Glavni
Simptomi

Najbolji analozi Viferona

Popularni ruski lijek Viferon cijenjen je zbog svojih antivirusnih i imunomodulirajućih svojstava. Sastav lijeka uključuje rekombinantni humani interferon alfa-2B. No, ponekad lijek izaziva alergijske reakcije, a potom u pomoć spašavaju analozi Viferona. Ovi lijekovi također pomažu imunološkom sustavu da se nosi s virusnim infekcijama, a često ima i protuupalno, antioksidativno i regenerirajuće djelovanje.

O lijeku Viferon

Ovaj lijek je izvorni lijek usmjeren na jačanje imunološkog sustava. Koristi se i za liječenje i prevenciju različitih virusnih oboljenja u svim kategorijama bolesnika.

U ljekarnama postoje takvi oblici Viferona:

Sastav lijeka će se modificirati na temelju oblika Viferona. Stoga će čepići sadržavati 500 tisuća IU interferona, alfa-tokoferol acetata, vitamina C, kakao maslaca i masti. Mast će sadržavati 40 tisuća IU interferona, takoferol acetata, lanolina i vazelina. A sastav gela Viferon uključivat će 36 tisuća IU interferona, benzojeve kiseline i limunske kiseline, tokoferol acetata i natrijevog klorida.

Osim toga, farmakološki oblik će također utjecati na indikacije. Supozitoriji, na temelju njihovog opsežnog djelovanja, češće propisuju liječnici. Upotrebljavaju se u liječenju akutnih respiratornih infekcija, kao i za borbu protiv akutnih respiratornih virusnih infekcija, kompliciranih bakterijskim infekcijama. Djetetu se mogu davati Viferon čepići za virusni hepatitis i infektivne upale. Viferon supozitorije su također propisane za trudnice, osobito za liječenje urogenitalnih infekcija.

Što se tiče Viferon masti i gela, prvo sredstvo se preporučuje za virusne lezije sluznice i kože, a druga za terapeutske i profilaktičke svrhe ARVI u djece ili za rekurentni bronhitis. Međutim, postoje zajedničke indikacije za sve oblike lijeka. To uključuje gripu, ekcem, respiratorne probleme i herpetički dermatitis. Kontraindikacije za uporabu bilo kojeg oblika Viferona je individualna preosjetljivost na lijek.

Ljekoviti nadomjesci za Viferon

Povećana osjetljivost na sastojke Viferona može zahtijevati zamjenu lijeka s jednim od njegovih analoga. Naravno, izbor analoga provodi liječnik, uzimajući u obzir karakteristike svakog lijeka. Samo tako možete biti sigurni u učinkovitost odabranog analoga Viferona. Supstituenti lijeka Viferon mogu se razlikovati po sastavu, farmakokinetičkom djelovanju, kao i po cijeni.

Usput, visoka cijena izvornog lijeka često je razlog za pronalaženje jeftinijih analoga. Dakle, Viferon mast je dostupna po prosječnoj cijeni od 200 rubalja po tubi, dok će cijena rektalnih čepića biti u rasponu od 300 do 550 rubalja po pakiranju. Ako je odlučujući faktor cijena lijeka, tada liječnici često nude takve ekonomične analoge Viferona kao Anaferon ili Vagiferon.

Ostali popularni analozi lijeka su:

Kada razlog za odabir analoga Viferona nije cijena, već prisutnost alergijske reakcije na njegove sastojke, važno je povjeriti pretragu stručnjaku i posvetiti posebnu pozornost značajkama novog lijeka i njegovih kontraindikacija. Također valja posebno naglasiti da viferon mast i gel nemaju potpune analoge.

1. Anaferon

Ovaj nadomjestak Viferona razvijen je za prevenciju oboljenja koja se pojavljuju na pozadini imunodeficijencije. Ovaj analogni preparat poboljšava sintezu antitijela, aktivira stanični imunitet i pomaže proizvodnju prirodnog interferona. Često je Anaferon dostupan u tabletama (odvojeno za djecu i odrasle), ali je nedavno otpušten novi oblik lijeka za dojenčad (kapi).

Slični analozi Viferona za djecu razlikuju se od sastava lijeka za odrasle. Tako se u proizvodnji tableta Anaferon koristi mješavina afinitetno pročišćenih antitijela s humanim C12 i C30 interferonom. Uz njih se lijeku za bebu dodaje i C50, kao i pomoćne tvari kao što su laktoza i celuloza. Kapi za bebe imaju isti sastav, ali u njima ima dvostruko više interferona. Trošak paketa tableta - od 200 rubalja.

2. Vagiferon

To je kombinirani antimikrobni lijek - jedan od glavnih analoga svijeća Viferon. Osim imunomodulirajućeg interferona, Vagiferon uključuje i druge komponente koje osiguravaju intenzivan antimikrobni i protuupalni učinak.

Takav analog čepića Viferon ima sljedeću primjenu:

Osim toga, propisuju se svijeće za složeno liječenje oboljenja ženskog reproduktivnog sustava, kao i za infekcije gljivicama, virusima i drugim patogenima. Ovaj analog Viferona nije prikladan za djevojčice mlađe od 18 godina, trudnice i pojedince s individualnom netolerancijom na elemente lijeka. To je prilično ekonomičan lijek posebne namjene i njegova cijena prosječno iznosi 250 rubalja.

3. Altevir

Sljedeći analog Viferona, kojeg predstavlja injekcijska otopina, je Altevir. Osim interferona, među komponentama diferenciranog dekstrana, natrij atsitat i klorid.

Ovaj analog može zamijeniti Viferon u liječenju takvih patologija:

 • hepatitis B i C;
 • laringealne papilome;
 • genitalne bradavice;
 • benigni i maligni tumori.

Važno je napomenuti da Altevir ima prilično opsežan popis kontraindikacija koje se moraju pročitati prije uzimanja lijeka. Osim toga, među svim analozima Viferona, ona ima najveći trošak - od 1.100 rubalja po pakiranju.

4. Genferon

To je lijek širokog spektra koji ima imunomodulatorni, anestetički, antivirusni i antioksidacijski učinak. Interferon je također prisutan u sastavu ovog analoga Viferona, kao i benzokain i taurin. Genferon je dostupan samo u obliku čepića pogodnih za rektalnu i vaginalnu primjenu.

U pravilu, Genferon može zamijeniti Viferon u takvim slučajevima:

 • akutni bronhitis;
 • kronični bakterijski cistitis;
 • terapija zaraznih i upalnih bolesti urogenitalnih bolesti.

Kao iu slučaju gore navedenih analoga, Genferon nije propisan za preosjetljivost na njegove komponente. Genferon je jedva pogodan sinonim za "ekonomično", jer je taj analog Viferona prilično skup (od 300 rubalja). Ali ako uzmete u obzir odličan učinak lijeka i da nema gotovo nikakvih kontraindikacija, onda je njegova cijena potpuno opravdana.

5. Giaferon

Svijeće Hiaferon se uglavnom koriste za ispravljanje stanja urogenitalnog sustava. Ovaj analog također ima antivirusni i imunomodulatorni učinak, a njegovi glavni elementi su interferon i natrijev hijaluronat.

Propisani su analogni čepići:

 • s klamidijom;
 • ureaplasmosis;
 • mikoplazmoza;
 • bakterijska vaginoza;
 • infekcija herpesom.

Lijek Giaferon u supozitorijima ne koristi se u liječenju djece, iako nije kontraindiciran kod djece. Što se tiče liječenja i prevencije ARVI, u ovom slučaju, liječnici savjetuju uporabu ovog analognog Viferona u obliku nazalnog spreja. Cijena lijekova oba oblika lijeka počinje od 300 rubalja po jedinici.

6. Interal P

Karakteristično obilježje ovog lijeka je ne samo antivirusni i imunološki učinak, već i njegova sposobnost da "suši" stanice tumora. Lijek se proizvodi u obliku praška zatvorenog u ampule. Glavni aktivni sastojak praška je interferon, ali njegova doza može biti različita.

Ovaj analog Viferona je opsežan popis indikacija:

 • encefalitis;
 • hepatitis B, C, D;
 • Ciroza faze I;
 • multipla skleroza;
 • grlene papilome;
 • karatiti, keratoiridociklitis;
 • benigni i maligni tumori.

Lijek se ne koristi u liječenju trudnih i netolerantnih. Uzimajući u obzir prilično široku aktivnost ovog analognog Viferona, ima vrlo pristupačnu cijenu - od 400 rubalja.

Nakon provedbe komparativnih karakteristika Viferona i njegovih analoga, zaključak pokazuje da, nažalost, nema potpune zamjene izvornog lijeka. Ali možete pronaći što je moguće bliže svojstvima analogne za borbu protiv određene bolesti. Ipak, inicijativu u ovom pitanju treba isključiti - to bi trebalo učiniti isključivo profesionalno.

izvori:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/viferon__17497
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=17d123e0-c99e-43c1-a653-197cf507d7a0t=

Pronašli ste bug? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Analogi Viferon - antivirusni i imunomodulatorni

Oslabljena imunost je jedan od glavnih uzroka gotovo svih bolesti. Zadatak imunološkog sustava je zaštititi tijelo od razvoja virusnih, zaraznih i drugih bolesti.

Suvremena ekologija, kao i način života, uzrokuje da većina ljudi (djece i odraslih) nema dovoljno imuniteta. Za poboljšanje imunološkog sustava stručnjaci povremeno preporučuju korištenje Viferona ili njegovih analoga.

O lijeku

Izvorni lijek dizajniran za jačanje imunološkog sustava. Koristi se za prevenciju i liječenje virusnih bolesti u djece i odraslih.

Otpustite alat u obliku:

 • supozitoriji za rektalnu primjenu;
 • masti;
 • gela.

Sastojci lijeka razlikuju se ovisno o obliku njegovog oslobađanja:

 • svijeće - interferon (500 tona ME), alfa-tokoferol acetat, kakao maslac, askorbinska kiselina i čvrsta mast;
 • mast - interferon (40 tona ME), lanolin, tokoferol acetat i medicinski vazelin;
 • interferonski gel (36 tona ME), tokoferol acetat, benzojeva kiselina i limunska kiselina, natrijev klorid i druge tvari.

Otpuštanje i sastav oblika utječu na očitanja.

 1. Rektalne svijeće najčešće postavljaju stručnjaci jer imaju širi raspon učinaka. Preporučuju se za odrasle u liječenju akutnih respiratornih infekcija i akutnih respiratornih virusnih infekcija, kompliciranih bakterijskim bolestima. Dječje svijeće koriste se za virusni hepatitis (C, D i B) i infekcijske upale. Supozitorije koriste i trudnice s urogenitalnim infekcijama.
 2. Mast se propisuje pacijentima pri dijagnosticiranju virusnih lezija kože i sluznice.
 3. Gel se preporučuje za prevenciju i liječenje djece koja su često izložena akutnim respiratornim bolestima i trajnim recidivima bronhitisa.

Postoje opće indikacije za primjenu lijeka:

 • ekcem herpesa;
 • vezikularni herpetički dermatitis;
 • različite oblike gripe;
 • infektivne lezije gornjih dišnih putova.

Kontraindikacije za uporabu imunomodulirajućeg lijeka Viferon za djecu, trudnice i ostale kategorije pacijenata je povećana osjetljivost na komponente.

Cijena lijeka može varirati zbog oblika oslobađanja. Prosječna cijena je 250 rubalja.

Zamjenski lijekovi

Alergijska reakcija u obliku nuspojava ili kontraindikacije može biti razlog za razgovor sa svojim liječnikom o pitanju: što može zamijeniti svijeće Viferon (mast, gel).

Nije poželjno sami odabrati slične lijekove, jer specijalist uzima u obzir sve značajke lijeka i određuje najprikladniji lijek za liječenje dijagnosticirane bolesti.

Analogi Viferona mogu se razlikovati po sastavu, farmakološkim svojstvima i cijeni. Vrlo često se smatra da je potraga za zamjenom izvornika cijena. Viferon mast ima prosječnu cijenu - od 180 rubalja, ali cijena rektalnih čepića je od 260 do 550 rubalja.

Jeftinije zamjene:

Ostali slični lijekovi:

Ako razlog za traženje analognog nije cijena, tada pri određivanju kako zamijeniti Viferon, trebate obratiti pozornost na ljekovita svojstva lijeka i popis kontraindikacija. Gel i mast Viferon nemaju izravne analoge.

Vagiferon

Antimikrobni agens s aktivnom tvari interferon - analog svijeća Viferon. Osim imunomodulatorne komponente, vagiferon se sastoji od tvari s jakim protuupalnim i antimikrobnim svojstvima (metronidozol i flukonazol).

Analogne svijeće Viferon se koristi za liječenje patoloških procesa u području ženskih genitalija:

 • vaginoza i vaginitis (bakterijski);
 • vaginitis (mješoviti infektivni tip).

Vaginalne supozitorije koriste se za kompleksnu terapiju u slučaju zahvaćanja ženskih spolnih organa gljivicama, virusima i drugim mikroorganizmima.

Lijek je kontraindiciran za djevojčice do 18 godina, s alergijom na sastojke i tijekom trudnoće.

Vagiferon je relativno jeftin način usmjeravanja. Njegova cijena u ljekarnama od 250 rubalja

Anaferon

Analog Viferon - Anaferon, namijenjen prevenciji bolesti koje se javljaju na pozadini imunodeficijencije. Lijek ima utjecaj na proizvodnju antitijela, staničnu aktivaciju imunološkog sustava, kao i doprinosi stvaranju prirodnog interferona.

Anaferon je dostupan samo u tabletama, ali u ljekarnama možete kupiti odrasli i dječji oblik lijeka. Tu je i novi oblik oslobađanja - kapi za djecu od mjesec dana.

Razlika između oblika za odrasle u vrtiću leži u komponentama lijeka. Za proizvodnju tableta koristi se mješavina afinitetno pročišćenih antitijela s humanim interferonom C12 i C30. Za obrazac za odrasle, dodaje se još jedan C200, a za dječji vrtić C50. Isti sastav dječjih tableta razrijeđen je celulozom, laktozom i drugim tvarima.

Anaferon u kapljicama ima isti sastav kao dječje tablete, ali aktivni sastojak nije 6 mg, nego 3 mg.

 • terapija bakterijskih i mješovitih infektivnih patologija;
 • akutne respiratorne virusne infekcije;
 • Gitomegalovirus (akutni i kronični tip);
 • herpesa;
 • sprječavanje bolesti imunodeficijencije.
 • netolerancija jedne (više) komponenti sastava;
 • trudnoća;
 • dojenje.

Kada nosite fetus ili hranite bebu, Anaferon je dopušten za uporabu samo u rijetkim slučajevima.

Među izvornim nadomjescima, Anaferon je nešto jeftiniji, pogotovo ako uzmemo u obzir da postoji 20 tableta u jednom pakiranju. Cijena Anaferon - od 170 rubalja.

Genferon

Lijek širokog spektra - Genferon ima antioksidativni, anestetički (lokalni), antivirusni i imunomodulatorni učinak na tijelo. Sastoji se od interferona, benzokaina i taurina.

Genferon se primjenjuje u jednom obliku - supozitorijima. Svijeće se može koristiti za rektalnu ili vaginalnu primjenu.

Genferon se preporučuje kod dijagnosticiranja:

 • bronhitis akutnog tipa;
 • upalne i infektivne bolesti urogenitalnog sustava;
 • bakterijski cistitis (kronični).

Kao i Viferon svijeće, analog je kontraindiciran, samo s individualnom osjetljivošću na sastav.

Ne možemo reći da su čepići Genferon jeftini. Ali ako uzmete u obzir odsutnost popisa kontraindikacija i djelotvornosti lijeka, onda je cijena za to sasvim prihvatljiva (od 280 rubalja).

Interal P

Moderna sredstva Interal je liofilizat (raster za injekcije). Njegova uporaba nije namijenjena samo jačanju imunološkog sustava i antivirusnim učincima, već i "suhim" tumorskim stanicama.

Dostupan Interal u obliku praha u ampulama. Aktivni sastojak praška je interferon. Doza aktivnog sastojka može varirati.

Interal ima veliki popis indikacija:

 • hepatitis D, B i C;
 • encefalitis;
 • početni stadij ciroze;
 • keratoiridociklitis i karatiti;
 • benigni i maligni tumori;
 • multipla skleroza;
 • laringealne papilome.

Nemojte koristiti Interal tijekom trudnoće, sklonost alergijama i netoleranciji na sastav.

Unatoč činjenici da postoje analozi jeftiniji od Interal, liofilizat, u skladu sa svojim širokim rasponom djelovanja, ima nisku cijenu - od 400 rubalja.

Altevir

Još jedna zamjena za izvornik u obliku otopine za injekciju je Altevir. Otopina sadrži interferon, kao aktivnu komponentu, i dodatne tvari: natrijev acetat i klorid, dekstran i druge.

Altevir je indiciran za bolesti:

 • hepatitis B i C;
 • genitalne bradavice;
 • grlene papilome;
 • tumorska patologija (maligni i benigni karakter).

Višestruke indikacije dopunjene su značajnim popisom kontraindikacija:

 • zatajenje jetre i bubrega;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • mielodeprescia;
 • bolest plućne arterije;
 • epilepsije;
 • autoimune bolesti;
 • abnormalnosti štitnjače;
 • dijabetes (dekompenzirani);
 • plućna opstrukcija;
 • razdoblje trudnoće;
 • razdoblje laktacije;
 • alergični na sastav.

Cijena Altevira je najviša među navedenim analogima - od 1.100 rubalja po pakiranju.

Giaferon

Svijeće Hiaferon se prvenstveno koristi za liječenje patoloških stanja u genitourinarnom sustavu. Giaferon ima antivirusna i imunomodulatorna svojstva. Sastav uključuje interferon i natrijev hijaluronat.

Upotreba supozitorija preporučuje se za indikacije:

 • herpesna infekcija (kronična i akutna);
 • bakterijska vaginoza;
 • ureaplasmosis;
 • klamidija;
 • mikoplazmoza;
 • gljivične infekcije.

Supozitoriji se u pravilu ne koriste za liječenje djece, unatoč činjenici da djetinjstvo nije kontraindikacija.

Za prevenciju i prevenciju bolesti dišnog sustava pomoću spreja za nos Hiaferon.

Cijena za Giaferon svijeće i sprej u prosjeku - 300 rubalja.

Uspoređujući Viferon i analoge, možemo zaključiti da ne postoji punopravna zamjena za izvorna sredstva. Ako je potrebno, možete odabrati lijek koji ima slične indikacije za liječenje određene bolesti, pa nije poželjno sami tražiti zamjenski lijek.

Pregled analoga lijeka Viferon

Farmaceutska industrija proizvodi veliki broj analoga Viferona. Među njima, droge su jeftinije i skuplje.

Neki imaju isti sastav, oblik oslobađanja, drugi jednostavno imaju sličan učinak.

Za učinkovitost terapije, glavna smjernica za uzimanje lijekova je preporuka liječnika.

Opće informacije, obrazac za izdavanje

Viferon - popularni lijek koji ima antivirusni učinak. Aktivno se koristi u medicinskoj praksi za liječenje i odraslih i djece.

Ima široki spektar antivirusne aktivnosti i pokazuje izražen učinak protiv mnogih mikroba.

Viferon obnavlja imunološki odgovor i aktivira unutarstanične mehanizme. Osim imunomodulirajuće, ima i regenerirajući učinak. Kao rezultat, proces zacjeljivanja se ubrzava. Tijekom terapije lijekovima, antivirusne komponente se proizvode u stanicama.

Učinak lijeka je blokiranje virusa. U procesu primanja podjele zahvaćenih stanica brzo prestaje. Nadalje, nastavlja se proizvodnja vlastitog interferona.

Aktivna komponenta lijeka je humani interferon alpha2b.

Viferon na farmakološkom tržištu predstavlja:

 • u obliku svijeća (150 tisuća, 500 tisuća, 1 milijun, 3 milijuna IU);
 • u obliku gela (36 tisuća IU);
 • u obliku masti (40 tisuća IU).

Lijek ima sljedeće prednosti:

 • može se uzeti tijekom trudnoće;
 • dopušteno za laktaciju;
 • ne šteti tijelu;
 • netoksičan;
 • djelotvorna kao profilaksa tijekom sezonskih egzacerbacija;
 • minimizira potencijalne komplikacije;
 • možete uzeti novorođenče;
 • pojačava učinak antibiotika i hormona;
 • dobro se kombinira s drugim lijekovima;
 • praktički ne uzrokuje štetne događaje;
 • povećava imunitet i smanjuje relapse.

Doziranje i upute

Doziranje prema uputama:

 1. Čepići za djecu kao dio terapije uzimaju se svijećom 2 puta dnevno s intervalom od 12 sati. Terapija je 5 dana. Ako je potrebno, ponovite tečaj, održavajući odmor - 5 dana. Uobičajena doza je 150 tisuća ili 500 tisuća.
 2. Virusni hepatitis kod djece: do godinu dana za 150 tisuća IU, 1-7 godina za 500 tisuća IU. Tečaj traje najmanje 10 dana. Dalje, svijeće se uvode 3 puta u 7 dana tijekom šest mjeseci.
 3. Virusni hepatitis (odrasli): 1 supozitorij se uzima dva puta dnevno s intervalom od 12 sati. Potrebna doza svijeća je 3 milijuna IU. Tretman se provodi neprekidno 10 dana, zatim 3 puta u 7 dana tijekom šest mjeseci.
 4. Urogenitalne infekcije (odrasle osobe): supozitoriji se daju 2 puta dnevno sa standardnim intervalom od 12 sati. Imenovan za 500 tisuća IU i 1 milijun IU.
 5. Trudnicama se propisuje liječenje u 14. tjednu. Prvih 10 dana lijeka daje se 2 puta dnevno. Sljedećih 10 dana, 2 puta dnevno, dva puta tjedno. Doza - 500 tisuća IU. Svaka 4 tjedna ponovite tečaj prema shemi: 1 čepić dva puta dnevno (5 dana). Preventivna doza - 150 tisuća IU.

Mast se koristi 4 puta dnevno tijekom tjedna.

Videozapis stručnjaka:

Indikacije i kontraindikacije

Lijek je učinkovit protiv mnogih virusa.

Indikacije za njegovo imenovanje su:

 • herpetička infekcija različite lokalizacije;
 • pneumonija raznih etiologija;
 • sepsa;
 • razdoblje sezonskih egzacerbacija (prevencija);
 • virusni hepatitis;
 • respiratorne virusne infekcije, gripa;
 • urogenitalne infekcije;
 • meningitis;
 • bolesti koje se prenose u prenatalnom razvoju.

Indikacije za primjenu masti također su vanjske manifestacije papilomovirusne infekcije i herpesa.

Kontraindikacije se koriste kao mast, a čepići uključuju preosjetljivost na interferon i druge komponente lijeka.

Nuspojave i interakcije lijekova

Lijek rijetko uzrokuje nuspojave. U nekim slučajevima zabilježena je urtikarija, blago oticanje i svrbež. Unutar 3 dana nakon prekida lijeka, reakcije nestaju.

Nema podataka o predoziranju Viferonom.

Lijek pokazuje dobru kompatibilnost s mnogim lijekovima. U kombinaciji s antibioticima, kemoterapijom, glukokortikosteroidima, najučinkovitije. Povećana učinkovitost i smanjena doza.

Lijekovi sličnog djelovanja

Do danas, u prodaji postoje mnogi lijekovi slični u akciji s Viferonom.

To uključuje:

Vagiferon

Vagiferon je kombinirani lijek za intravaginalnu uporabu. Sastoji se od 3 aktivne komponente - interferona, metronidazola, flukonazola.

Djelovanje lijeka: jača imunološki sustav, smanjuje upalu, ubija klice. Učinkovito protiv virusa, bakterija i gljivica.

Interferon djeluje na viruse, posebice herpes. Stimulira obranu i ubrzava regeneraciju.

Metronidazol ima antibakterijski i antiprotozojski učinak. Flukonazal je komponenta s izraženim antifungalnim učinkom.

Indikacije za upis:

 • bakterijski vaginitis i vaginoza;
 • vaginitis uzrokovan mješovitom infekcijom.

Među kontraindikacijama: dob do 18 godina, netolerancija na lijekove, trudnoća, razdoblje dojenja.

Cijena - 500 rubalja.

Anaferon

Anaferon je homeopatski lijek za oralnu uporabu s izraženim imunomodulatornim učinkom. Propisana je za liječenje SARS-a, gripe.

Učinkovito kod profilaktičke primjene.

Proizvođač dokazuje učinkovitost protiv brojnih virusa (koji se mogu dovesti u pitanje).

Aktivni sastojak je afinitetno pročišćena protutijela za gama-interferon. Dostupno u tabletama.

 • liječenje herpesvirusnih infekcija;
 • kompleksno liječenje brojnih virusnih infekcija (rotavirus, enterovirus, itd.);
 • liječenje komplikacija povezanih s bakterijskim i virusnim infekcijama;
 • prevenciju bolesti dišnog sustava.

Ne koristi se u slučaju preosjetljivosti na lijek.

Anaferon u kombinaciji sa simptomima, antibakterijskim i drugim antivirusnim lijekovima. Nije pronađena nekompatibilnost s drugim lijekovima.

Cijena - 150 rubalja.

Genferon

Genferon je kompleksan lijek lokalnog i sistemskog djelovanja. Dizajniran za rektalnu i vaginalnu uporabu.

Alat djeluje na viruse i bakterije, jača lokalnu imunost, djeluje lokalno anestetički i antioksidativno.

Također ublažava upale, obnavlja, smanjuje bol. Aktivni sastojci: interferon alfa-2, taurin, benzokain.

Koristi se za liječenje cervikalne erozije, bakterijske vaginoze, vulvovaginitisa, infektivnih i upalnih procesa urogenitalnog trakta, kroničnog recidiva cistitisa.

Ne koristi se za preosjetljivost na sastojke lijeka.

Cijena - 545 rubalja.

Interal P

Interal P je još jedan imunomodulatorni lijek. Ovaj liofilizat za pripremu injekcijske otopine.

Sadrži aktivnu komponentu - interferon alpha2. Stabilizator je humani albumin.

Djelovanje: antivirusna aktivnost. Također se koristi kao lijek protiv raka.

Lijek pokazuje najveći učinak u prvih 5 dana terapije.

Indikacije za uporabu:

 • akutni i kronični hepatitis;
 • multipla skleroza;
 • virusne i bakterijske infekcije;
 • maligni limfom kože;
 • stromalni keratitis;
 • keratoiridocyklites.

Ne propisuje se tijekom trudnoće / dojenja, s teškim alergijskim bolestima.

 • zimica, slabost;
 • nervoza;
 • smanjen apetit;
 • osip na koži, svrbež;
 • trombocitopenije;
 • leukopenija.

Cijena - 220 rubalja.

Altevir

Altevir - lijek koji ima za cilj borbu protiv virusnih infekcija. Prikazan je u obliku injekcijske otopine.

Također ima antitumorski i antiproliferativni učinak, aktivno poboljšava stanični imunitet, utječe na sve veze. Glavna komponenta je interferon alfa-2b.

Indikacije za sastanak:

 • virusni hepatitis;
 • herpesa;
 • niz malignih bolesti;
 • infekcija citomegalovirusom;
 • papilomatoza grkljana.
 • Bolesti CNS-a;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • epilepsije;
 • bolesti štitnjače;
 • trudnoća;
 • dojenje;
 • hypercoagulation;
 • dijabetes.

Nuspojave: slabost, zimica, pospanost, osip na koži, trombocitopenija, leukopenija, gubitak apetita.

Cijena - 1135 rubalja.

Giaferon

Giaferon je lijek koji spada u skupinu antivirusnih i imunostimulirajućih lijekova.

Prikazan je u obliku supozitorija za rektalnu i vaginalnu primjenu. Komponente: interferon alfa-2b, natrijev hijaluronat.

Inhibira razmnožavanje virusa u stanicama i poboljšava lokalnu imunost.

Indikacije za primjenu: akutni i kronični herpes, kompleksno liječenje klamidije, mikoplazmoze, ureaplazmoze.

Kontraindikacije - netolerancija na lijek.

Nuspojave: zimica i slabost, osip na koži, gubitak apetita.

Cijena - 400 rubalja.

Ovi lijekovi pripadaju skupini antivirusnih lijekova. Razlikuju se u obliku oslobađanja i sastava, ali imaju sličan učinak. Svaka od njih se dodjeljuje pojedinačno, uzimajući u obzir bolest i njen tijek, kontraindikacije i druge srodne čimbenike.

Koji lijek odabrati? Samo liječnik može procijeniti svrsishodnost termina. Ako je lijek već propisan, ako su aktivni sastojci i oblik oslobađanja isti, može se kupiti jeftiniji nadomjestak.

Analogne svijeće Viferon

Ažuriranje zadnje cijene: 19.02.2019

Popis analoga: sortiranje po cijeni, ocjena

Viferon (rektalni čepići) Ocjena: 100

Viferon Rectal Suppositories Zamjenski sastojci

Infagel (gel) Ocjena: 140 Up

Analogni jeftiniji od 141 rubalja.

Infagel je imunomodulator proizveden u obliku masti, čiji je sadržaj interferona u jednom gramu 10 tisuća IU. Prodaje se u staklenim bocama kapaciteta 2, 3, 5, 10 g. Upotrebljava se u liječenju virusnih lezija kože i sluznica (genitalnog kao i herpes zostera, herpetičkog stomatitisa i gingivitisa) kao profilakse za akutne respiratorne infekcije i ARVI. Zaražena područja kože i sluznice podmazuju se gelom dva puta dnevno i suše se u roku od nekoliko minuta, tijek liječenja je obično 7-10 dana. U prevenciji respiratornih infekcija gel se nanosi na unutarnju stranu nosnica također dva puta dnevno. Praktično nema kontraindikacija, osim pogoršanja alergijskih i autoimunih bolesti.

Genferon Light (čepići) Ocjena: 133 Up

Analogni više od 12 rubalja.

Genferon Light je još jedan analog Viferona. Za razliku od Genferona, ne sadrži benzokain. Doze interferona u tim supozitorijima su niže - 125 tisuća ili 250 tisuća IU, tako da se mogu koristiti za bolesti urogenitalnog sustava ne samo u odraslih bolesnika, nego iu djetinjstvu. Učinkovito se bori protiv virusnih i bakterijskih infekcija. Zbog svog imunomodulacijskog učinka koristi se iu kompleksnoj terapiji akutnih respiratornih infekcija i ARVI. Doziranje je 2 čepića, vaginalno ili rektalno. Nisu zabilježeni slučajevi predoziranja i po život opasnih nuspojava.

Hyaferon (čepići) Ocjena: 87 Vrh

Analogni više od 14 rubalja.

Giaferon se proizvodi u obliku čepića, od kojih svaki sadrži 500 tisuća IU interferona alfa-2b i 12 mg natrijevog hijaluronata. Interferon stimulira imunološki sustav pacijenta, natrijev hijaluronat (jedna od glavnih komponenti ljudskog vezivnog tkiva) omogućuje produljenu apsorpciju interferona kroz sluznicu u krv. Koristi se kao jedna od komponenti kompleksnog liječenja bolesti urogenitalnog sustava uzrokovanog herpes virusima i HPV-om, klamidijom, ureaplazmama i drugim mikroorganizmima. Tijek liječenja je od 10 dana i može biti duži za kronične infekcije, doza je 2 čepića dnevno, svaki dan ili svaki drugi dan. Pacijenti se gotovo uvijek lako toleriraju, nema utjecaja na psihomotorne reakcije.

Analogni više od 370 rubalja.

Genferon - koristi se rektalno i vaginalno supozitorije. Aktivni sastojci su interferon alfa-2b (u različitim vrstama otpuštanja, čepić njegove doze je 250 tisuća. 500 tisuća. 1 milijun IU), taurin (10 mg) i benzokain (55 mg). Zbog te kombinacije, lijek se bori protiv mikroba i virusa, povećavajući imunitet pacijenta, poboljšava regeneraciju oštećenih tkiva i ublažava bol i svrab. Indikacije za primjenu su upalne bolesti genitourinarnog sustava različitog podrijetla, od genitalnog herpesa i HPV do prostatitisa i adneksitisa. Doza je dva čepića dnevno, sadržaj aktivne tvari ovisi o težini bolesti. Ženama se daju vaginalno, za muškarce - rektalno. Tijek liječenja je deset dana, a za kronične bolesti može doseći i do 3 mjeseca, u kojem slučaju se supozitoriji daju tri puta tjedno.

Jeftini analozi i lijekovi zamjenjuju Viferon za djecu i odrasle

Poznati moderni ruski alat Viferon poznat je po svojim imunomodulacijskim i antivirusnim svojstvima. Sastav lijeka sadrži ljudski interferon alfa 2B. Jednostavno rečeno, lijek pomaže imunološkom sustavu da se nosi s virusnim infekcijama, a također ima protuupalno, antioksidativno i regenerirajuće djelovanje.

Viferon ima različite oblike oslobađanja, prikladne za uporabu za djecu i odrasle - rektalne i vaginalne čepiće, kao i mast i gel za vanjsku uporabu.

Upute sadrže takve indikacije za liječenje gripe, ARVI, herpesa i drugih virusnih infekcija kože i sluznice.

Lijek se može propisati za djecu od 1 godine, tijekom trudnoće, tijekom dojenja. Lijek se dobro kombinira s drugim lijekovima u antivirusnoj terapiji.

Cijene lijekova ovise o dozi aktivnog sastojka. Supozitoriji s dozom za djecu koštaju oko 250 rubalja, odrasli će morati platiti do 920 rubalja. Mast i gel će koštati 145-230 rubalja. Viferon analozi za djecu dostupni su u različitim oblicima doziranja. Bliski nadomjesci mogu se naći među lijekovima proizvedenim u Rusiji ili uvezenim.

Analogi ruske proizvodnje

Imunomodulatorni lijekovi su popularniji u našoj zemlji, tako da postoji mnogo sinonima i zamjena za Viferon od domaćih proizvođača.

Najbolji analog Viferona u svojstvima i indikacijama za uporabu.

Lijek se može naći u obliku spreja, rektalnih ili vaginalnih čepića, u kapima.

Aktivni sastojak je interferon alfa 2B i taurin, koji normalizira metaboličke procese i povećava učinkovitost interferona.

Alat se propisuje za dječje virusne bolesti dišnog sustava, kao i za upalu urogenitalnog trakta kod odraslih.

Liofilizat za injekcije za intramuskularno ili intravensko davanje interferona.

Učinkovita zamjena za jeftin antivirusni, imunomodulatorni lijek s antitumorskim djelovanjem.

Koristi se kod odraslih u liječenju hepatitisa, virusnog meningoencefalitisa, raka, multiple skleroze.

Za djecu, lijek je indiciran za akutnu limfoblastičnu leukemiju nakon kemoterapije, rezanje papiloma za papilomatozu, hepatitis C. t

Lijek je u obliku otopine u ampulama. Alat inhibira sintezu nekih onkogena, ima učinkovit antivirusni učinak.

Propisuje se za hepatitis B, C, rak bubrega, druge maligne tumore, HIV infekciju.

Gel s bakteriostatičnim i protuupalnim djelovanjem. Imunosupresivni lijek.

Alat pomaže u liječenju različitih vrsta herpesa, ARVI, gripe. Gel se nanosi na nosnu sluznicu.

Oblik oslobađanja lijeka - svijeće vaginalni, rektalni.

Sastav lijeka uključuje humani interferon alfa 2B i natrijev hijaluronat.

Lijek se propisuje u liječenju genitalnih infekcija virusne prirode.

Liofilizat za intranazalnu primjenu.

Najjeftiniji analog Viferona, koji je njegov glavni aktivni element odvojeno.

Lijek se pokazuje osobama u stanju imunodeficijencije, djelujući na patološke stanice virusa.

Prodaje se u ljekarnama u tekućem ili suhom obliku. Suhi prah se razrijedi s vodom ili slanom otopinom.

Intravaginalni lijek. Svijeće s interferonom, flukonazolom i metronidazolom u sastavu.

Zbog svojih sastojaka, lijek obavlja antifungalna, antibakterijska, imunomodulatorna, antivirusna, protuupalna funkcija.

Alat je dostupan u tabletama za sisanje i kapanje. Učinkoviti antivirusni lijek.

Najveći terapijski rezultat s recepcije doći će ako počnete uzimati pilule ili kapi za nos pri prvim simptomima virusne bolesti.

Ukrajinski nadomjestci

Jeftini analozi lijeka Viferon treba odabrati iz sličnih ukrajinski proizvedenih lijekova.

 • Alfarekin. Otpuštanje oblika - svijeće, ubrizgavanje. Aktivna tvar je interferon alfa 2B. Prosječna cijena je 260-420 rubalja.
 • Vitaferon. Lijek se koristi kod djece, uključujući novorođenčad i odrasle. Indikacije uključuju liječenje infektivnih virusnih bolesti, virusnog hepatitisa, lezija urogenitalnog trakta, SARS-a, gripe.

Dostupan u obliku svijeća, otopine. Može se koristiti tijekom trudnoće. Prosječna cijena je 160-300 rubalja. Laferobion. Lijek se temelji na humanom leukocitnom interferonu. Jeftin Ukrajinski blizu analogni Viferon. Ima slične indikacije za uporabu.

Otpuštanje oblika - liofilizat za otopinu, vaginalne i rektalne supozitorije, nazalni prah, nazalni sprej. Prosječna cijena je 160–920 rubalja.

Bjeloruski generici

Ako postoji razlog zašto je nemoguće koristiti Viferon svijeće, jeftinije se mogu odabrati s popisa bjeloruskih generičkih lijekova. Tablica u nastavku će vam reći kako zamijeniti Viferon.

Ostali strani analozi

Postoji nekoliko uvezenih supstituta, jer inozemna medicinska praksa ne uključuje upotrebu leukocitnog interferona za liječenje SARS-a ili gripe.

Propisivanje takvih lijekova najčešće znači ozbiljnu bolest povezanu s imunodeficijencijom. Visoka cijena čini uvozne analoge Viferona neatraktivnim za ruskog pacijenta.

 • Bioferon. Zemlja porijekla - Argentina. Lijek je otopina za injekciju. Imunostimulator. Propisuje se za liječenje hepatitisa B, C, litičku leukemiju, mijeloidnu leukemiju, mijelom, limfom, genitalne bradavice, HIV infekciju. Prosječna cijena od 900-1.200 rubalja.
 • Intron A. Lijek se proizvodi u Irskoj, SAD-u, Švicarskoj. Koristi se kao antikancerogeni imunomodulatorni lijek u kombiniranoj terapiji s drugim antivirusnim sredstvima. Dostupan u obliku otopine za injekcije. Prosječna cijena je 5600-6900 rubalja.

Pripravci na bazi interferona leukocita nedavno su počeli koristiti u medicinskoj praksi virusnih bolesti. Nema studija o učincima uzimanja Viferona i sličnih lijekova na duži rok.

Nemojte slijediti sami i bez dobrog razloga za korištenje tih lijekova tijekom liječenja.

Jeftini analozi i bliski supstituti za lijek Viferon za djecu i odrasle

Da bi se održao imunitet tijekom perioda bolesti, indicirani su antivirusni lijekovi. Skupina imunomodulirajućih sredstava uključuje Viferon.

Aktivna tvar je humani interferon alfa 2B. Lijek se proizvodi u obliku čepića, masti i gela.

Lijek ima regenerirajuća, antioksidativna i protuupalna svojstva. Aplikacija je moguća ne samo za odrasle već i za djecu.

Na popisu indikacija zaraznih bolesti, SARS-a i gripe, čak i herpesa. Kontraindicirana uporaba za djecu mlađu od 1 godine, trudnice i dojilje.

Lijek se propisuje kao dodatna terapija, ali ne i kao glavni tretman. Cijena generičkog s dozom za odraslu osobu je 900 rubalja.

Pročitajte što su jeftini analozi Viferona ruske, ukrajinske i inozemne proizvodnje.

Analogi ruske proizvodnje

Postoji mnogo sličnih analoga među domaćim supstitutima.

Ruski lijekovi proizvode se u obliku gela, spreja i drugih oblika.

Pročitajte opis i indikacije za upotrebu mogu se naći u tablici:

Kompletan prototip, koji ima identičnu aktivnu tvar u sastavu.

Zamjena je indicirana kao dodatna terapija za liječenje zaraznih bolesti, čak i bolesti reproduktivnog sustava.

Dostupni lijekovi u obliku rektalnih i vaginalnih čepića

Popis indikacija i kontraindikacija praktički se ne razlikuje od izvornih uputa za uporabu Viferona.

Sastav identične aktivne tvari - interferona alfa 2B. Form release - kapi, svijeće, sprej.

Lijek ima svojstvo da ubrza metabolizam i stimulira imunološki sustav. Ne postoji dobna granica, ona je namijenjena odraslima i djeci.

Protuupalni lijek koji spada u skupinu antivirusnih lijekova.

Dostupan je u obliku gela koji se koristi za liječenje sluznice nosa.

Lijek može ubrzati oporavak, ima dugačak popis indikacija i koristi se kao dodatni, a ne kao primarni tretman.

Otpuštanje oblika - kapi i pastile. Antivirusni lijek koji dolazi u odvojenom obliku za djecu i odrasle.

Može se koristiti ne samo za liječenje, nego i za prevenciju. Najveća učinkovitost pokazuje u početnim stadijima bolesti.

Dostupno u obliku injekcijske otopine. Imunomodulator pomaže tijelu da radi s SARS-om, hepatitisom, meningitisom, encefalitisom, pa čak iu liječenju multiple skleroze.

Ima lijek na sličan način kao Viferon. Cijena varira ovisno o dozi aktivne tvari.

Giaferon je bliska zamjena u sastavu koji ima identičan način djelovanja. Sve gore navedene generike ruske proizvodnje jeftinije od izvornika.

Ukrajinski generici

Strane tvrtke nude kupiti generike po cijeni od 200 do 900 rubalja.

Generici ukrajinske proizvodnje imaju visoku kvalitetu i nisku cijenu.

Među popularnim lijekovima najpopularniji među kupcima su:

  Alfarekin. Zatvoriti zamjenski pripravak s aktivnom tvari interferona alfa.

Antivirusno sredstvo se proizvodi u obliku injekcijskih otopina i supozitorija. Prosječna cijena paketa je 350 rubalja. Laferobion. Bliski analog izvornika koji ima leukocitni interferon.

Popis indikacija i kontraindikacija praktički je isti kao i izvorne upute za uporabu.

Imunomodulatorno sredstvo proizvodi se u obliku spreja, praha, otopine i supozitorija. Moguće je kupiti jeftin analogni ruski proizvod u cijeni od 200 do 900 rubalja. Vitaferon. Bez dobne granice, koristi se za liječenje beba od prvih dana života.

Popis indikacija SARS-a, gripe, hepatitisa, genitalnih infekcija i drugih virusnih bolesti. Oblik izdavanja - rješenje i svijeće. Prosječna cijena je 200 rubalja.

Raspon cijena može varirati ovisno o dozi aktivne tvari i veličini pakiranja.

Najprofitabilnija opcija, koja je pogodna čak i za novorođenčad - Vitaferon, vrijedan samo 200 rubalja po pakiranju.

Ostali strani zamjenici

Uvozne tvrtke nude kupiti generike sličnog načina djelovanja.

Među lijekovima inozemne proizvodnje postoje različite ponude: jeftini sinonimi i skupi analozi.

Na popisu najboljih lijekova:

  Bioferon. Argentinsko antivirusno sredstvo koje se ne razlikuje od izvornika u načinu djelovanja.

Imunostimulator je indiciran kao dodatna terapija za liječenje infekcija različite geneze. Otpuštanje oblika - injekcijska otopina. Prosječna cijena - 1100 rubalja. Intron A. Imunomodulacijski lijek pripada kategoriji skupih lijekova.

Pronađite generički u prodaji može biti u obliku injekcije rješenje. Cijena po paketu je 6500 rubalja. Laferobion NZ. Zatvori strukturni nadomjestak bjeloruske proizvodnje, koja se ne razlikuje u popisu indikacija iz izvornika.

Cijena generičkog lijeka ovisi o dozi aktivne tvari. Možete kupiti prosječan paket za 500 rubalja.

Najjeftinija opcija je bjeloruski lijek Laferobion NZ, koji košta 500 rubalja po pakiranju.

Strane injekcijske otopine su skuplje od izvornih. Prije uporabe pažljivo pročitajte potpune upute.

Analogi svijeća Viferon za djecu - pregled najučinkovitijih lijekova

Jedan od najpopularnijih antivirusnih lijekova u pedijatriji može se nazvati Viferon. Dolazi u nekoliko oblika: mast, gel, čepići. Djeca ga obično propisuju u obliku rektalnih čepića, jer je to prikladan i siguran način primjene.

Što može zamijeniti svijeće Viferon za dijete, koje lijekove je bolje odabrati za djecu različitih dobnih kategorija, i ima li ovaj lijek analoge koji su jeftiniji, ali ne i manje učinkoviti?

Sastav i učinak popularnog lijeka za djecu

Glavno djelovanje osigurava interferon-α2b. Interferoni su proteinski spojevi koje proizvode stanice ljudskog tijela kao odgovor na sudar s virusom.

Interferon-α je leukocit, tj. Proizvod je stanica ljudskog imunološkog sustava. Ali ovaj lijek, kao i većina drugih, sadrži svoj rekombinantni, odnosno umjetno dobiveni, izbor.

On inhibira aktivnost virusa, ima stimulirajući imunitet i antiproliferativni učinak. Također uzrokuje mali antimikrobni učinak stimulirajući fagocitne stanice.

Njegova najučinkovitija uporaba je u prvim danima bolesti, kada se smanjuje proizvodnja alfa interferona u tijelu.

Pomoćne tvari koje pojačavaju djelovanje lijeka su alfa-tokoferol acetat (poznatiji kao vitamin E) i askorbinska kiselina (vitamin C).

Njihova kombinacija ima dodatni stimulirajući učinak na imunološki sustav i doprinosi borbi protiv patogenih mikroorganizama, što omogućuje upotrebu ovih čepića za sprječavanje razvoja bakterijske infekcije - čestog virusa virusnih bolesti. O uporabi svijeća Viferon za prevenciju virusnih bolesti kod djece pročitajte ovaj članak.

Slični sastavi uključuju sljedeće lijekove:

Humani leukocitni interferon;

Analogi Viferona

Među antivirusnim lijekovima Viferon ima zasluženi pozitivan ugled. Dolazi u obliku gelova i masti, ali se rektalni čepići obično koriste za najmanje pacijente. Ovaj lijek ima dobru učinkovitost, ali je njegov trošak prilično visok, pa roditelji traže zamjenske opcije. U farmaceutskoj industriji razvijaju se Viferon analozi za djecu, koji su jeftiniji, ali i dobro se bore s infekcijom.

Genferon

Zamjena za uobičajeni lijek Viferon, u liječenju prehlade u djece, novi je lijek, Genferon.

Glavna aktivna tvar ovog lijeka je interferon. Dodatne komponente uključuju taurin i anestezin.

Aktivne tvari lijeka utječu na tijelo djeteta, osiguravajući imunomodulatorni, antibakterijski, antivirusni i protuupalni učinak.

Genferon je dostupan u obliku spreja i supozitorija. Potonji je oblik namijenjen isključivo djeci i označen je s "Svjetlo". Indikacije za uporabu ovog lijeka su sljedeće bolesti:

 • prostatitis;
 • urološki problemi;
 • genitalne bolesti;
 • klamidija;
 • balanitis;
 • vaginoza.

Genferon se također koristi u liječenju SARS-a u djece. Genferon u obliku spreja koristi se za liječenje gornjih dišnih putova.

Supozitorije Genferon su analogne Viferon svijećama za malu djecu, a dostupne su u posebnoj dozi s nazivom "Light" 125,000. Za djecu stariju od 7 godina koriste lijek s oznakom 250000ME.

Svijeće su umetnute vaginalno ili rektalno, što lokalno djeluje na pacijenta. Shema primjene je usklađena s liječnikom. Obično se tijek terapije kreće od 7 do 10 dana.

Kontraindikacije za primjenu Genferona, osim individualne netrpeljivosti aktivnih tvari lijeka, ne postoje. Za djecu mlađu od 1 godine, lijek se koristi u obliku čepića, ali je zabranjeno koristiti lijek bez recepta. Sprej se preporučuje pacijentima preko 14 godina.

Nuspojave primjene Genferona izražene su u obliku osipa, svrbeža i vrtoglavice.

Kombinirana uporaba Genferona i antibiotika je nepoželjna, a vitamini E i C mogu povećati terapijski učinak lijeka.

Vagiferon

Drugi lijek s popisa nadomjestaka Viferon. Dostupan u obliku rektalnih supozitorija s različitim dozama, koji se primjenjuju ovisno o dobi djeteta. Koristi se za zaustavljanje zarazne aktivnosti u virusnim bolestima.

Vagiferon također može biti dostupan u obliku gela ili masti, ali su rektalne supozitorije najprikladnije za bebe. Posebno je pogodno i sigurno koristiti čepiće za bebe i djecu do tri godine.

Prema uputama, na očišćenu i suhu sluznicu nosa nanosi se mast ili gel, ali nije uvijek moguće uvjeriti malog djeteta u takav postupak, pa su svijeće izvrsna zamjena za tradicionalni oblik.

Vagiferonski čepići su cilindrični s laganim zadebljanjem na jednom kraju. Promjer svakog proizvoda nije veći od 10 mm. Svijeće treba čuvati u hladnjaku, jer se brzo omekšavaju i gube oblik pri sobnoj temperaturi, što otežava njihovu uporabu.

Proizvođač daje sljedeće doze: 150000, 500000, 1,000,000, 3,000,000 IU. Liječnik propisuje uporabu određene vrste Vagiferona na temelju dobi djeteta. Glavni aktivni sastojak Vagiferona je interferon. To je vrsta proteina koju ljudsko tijelo proizvodi tijekom zaraznog napada.

Korištenje ove komponente omogućuje postizanje sljedećih rezultata:

 • zaustavljanjem razmnožavanja patogenih bakterija, zaustavlja se širenje infekcije u ljudskom tijelu;
 • limfociti su aktivniji, zbog čega dolazi do procesa oporavka zahvaćenih stanica;
 • aktivirana je rezistencija makrofaga odgovornih za imunu ravnotežu.

Najčešće supozitorije Vagiferon propisane za djecu sa sljedećim bolestima:

 • Prehlade i gripa;
 • prehlada;
 • bakterijske infekcije;
 • pneumoniju;
 • virusni hepatitis B, C, D;
 • meningitis;
 • sepsa.

Osim ovih bolesti, Vagiferon se koristi i kao profilaktičko sredstvo u slučajevima epidemija prehlade. Kontraindikacije, osim individualne netolerancije na lijek, ne postoje.

Anaferon

Kako bi se poboljšala imunološka zaštita djetetovog tijela od prijetnji zaraznih učinaka, koriste se lijekovi koji uz uništavanje patogenih bakterija potiču poboljšanje cjelokupnog zdravlja djeteta. Takva podrška je posebno važna za bebe.

Dječji Anaferon je izvrstan imunomodulatorni agens s učinkom sličnim djelovanju Viferon čepića.

Anaferon je dostupan u tabletama koje sadrže 3 mg aktivne tvari interferona.

Sustav zaštite ljudskog tijela razvija se tijekom godina, tako da je za djecu tako važno koristiti lijekove koji stimuliraju imunološku obranu tijekom razdoblja zaraznih bolesti. Anaferon pomaže u rješavanju ovog problema što je brže moguće i uz minimalne kontraindikacije.

Interferon omogućuje aktivno djelovanje na aktivnost virusa i suzbijanje njihove reprodukcije, zaustavljajući simptome bolesti. Ova komponenta omogućuje postizanje sljedećih ciljeva:

 • dolazi do uništenja patogenih bakterija;
 • jača imunitet djeteta;
 • oporavak se događa u kratkom vremenu.
adenovirus

Najčešće Anaferon propisan za poraz tijela s sljedećim vrstama virusa:

 • adenovirus;
 • enterovirus;
 • rotavirusa;
 • influenca;
 • respiratorni sincicijalni;
 • herpes.

Osim borbe protiv virusne infekcije, Anaferon se koristi za potporu dječjem tijelu kao profilaktičnom sredstvu za epidemije:

Ne preporučuje se korištenje Anaferona za liječenje raznih bolesti u slučajevima:

Dijete prije mjesec dana lijeka ne može se dati

 • ako je dijete mlađe od mjesec dana;
 • s netolerancijom na aktivnu tvar lijeka;
 • s netolerancijom na laktozu;
 • ako bolesnik ima sindrom malapsorpcije;
 • s galaktosemijom.

Nuspojave primjene Anaferona obično se izražavaju pojavom osipa i crvenila kože. Anaferon se može uzimati zajedno s drugim antibakterijskim, antivirusnim i antipiretičkim lijekovima.

Altevir

Ovaj lijek je dostupan u obliku otopine za injekcije u ampulama od 0,5 ili 1,0 ml. Glavna aktivna tvar interferon alfa-2b je humani rekombinant. Pomoćne komponente: natrijev klorid, dinatrijeva sol, natrijev acetat, tween 80, destilirana voda, dekstran 40.

Altevir je dizajniran za borbu protiv virusnih infekcija i potporu ljudskom imunitetu. Osim toga, lijek ima antitumorske i antiproliferativne učinke.

Altevir se koristi za liječenje sljedećih bolesti:

 • u slučaju dijagnoze virusnog hepatitisa B, pod uvjetom da nema cirenja jetre;
 • u slučaju dijagnoze virusnog hepatitisa C, pod uvjetom da nema zatajenja jetre;
 • kada su pronađene papile i kondilomi.

Kada koristite Altevira moguće nuspojave:

 • opća slabost;
 • groznica;
 • glavobolja;
 • gagging i mučnina;
 • mialgija;
 • proljev;
 • depresivna stanja;
 • vrtoglavica;
 • suha usta;
 • razdražljivost i nesanica;
 • gubitak apetita.

Rijetko se opaža: tahikardija, osip na koži, gubitak težine, bol u trbuhu, dispepsija.

Upotreba Altevira ima ograničenja. Kontraindicirano je koristiti ovaj lijek za sljedeće bolesti:

Za bolesti kardiovaskularnog sustava lijekovi su kontraindicirani.

 • individualna netolerancija na aktivni sastojak lijeka;
 • ozbiljna oštećenja kardiovaskularnog sustava. Osobito ne možete koristiti lijek nakon nedavnog infarkta miokarda;
 • s zatajenjem bubrega;
 • s otkazivanjem jetre;
 • epilepsije;
 • s teškim poremećajima u središnjem živčanom sustavu;
 • u dijagnostici autoimunog hepatitisa;
 • kod bolesti štitnjače;
 • tijekom trudnoće i dojenja.

Giaferon

Kao i kod prethodnih lijekova, glavni aktivni sastojak ovog lijeka je interferon. Hyatheron se proizvodi u obliku rektalnih i vaginalnih čepića.

Giaferon ima protuupalno, antivirusno i imunomodulatorno djelovanje na tijelo pacijenta. Ovaj lijek se koristi za ublažavanje simptoma herpesa, za borbu protiv klamidije i mikoplazmoze.

Rektalno davanje lijeka omogućuje da aktivna tvar prodire kroz sluznicu rektuma u limfni sustav. Humani rekombinant interferona alfa-2b ima imunomodulatorni učinak na tijelo pacijenta, povećavajući ukupnu rezistenciju na infekcije i zaustavljajući upalni proces u tkivima. Vaginalno davanje lijeka osigurava aktivnu lokalnu terapiju upalnog fokusa.

Vrijeme maksimalnog zasićenja krvi aktivnom tvari je 5 sati nakon uzimanja lijeka. Zbog djelovanja interferona dolazi do ubrzane regeneracije oštećenih tkiva, stimulira se proces angiogeneze i povećava proliferacija staničnih elemenata.

12 sati nakon uzimanja lijeka, njegovo djelovanje prestaje i potrebna je ponovna uporaba kako bi se održala daljnja terapija bolesti.

Giaferon se propisuje za sljedeće bolesti:

 • u slučaju infekcija herpesa akutnog ili kroničnog tipa;
 • s klamidijom;
 • s ureaplasmozom;
 • s mikoplazmozom.

Kontraindikacije ovaj lijek praktički nema, osim individualne netolerancije aktivne tvari lijeka.

Nuspojave kod uzimanja Hyaferona izražene su smanjenim apetitom, umorom, pretjeranim znojenjem i zimicama. Ako pronađete slične učinke, trebate se posavjetovati s liječnikom koji će vam propisati drugi lijek ili preporučiti smanjenje doze. Dozvoljena je kombinirana primjena Giaferona i drugih antivirusnih lijekova.