" nepromišljeno, za preemptive metodu, "za svaki slučaj."

Ako roditelji primijete karakteristične patologije kože na licu, vratu i vlasištu djece, odmah se obratite pedijatru. Obavijestite promatrača otorinolaringologa. Ali nemojte liječiti uz pomoć "Bactrobana". Etiologija dermatoloških patoloških manifestacija vrlo je opsežna. "Baktroban", na primjer, ne utječe na brojne anaerobne mikrobakterije. Izvan dosega pato mikroorganizama. Samo pažljiva laboratorijska dijagnostika pomoći će utvrditi pravi uzrok osipa, svrbež, peeling u djece.

No, u slučaju kada je propisan "Baktroban". Kako ga koristiti? Potražite detaljan savjet svog liječnika. Zamolite medicinsku sestru da izvede prvu “Baktrobanom” skrb, kod kuće, u poznatom okruženju za djecu. Priručnik, naravno, opisuje korake za uporabu i uporabu. Ali bolje je jednom vidjeti, probati sami, nego pročitati deset puta.

Pripremite za postupak pamuk sterilna turunda (za podmazivanje nosa bolesnog djeteta). Pokušajte smiriti dijete, objasnite da to nije bolno, nije zastrašujuće i nije opasno. Glavno je da prve manipulacije provode tako da se kod mladih bolesnika ne može stvoriti negativan, ustrajan stav prema takvom liječenju. Preporučljivo je unaprijed isprati dječje nosne prolaze slanom vodom (s morskom soli, slabom otopinom furatsiline). Nemojte pokušati sami i ne dopustite djeci "nasilne" akcije (otkinuti, izvaditi) osušene bumps, peels, izrasline iz nosa. Medicinska sestra će nježno i nježno liječiti mast nosnim prolazima ili mjestima kožice paranazalnih i labijalnih površina.

"BAKTROBAN" za liječenje adenoidnih problema, to je upravo lijek koji ne propada, dokazat će svoju učinkovitost i ljekovite učinke!

Mast "Glaxo Operatori Yuk Limited" Bactroban nazalni 2% - pregled

Mast nosni bactroban, nije pogodan za svu djecu, informacije za majke koje vole

Iznenađenje se iznenada pojavilo!

Dijete se žalilo na bol u blizini krila nosa, pokazujući da boli do zuba. Nakon što sam proveo ne baš laku noć, ujutro sam nazvao stomatologa i odlučio otići tamo. Kad sam se prijavio, odjednom mi je sinulo kako da provjerim. Potapšao sam sve zube žličicom i nitko od njih nije bio bolestan.

Nismo otišli kirurgu da uklonimo konoplju koju imamo. Otišli smo samo hodati. Prije mjesec dana, adenoidi su uklonjeni, a krajnici su izrezani, a mi redovito idemo na ORL radi pregleda. Imali smo ga samo u ponedjeljak i ništa nam nije smetalo, au srijedu je već bilo mnogo boli.

Nazvao sam liječnika i otišao na sastanak. Dijete je bilo mlitavo i ćudljivo.

Liječnik je pregledao nos i rekao da postoji mali bubuljica, dala mu je tako snažnu bol i propisivala nazalnu bactroban mast 2-3 puta dnevno. Nanesite na žlijeb pomoću malog prsta.

Kod kuće je dijete zaspalo i nakon buđenja temperatura skočila na 38, 5. Vezala se s liječnikom i potvrđivala je moje sumnje da bi to moglo biti, preporučio je uzimanje nurofena.

Doslovno, nakon 2-3 sata, temperatura je spavala, razmazano mjesto s baktobanom djeteta bilo je manje uznemireno i on je čak i igrao.

Cijena masti baktoban nazalna 52, 45 = 1,5 dolara, što je dosta za 3 grama.

Tajne uputa mast za nosni baktroban (za djecu)

Nakon što sam pažljivo pročitao upute ove masti, saznao sam da se preporučuje nakon 12 godina, 4.5. Na mlađoj djeci nije testirana, a liječnik nas je pitao jesmo li asmatični ili ne.

Nije lako nanošenje i spaljivanje

Nemoguće je staviti mali prst u nos djeteta, samo mali prst ne presreće. Stavila je štap s runo, malo je stisnula, ali ponekad se puno popela. Dakle, svejedno samo malo pritisnite na cijev.

Dijete se nije žalilo na paljenje.

Pros: brzo pomaže, ekonomičan, širokog spektra.

Cons: cijena, s prilično visoke cijene cijevi težine -3 grama, antibiotik, preporučuje se nakon 12 godina, nije vrlo prikladan za primjenu.

Ovaj lijek se preporuča pod uvjetom da vam ga prepiše liječnik i da točno znate sve nuspojave opisane u uputama. Mama, pitajte liječnika ako je vaše dijete mlađe od 12 godina, možete li ga koristiti!

U svrhu ORL sprejevi za dijete Humer i masti Bactroban nos, ali

Prema namjeni ENT prskanja djetetu, Humer i Bactroban mast, Eva plava se pojavila pod očima, možete vidjeti vijence od nosa do uha! Je li to normalno? Brinem!

gotovo 7 godina, imenovao je dječju ENT iz regionalne bolnice!

Bactroban je antibiotik i propisuje se od 12. godine.

Kako to misliš, istina! Humer ju je kupio, on je tako skup, mislio je da bi to bilo dobro za bebu!

Humer je vrlo dobar lijek, morate ga koristiti ispravno,
samo kapanje slane otopine neće pomoći ako trebate oprati sinuse

i kako je to ispravno? On ne voli kad ja prskam!

Za djecu stariju od 2 godine i odrasle
Preporuča se ispiranje, lagano naslonjeno (iznad sudopera).
1. Okrenite glavu u stranu, lagano nagnutu prema naprijed;
2. Umetnite vrh boce u vrh pramca;
3. Unutar 2-3 sekunde isperite nosnu šupljinu;
4. Raznesite nos;
5. Provedite postupak s drugim nosnim prolazom.

lijeva nosnica - glava nagnuta u desno, desna nosnica - glava savijena ulijevo

  • Hvala 1

puno hvala! Pokušajmo na ovaj način! i što je činilo vijence o onome što govore? Je li pritisak u krvne žile? Već se bojim prskanja!

Sad ću nazvati svoju djevojku, ona je znanje, pitat ću.
dijagnoza koke?

Bactroban pregledi nosne masti za djecu

A zašto ne u nosu? Samo u napomeni piše da je unutarnja.
Latinski naziv: Bactroban?
Farmakološke skupine: Ostali antibiotici (http://www.rlsnet.ru/opisdrug/FGDescr.php?fgid=311)
Nosološka klasifikacija (ICD-10): J31 Kronični rinitis, nazofaringitis i faringitis. L01 Impetigo. L02. Absces kože, zglobova i ugljika. Lokalna infekcija kože i potkožnog tkiva, nespecificirana. L30.3 Infektivni dermatitis. S73.8.0 Sikoza. Folikulitis. L98.4 Kronični kožni čir, drugdje nespomenuto. T20-T32 Toplinske i kemijske opekline. T79.3 Posttraumatska infekcija rana, drugdje nespomenuta. Z100 CLASS XXII Kirurška vježba
Farmakološko djelovanje (http://www.rlsnet.ru/opisdrug/MNNDescr.php?mnnid=529)

Aktivni sastojak (INN) Mupirocin * (Mupirocin *)
Primjena: Bakterijske lezije kože (impetigo, folikulitis, furunkuloza), stafilokokne infekcije nosne šupljine.
Kontraindikacije: Preosjetljivost.
Ograničenja uporabe: Trudnoća, dojenje.
Nuspojave: Slaba opeklina, svrbež na mjestu primjene.
Doziranje i primjena: Vanjski, intranazalno. Nanesite na zahvaćeno područje do 3 puta dnevno tijekom 10 dana. Nazalna mast se ubrizgava u prednje nazalne prolaze 2-3 puta dnevno tijekom tjedna.
Mjere opreza: Polietilen glikol, koji je dio masti za nanošenje na kožu, može se adsorbirati kroz oštećenu kožu, a budući da se izlučuje putem bubrega, treba ga koristiti s oprezom u prisutnosti teškog zatajenja bubrega. Nazalna mast ne može se koristiti u oftalmologiji.
Godina zadnje prilagodbe: 1998

mast 2%: cijev 15g - P # 014801 / 01-2003 29.05.03
Intranazalna mast 2%: cijev 3 g - P br. 012295 / 01-2000 04.10.00PR
mast
- liječenje primarnih kožnih infekcija: impetigo, folikulitis, furunkuloza (uključujući i dijelove vanjskog slušnog kanala i ušne školjke), ektimu;
- liječenje sekundarnih kožnih infekcija: zaraženi ekcem, zaražena trauma (ogrebotine, ujedi insekata), manje rane i opekline (koje ne zahtijevaju hospitalizaciju);
- sprječavanje bakterijskih lezija malih rana, posjekotina i drugih čistih kožnih lezija, kao i prevencija infektivnih komplikacija manjih abrazija, posjekotina, rana.
Intranazalna mast
- Staphylococcal prijevoz u nosnoj šupljini (uključujući sojeve Staphylococcus aureus, multi-rezistentne i meticilin-rezistentne).
Posebne upute
Mast za vanjsku uporabu ne može se primijeniti u oftalmologiji, ući intranazalno, staviti u područje drenaže.
Izbjegavajte dobivanje masti u očima. Ako se to dogodi, oči treba temeljito isprati vodom sve dok se ne ukloni sva preostala mast.
Polietilen glikol se može apsorbirati kroz površinu rane ili kroz oštećenje kože drugog tipa; u takvim slučajevima polietilen glikol se izlučuje putem bubrega. Bactroban (kao i druge masti koje sadrže mupirocin, na bazi polietilen glikola) ne mogu se koristiti u uvjetima koji uključuju povećanu apsorpciju polietilen glikola, osobito kod umjerenog i teškog zatajenja bubrega.
U rijetkim slučajevima alergijskih reakcija ili značajne iritacije kože pri korištenju masti, liječenje treba prekinuti, zahvaćeno područje oprati vodom kako bi se uklonila preostala mast i propisati alternativna antimikrobna terapija.
Kao i kod drugih antibakterijskih lijekova, dugotrajna primjena Baktroban masti može dovesti do prekomjernog rasta neosjetljivih mikroorganizama.
Nazalna mast ne može se koristiti u oftalmologiji. Kada koristite nazalnu mast, izbjegavajte kontakt s očima.
Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim transportom i upravljačkim mehanizmima
Negativan utjecaj na sposobnost upravljanja automobilom i rad s mehanizmima nije uočen.
predozirati


Pažljivo pogledajte što ste kupili.Ako je samo za vanjsku uporabu, ne može se koristiti u nosu, a ako je nazalna, onda je moguće.
Postoje dvije vrste masti.

Bactroban pregledi nosne masti za djecu

Post od melysh »Pon Jul 08, 2013 21:05

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 21:13

Post by melysh »Pon Jul 08, 2013 21:35

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 21:36

Post od melysh »Pon Jul 08, 2013 21:39

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 21:42

Zašto koristiti lijek koji je kontraindiciran u dobi?

Dodano nakon 1 minute 9 sekundi:

Post od melysh »Pon Jul 08, 2013 21:42

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 21:43

Post od melysh »Pon Jul 08, 2013 21:46

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 21:47

Poruka od melysh »Pon Jul 08, 2013 21:53

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 22:02

Post by melysh »Pon Jul 08, 2013 22:20

Poruka Pedijatar Izyakov »Pon Jul 08, 2013 22:38

Liječnik će vam reći što možete.

Dodano nakon 3 minute 43 sekunde:

Sastav. 1 g masti sadrži 20 mg mupirocina;
ostale komponente: polietilen glikol 400 i polietilen glikol 3350.
Značajke uporabe Baktroban masti.
Mast Bactroban ne može se primijeniti:
za liječenje očnih bolesti;
intranazalno.

Dodano nakon 2 minute 9 sekundi:

Sastav i obrazac za izdavanje:
Baktroban mast 2% za intranazalnu primjenu u epruvetama od 3 g.
1 g intranazalne masti Bactroban sadrži: Mupirocin 20 mg; na parafinskoj bazi s dodatkom glicerol etera.
Baktroban mast 2% za vanjsku primjenu u epruvetama od 15 g.
1 g masti Bactroban sadrži: mupirocin 20 mg; u obliku slobodne kiseline s polietilen glikolom.

Dodano nakon 7 minuta 52 sekunde:

Polietilen glikol se može apsorbirati kroz oštećenu sluznicu (i tko će nakon pranja osušiti suhe kore je oštećen ili ne?) I sigurno prodrijeti u sustavnu cirkulaciju.

Recenzije za Bactroban

Oblik ispuštanja: mast

Analogi Baktroban

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftiniji za 371 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 27 rubalja. Analogni jeftinije za 367 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 39 rubalja. Analogni jeftinije za 355 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 55 rubalja. Analogni je jeftiniji za 339 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 112 rubalja. Analogni jeftinije za 282 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 139 rubalja. Analogni jeftinije za 255 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 148 rubalja. Analogni jeftinije za 246 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 190 rubalja. Analogni jeftiniji za 204 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 210 rubalja. Analogni jeftinije za 184 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 210 rubalja. Analogni jeftinije za 184 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 216 rubalja. Analogni jeftinije za 178 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 223 rubalja. Analogni jeftinije za 171 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 259 rubalja. Analogni jeftinije za 135 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 276 rubalja. Analogni jeftinije za 118 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 285 rubalja. Analogni jeftinije za 109 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 320 rubalja. Analogni je jeftiniji za 74 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 339 rubalja. Analogni jeftinije za 55 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 355 rubalja. Analogni je jeftiniji za 39 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 417 rubalja. Analog skuplji za 23 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 464 rubalja. Analogni je 70 rubalja skuplji

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 482 rubalja. Analogni je skuplji za 88 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 589 rubalja. Analog skuplji na 195 rubalja

Upute za uporabu za Baktroban

MEĐUNARODNO NAMIJENJENO IME PRIPREME: Mupirocin

OBRAZAC ZA DOZIRANJE: Mast za vanjsku uporabu

OPIS: homogena mast bijele ili gotovo bijele boje.

SASTAV: Aktivne tvari: Mupirocin slobodna kiselina 2.2 g; pomoćne tvari: makrogol 400, makrogol 3350.

LIJEČENJE FARMAKOTERAPE: antibiotik.

ATX kod: D06AX09.

FARMAKOLOŠKA SVOJSTVA.

farmakodinamiku
Mupirocin je antibiotik kojeg proizvodi mikroorganizam Pseudomonas fluorescens. Mupirocin inhibira sintezu bakterijskih staničnih proteina preko reverzibilnog vezanja na izoleucil tRNA sintetazu, što sprječava inkorporaciju izoleucina u proteinske lance u izgradnji. Kada se koristi u minimalnim inhibitornim koncentracijama, mupirocin ima bakteriostatsku, a veće koncentracije - baktericidna svojstva.

Zbog specifičnog mehanizma djelovanja i jedinstvene kemijske strukture nema unakrsne rezistencije s drugim antibioticima.

Pravilnom primjenom mupirocina rizik od pojave rezistentnih sojeva mikroorganizama je mali.

Spektar antibakterijske aktivnosti in vitro

Gram-pozitivni aerobi
Staphylococcus aureus (uključujući sojeve otporne na meticilin i proizvodnju beta-laktamaze).
Staphylococcus epidermidis
Streptococcus vrste
Koagulaza-negativni stafilokoki.

Gram-negativni anaerobi
Haemophilis influenzae
Neisseria gonorrhoeae
Neisseria meningitidi
Branhamella catarrhalis
Pasteurella multocida
Proteus mirabilis
Proteus vulgaris
Enterobacter cloacae
Enterobacter aerogenes
Citrobacter freundii
Bordetella pertussis

neosjetljiv
Corynebacterium species
Enterobacteriaceae
Gram-negativni ne-fermentirajući štapići
mikrokoka

farmakokinetika
Mupirocin praktički ne prodire u netaknutu kožu. U slučaju apsorpcije kroz oštećenu kožu, metabolizira se u mikrobiološki neaktivni metabolit, monijevu kiselinu, i brzo se izlučuje iz tijela putem bubrega.

INDIKACIJE ZA UPOTREBU


  • primarne i sekundarne infekcije kože uzrokovane mikroorganizmima osjetljivim na mupirocin, uključujući:

    • primarne kožne infekcije: impetigo, folikulitis, furunkuloza (uključujući i dijelove vanjskog slušnog kanala i ušne školjke), ektimu.
    • sekundarne infekcije: zaraženi ekcem, inficirane ozljede (ogrebotine, ujedi insekata), manje rane i opekline (koje ne zahtijevaju hospitalizaciju).


  • sprečavanje bakterijskih lezija i njihovih komplikacija koje nastaju zbog malih rana, posjekotina.

KONTRAINDIKACIJE
Preosjetljivost na bilo koju komponentu lijeka.

S OPREZOM
Makrogol - polietilen glikol - može se apsorbirati kroz površinu rane ili kroz druge kožne lezije i izlučuje putem bubrega.

Masti na bazi makrogola ne smiju se primjenjivati ​​na velikim površinama u uvjetima koji uključuju povećanu apsorpciju polietilen glikola, osobito kod umjerenog i teškog zatajenja bubrega.

ZAHTJEV ZA TRUDNOĆU I DOJENJE
Trenutno nema dovoljno podataka o primjeni mupirocina u trudnoći, pa je uporaba lijeka moguća ako očekivana korist premašuje mogući rizik od komplikacija.

Uklanjanje lijeka u majčino mlijeko nije vjerojatno, međutim, uporaba lijeka je moguća ako očekivana korist premašuje mogući rizik od komplikacija.

NAČIN UPORABE I DOZE
Izvana.
Na zahvaćenu površinu kože nanosi se mala količina mupirocina. Zavoj se može nanijeti na vrh.
Temeljito operite ruke nakon nanošenja proizvoda na kožu.

Nanesite 2-3 puta dnevno do 10 dana, ovisno o težini lezije. Ako nema učinka nakon 5 dana liječenja, preporučuje se precjenjivanje daljnjih taktika liječenja uzimajući u obzir dinamiku kliničkih pokazatelja.

Djeca: ograničenja nisu potrebna. Učinkovitost i sigurnost masti ispitivana je u bolesnika od 2 mjeseca u okviru temeljnih kliničkih programa.

Poremećaji funkcije jetre
Nije potrebna ispravka

Disfunkcija bubrega
Pogledajte odjeljak "SA OPREZOM"

Stariji bolesnici: ograničenja nisu potrebna. Također pogledajte odjeljak "S OPREZOM".

NEŽELJENI UČINCI
Bactroban mast dobro se podnosi. Vrlo rijetko postoji osjećaj pečenja, svrbež na mjestu primjene lijeka. U manje od 1% slučajeva može se promatrati eritem, suha koža, edem i kontaktni dermatitis. Alergijske reakcije na koži (oticanje na mjestu primjene, osip) na bazi mupirocina ili masti su rijetko primjećene. Kod primjene masti Baktroban u izoliranim slučajevima zabilježene su generalizirane alergijske reakcije.

predozirati
Nema podataka.

INTERAKCIJA S DRUGIM LIJEKOVIMA
Nije prijavljeno.
Mast Bactroban se ne može kombinirati s drugim lijekovima za lokalnu uporabu zbog rizika od razrjeđivanja, što se očituje smanjenjem antibakterijske aktivnosti i potencijalnim gubitkom stabilnosti.

POSEBNA UPUTA
Ne primjenjivati ​​na sluznicu i na područje odvodnje. Izbjegavajte dobivanje masti u očima. U slučaju kontakta, temeljito isprati vodom do potpunog uklanjanja ostataka masti.

U rijetkim slučajevima alergijskih reakcija ili značajne iritacije kože kada se koristi Bactroban mast, liječenje treba prekinuti, zahvaćeno područje oprati vodom kako bi se uklonili ostaci masti i propisati alternativna antibiotska terapija.

Kao i kod drugih antibakterijskih lijekova, dugotrajna primjena Bactroban masti može dovesti do prekomjernog rasta neosjetljivih mikroorganizama.

UTJECAJ NA SPOSOBNOST UPRAVLJANJA AUTOMOBILOM / MEHANIZMIMA
Nije uočen štetni učinak na sposobnost upravljanja vozilom / mehanizmima.

OBLIK BROJA
Mast za vanjsku uporabu od 2%. 5 g ili 15 g u aluminijske cijevi, lakirane iznutra, plastičnim vrhom i navojnom kapom. Svaka cijev ima upute za uporabu u kartonskoj kutiji.

ROK TRAJANJA
2 godine.
Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti.

UVJETI SKLADIŠTENJA
Čuvati na temperaturi do 25 ° C.
Čuvati izvan dohvata djece.

UVJETI ZA ODMOR OD DROGERA
Po receptu

Recenzent: Ninel S. (pozitivna recenzija)

Mast Bactroban

Jeste li ideološki ili što? zanimljivo je jednostavno.
Utroba. Fu. Tako obično pišu sve vrste veganskih obožavatelja Ohanian.

Pustite pola sata dok se mast ne upije.

Na stranicama projekta Mail, djeci nisu dopušteni komentari koji krše zakone Ruske Federacije, kao i propagandne i anti-znanstvene izjave, oglašavanje, uvrede autorima publikacija, drugim panelistima i moderatorima. Također su izbrisane sve poruke koje sadrže veze.

Korisnički računi koji sustavno krše pravila bit će blokirani, a sve preostale poruke bit će izbrisane.

Ako primijetite poruku koja krši ova pravila, kliknite gumb "Izvješće". Moderatori će na prvu priliku obratiti pozornost na njega.

Kontaktirajte administraciju projekta putem obrasca za povratne informacije.

Bactroban je jedini nosni antibiotik bez nuspojava!

Najozbiljniji problem u liječenju gnojno-upalnih bolesti nosa i sinusa su stafilokokne infekcije koje su otporne na standardnu ​​antibakterijsku terapiju. Glavna prijetnja su sojevi Staphylococcus aureus rezistentni na meticilin, koji su bili najčešći uzročnici bolničkih infekcija. No nedavno je došlo do povećanja broja njihovog prijevoza u izvanbolničkim uvjetima. S obzirom na ozbiljnost takvih infekcija i otpornost njihovih patogena na većinu antibiotika, razvoj antibakterijskih lijekova aktivnih protiv takvih patogena je relevantan. Do danas je najistaknutiji predstavnik takve skupine Bactroban nazalna mast, koju proizvodi britanska farmaceutska tvrtka SmithKline Beecham.

>> Stranica sadrži opsežan izbor lijekova za liječenje sinusitisa i drugih bolesti nosa. Koristite na zdravlje!

Određeni broj gram-negativnih bakterija, kao i pyocyanic stick, otporni su na uporabu Bactrobana. U nekim slučajevima, za otkrivanje otpornosti, potrebno je izvesti sijanje iz ždrijela i nosne sluznice.

Kada je vrijedno posegnuti za liječenjem s Bactrobanom?

Indikacije za primjenu Bactrobana su sve infekcije nazalne šupljine koje uzrokuju infektivni agensi osjetljivi na mupirocin:

  • gnojni rinitis;
  • nasopharyngitis;
  • sinusitis (sinusitis, frontalni sinusitis, etmoiditis).

Budući da se sinusitis razvija u paranazalnim sinusima, prodiranje masti u te šupljine iz nosa je teško. Ali nema sinusitisa bez popratnog gnojnog rinitisa. Primjena Bactroban kreme u nosnoj šupljini značajno će smanjiti bakterijsko opterećenje i ubrzati početak pozitivnog učinka liječenja.

Također je važno da Bactroban uzrokuje smrt Staphylococcus aureus, čija je nosa u nosnoj šupljini asimptomatska. Osnova za liječenje u takvim slučajevima treba biti sijanje uz identifikaciju patogena.

Baktroban je dopušten čak i kada su drugi lijekovi kontraindicirani!

Prema uputama, Bactroban nosna mast je dopuštena za uporabu od strane djece od prvih dana života (uključujući i prerano). Nakon ubrizgavanja u nos, lijek se apsorbira iz sluznice u malim količinama i nije u stanju izazvati neželjene reakcije u tijelu.

Nema podataka o uporabi lijekova tijekom porođaja i dojenja, jer se ne mogu provoditi klinička ispitivanja na trudnicama i dojiljama. Međutim, pretklinička ispitivanja Bactrobana nisu pokazala negativan utjecaj na fetus ili tijelo žene.

Jedina kontraindikacija za uporabu Bactrobana je individualna netolerancija na sastojke. Može se izraziti pojavom peckanja nosne sluznice, pojavom edema, osipom kože. Ako dođe do takvih reakcija, morate prestati uzimati lijek i odmah se obratiti liječniku.

Kod Baktrobana praktički nema nuspojava

12 kliničkih ispitivanja posvećeno je negativnim reakcijama Bactrobana. U svih njih, učestalost nuspojava bila je manja od 0,1%. Jedini negativan učinak na ljudski organizam pri korištenju Bactrobana bio je razvoj alergijskih reakcija s kože (osip, svrbež) ili sluznice (pečenje, suhoća), što se događalo iznimno rijetko.

Ova reakcija je bila posljedica individualne netrpeljivosti mupirocina ili pomoćnih komponenti. Lijek se može nazvati hipoalergenskim i preporučiti ga osobama koje pate od alergijskih bolesti (polinoza nosa, atopijski dermatitis, bronhijalna astma).

Upute za uporabu nazalne masti Bactroban

Baktroban se koristi samo u sluznici nosa. Da bi se postigao dobar bakteriostatski i baktericidni učinak, potrebno je poduzeti sljedeće jednostavne korake:

  1. Očistite svoj nos tako što ćete ga ispuhati.
  2. Nanesite 30 miligrama masti (volumen je jednak veličini glave šibice) na sluznicu svakog nosnog prolaza.
  3. Čvrsto pritisnite nosne prolaze do septuma kako bi pravilno rasporedili mast na površinu nosne sluznice.

Postupak se mora provesti dva puta dnevno. Tijek terapije je u prosjeku od 3 do 5 dana. Lijek se ne može koristiti više od 10 dana bez procjene promjene stanja.

Ostali lijekovi za intranazalnu primjenu ne mogu se dodati u mast ili koristiti odmah nakon primjene drugih sredstava u području nosa, jer to može smanjiti antibakterijsko djelovanje.

Zašto ne treba koristiti baktroban za prevenciju?

U uputama za Baktroban, u indikacijama za upotrebu, prevencija bolesti nosa nije indicirana, stoga ju je nemoguće koristiti samostalno u preventivne svrhe. Liječnik može propisati profilaktičku primjenu Bactrobana u bolničkom okruženju kako bi se smanjio rizik od razvoja bolničkih infekcija u bolesnika. Samostalno poduzimati takve mjere kod kuće je strogo zabranjeno.

Najčešći razlog za nastanak bakterijske rezistencije na antibiotike je neracionalna i neadekvatna uporaba potonjeg. Infektivni agensi počinju navikavati na konstantnu koncentraciju antimikrobnih sredstava i mijenjati strukturu, postajući neosjetljivi na njega.

Česta uporaba Baktrobana nepotrebno, kao i tretman bez dodatnog liječenja bez liječničke preporuke, može dovesti do razvoja infekcije, koja više neće morati biti liječena lokalnim antibakterijskim mastima, već oralnim ili intravenskim antibioticima.

Racionalna uporaba Bactrobana u kratkim ciklusima ne uzrokuje razvoj bakterijske rezistencije. U nedostatku učinaka primjene, liječenje treba prekinuti i savjetovati se sa stručnjakom.

Zašto tražiti analogije od Bactroban je beskoristan?

Kao i većina jedinstvenih modernih lijekova, Bactroban masti za nos nema analoga. Ali postoji istoimena mast, koja također sadrži mupirocin, koji se koristi za liječenje kožnih bolesti (ekcem, piodera, psorijaza i drugi).

Kada kupujete Baktroban u ljekarni, svakako navedite točno koju vrstu masti trebate. Osim opisane forme nosa, postoji i Baktroban mast za uporabu na površini kože. Unatoč činjenici da u svom sastavu sadrži i mupirocin u koncentraciji od 2%, on nije prikladan za upotrebu na sluznici nosa zbog sadržaja drugih pomoćnih tvari.

Analizirajući intranazalne masti na farmaceutskom tržištu, može se zaključiti da ih nema mnogo. Sve nazalne masti mogu se podijeliti u tri skupine:

  • antibakterijski (baktroban);
  • povrće (Pinosol, Doctor Theiss, Evamenol);
  • antivirusno (Oksolinska mast, Grippferon);

Iznenađujuće, Bactoroban je jedina mast za intranazalnu uporabu, koja sadrži antibiotik u svom sastavu koji može uništiti patogene bakterije. Sve ostale intranazalne masti mogu se koristiti u liječenju bolesti nosa, kao i za prevenciju u razdoblju nepovoljne epidemiološke situacije.

O liječenju Staphylococcus aureus pročitajte odgovarajući članak na mjestu.

Bactroban mast - povjerenje uputama ili liječniku?

Propisali smo Bactroban mast, dijete je imalo 4,5 godine, au priručniku je pisano od 12. godine. Nema razloga da ne vjerujete dr. ENT-u, ali upute su me stavile na čuvanje. U izljevu smo imali bubuljicu, a navečer je temperatura porasla na 38,5.

Slijedio sam upute liječnika, ali moje srce nije bilo na mjestu. Je li liječnik pravilno imenovan? Može li se koristiti ako upute za nazalnu bactroban mast ne ukazuju na to da djeca također mogu?

Reci mi što da radim u tim slučajevima? Trebamo li razgovarati o takvim situacijama s liječnikom ili jednostavno promijeniti liječnika?

Ova situacija se vrlo često promatra. Promjena liječnika neće dovesti ni do čega, jer, kao i naš liječnik, propisuje istu stvar, koja nije u skladu s uputama. Odgovorili su mi na takva pitanja da je proizvođač reosiguran i da zapravo neće oštetiti dijete. Slušam liječnika i do sada je sve u redu.

Dao sam djetetu nekoliko lijekova koji su prema uputama primjenjivi na stariju djecu. Uputa je vrlo važna, ali se odnosi na prosječno dijete. Proizvođač ne vidi značajke tijela vašeg djeteta. Ali svejedno, naravno, prije nego što date takav lijek, morate se pobrinuti da je sigurno uzeti. Inzistiram da pedijatar unese u medicinsku iskaznicu sve što propisuje. Kartica je uvijek sa mnom.

ako vjerujete svom liječniku, onda zakažite sastanak, a ako ne, pronađite liječnika kojem možete vjerovati. Sretno

Oprostite, nisam razumio - akne i vrućica su se pojavile nakon primjene masti ili prije?
Pročitao sam da je Bactroban mast testirana na djeci gotovo od rođenja. I došli su do zaključka da (masti koja je), iako je antibiotik, ali učinkovit i siguran, brzo se izlučuje iz tijela putem bubrega. No, kao iu slučaju bilo kojeg drugog lijeka, moguća je alergijska reakcija na bilo koju od njezinih komponenti.
Ionako bi liječniku trebalo reći o svojim sumnjama. Doista, možda ova mast nije pogodna posebno za vaše dijete (kao iznimka). Zasigurno postoji analogna ova mast, u uputama za koje je napisano da se može dati djeci mlađih godina. Pa, za svaki slučaj (za vašu osobnu udobnost) posavjetujte se s drugim liječnikom.

Čitao sam o “Baktrobanu”, tamo nisam našao ništa strašno. Nema nuspojava. Moj sin je također bio propisan lijekovima koji nisu prema dobi. Vidite samo da dijete ne svrbi i ne lizati ručku.

Nemojte nikome vjerovati, pronađite rezultate Baktrobanovih kliničkih studija na internetu i uvjerite se sami da je uz normalnu dozu ova mast za djecu sigurna.

Baktroban je apsolutno siguran lijek i ako tretira nos djeteta kojemu je već 12 godina, ništa strašno se neće dogoditi. Povećanje temperature najvjerojatnije nije povezano s upotrebom bactrobana, a to je reakcija na prehladu. Zašto bubuljica? Za prehlade, najvjerojatnije.

Također sam nedavno naišao na takav problem i došao do zaključka da su upute za isti lijek, ali od različitih proizvođača, međusobno vrlo različite - iako su aktivna tvar i doza iste. Savjetujem vam da poslušate svog liječnika i da se ne mučite s ovim pitanjem.

Nekoliko puta se suočila s takvom situacijom. Ne uvijek za djecu mlađu od 12 godina postoje odgovarajući lijekovi, osobito antibiotici, novi se stalno pojavljuju sa širim spektrom djelovanja, a ne uvijek čak i testovi pokazuju kakav je virus ili infekcija, pa se djeci propisuju lijekovi samo uz manju dozu.

Prošle su nam tri godine propisali ovu mast, onda smo imali tri godine. Naravno, ne sjećam se uputa, ali nakon što pogledam službene upute na web stranici, mast “Bactroban” nema kontraindikacija u dječjoj dobi. I koliko ja znam postoji takav izraz u uputama ako rizik ne prelazi potencijalnu korist, osobno uvijek podržavam činjenicu da, ako postoje sumnje, moram se pokazati nekoliko specijalista.U liječenju je najvažnije ispravno dijagnosticirati. Što se tiče masti, ona nam je pomogla, iako se ne sjećam što je točno pomoglo jer je liječenje bilo složeno.

Morate pokazati svom liječniku upute u kojima je napisano da se možete prijaviti samo u dobi od 12 godina. Možda je to zbog, između ostalog, činjenice da ova mast ne bi trebalo dopustiti da uđe u oči, a do 12 godina nema jamstva da dijete prvo neće ući u nos, a zatim u oči. Općenito razgovarajte sa svojim liječnikom.

Ista je bila situacija i kod nas, kada je pedijatar propisao antibiotik, koji ima 12 godina, a sinu samo šest. Ništa se nije dogodilo, samo u manjoj dozi. Ako je liječnik propisao, tada već postoji iskustvo liječenja ove droge u djece. Možda u vrijeme objavljivanja lijeka podaci o liječenju djece nije, dakle, u uputama i napisano kako slijedi.

Na dvije godine, moj sin je imao bubuljicu na nozi i otišli smo dermatologu. Liječnik je prepisao liječnika Bactroban i nakon nekoliko dana sve je nestalo. Dok sam bio u rodilištu, liječnici su propisivali lijekove, a kad sam pročitao upute, gotovo je sve bilo kontraindicirano tijekom trudnoće. Liječnici su rekli da tvrtke izbjegavaju različite postupke, pa se i sami reosiguravaju.

Proizvođači lijekova i masti obično ne provode cjelovito proučavanje svojih lijekova, već kako bi se zakonski zaštitili - pišu da djeca ne koriste niti primjenjuju od 12. godine. Dakle, vi sami preuzimate svu odgovornost. Vi bolje poznajete liječnika, a ako ga nisu vidjeli prije nemara - onda mislim da biste mu trebali vjerovati.

I uvijek sam pročitao upute i radije ne koristiti droge s dobi ograničenja, pogotovo ako takav veliki interval od 4,5 - 12 godina. Možete napraviti bez masti za prehladu. Liječnik je također čovjek i može biti u krivu. I ne trebaju mi ​​eksperimenti.

To je uobičajena pojava kod liječnika, propisuju vrlo dobre lijekove, ali ne uzimaju uvijek u obzir dob i individualne osobine pacijenta. Prije davanja lijeka, naravno, uvijek treba čitati upute. Vaš liječnik bi trebao propisati drugu, manje snažnu mast ili ograničiti doziranje samog baktrobana. Nemojte posebno kriviti doktora, ali malo pobijedite sebe - zašto niste objasnili učinak i ograničenje masti.

Vrlo često liječnici propisuju lijekove za stariju djecu za djecu, u vašem slučaju ne treba se bojati, jer je mast lokalna i oskudna količina ulazi u sustavnu cirkulaciju aktivne tvari, mast utječe samo na zahvaćena područja tijela. Budite zdravi i ne brinite.

Takav je slučaj imao i sa svojom kćeri, ali nisam mogao ništa dokazati. Krivi liječnik ne bi trebao, najvjerojatnije je to neka vrsta alergijskog procesa. Dakle, trebate zamijeniti drugi lijek.