Glavni
Grimizna groznica

Najbolji analozi Levomekola

Levomekol je vanjski agens koji se koristi u kirurgiji, dermatologiji i drugim područjima medicine. Alat se koristi za liječenje gnojnih rana, čireva, akni, preležanina. Analogi Levomekola mogu biti strukturni i nestrukturni. Nestrukturni analozi se razlikuju u cijeni, sastavu. Strukturne zamjene za mast Levomekol - imaju isti sastav.

Opće karakteristike lijeka

Levomekol se prodaje u ljekarnama u obliku masti. Pakiran je u staklenke ili cijevi.

Aktivne komponente Levomekola su:

 • dioksometil tetrahidropirimidin (4 g);
 • kloramfenikol (0,75 g).

Dioksometiltetrahidropirimidin ubrzava regenerativnu funkciju tkiva. Kloramfenikol ubija bakterijske agense, ometa njihovu reprodukciju i rast. Antimikrobna komponenta može smanjiti rast i razvoj virusnih agenasa, ali ih ne ubiti. Sekundarne komponente su polietilen oksidi.

Lijek djeluje protuupalno na mjesto ozljede, povećava regeneraciju stanica. Gnojne rane brže se uklanjaju. Lijek pridonosi pojavi žarišta ozdravljenja uz rubove površine rane.

Antimikrobna komponenta Levomekola može eliminirati gram-pozitivne i gram-negativne bakterijske mikroorganizme (stafilokoke, Escherichia, pseudomonade). Alat radi u gnojnom i nekrotičnom okruženju. Levomekol ne oštećuje membranu staničnih struktura.

Indikacije, ograničenja za propisivanje lijekova

Levomekol ima svoje naznake i ograničenja za imenovanje. Prilikom propisivanja lijeka, liječnik ih mora uzeti u obzir. Prije liječenja lijekom Levomekol liječnik mora provesti pregled i izvršiti potreban pregled. Levomekol koristi u kirurškim patologijama (rane, komplicirani tijek postoperativnih rana). To je glavna indikacija za lijek.

Sekundarne indikacije za lijekove:

 • terapija spavanja u krevetu bolesnika;
 • liječenje hemoroida, osobito nakon traumatizacije i prianjanja bakterijske flore;
 • terapija herpetičkih lezija na koži;
 • tretman akni (akne, akne);
 • terapijske mjere rinitisa i sinusitisa, komplicirane bakterijskom patogenom florom.
 • terapija gnojenja ušnog kanala i ušne školjke;
 • liječenje upale limfnih čvorova.

Ne koristite Levomekol za ekcematozne lezije na koži. Alat se ne propisuje bolesnicima s psorijazom, gljivičnim oštećenjima kože. U pedijatrijskoj praksi Levomekol se koristi u dobi od 3 godine. Nemojte nanositi obloge u prisustvu alergije na sastojke lijeka. Lijek se ne može kombinirati s citotoksičnim, sulfa lijekovima, kao i alatima na bazi pirazolona. Cijena Levomekola je od 140 rubalja.

Analogi Levomekola, glavne karakteristike, sastav, trošak

Levomekol ima strukturne i nestrukturalne analoge. Strukturni analozi Levomekol masti sadrže iste sastojke i doze ljekovitih komponenti. Nestrukturni analozi mogu sadržavati druge aktivne sastojke, imati druge doze, indikacije i ograničenja, troškove.

Strukturni analozi uključuju: Levometil i Netran. Levometil pripada popisu jeftinih analoga Levomekola. Njegova cijena je od 29 rubalja po cijevi. Lijek se proizvodi u ampulama. Aktivni sastojci su isti kao i Levomekol. Još jedan strukturni analog je Netran. Ima iste konstitutivne naznake, ograničenja i pravila korištenja. Cijena lijeka je niska.

Nestrukturalni analozi uključuju:

 • Vishnevsky mast;
 • Levosin;
 • Protegentin;
 • Streptonitol;
 • Fastin 1;
 • Ichthyol mast.

Prije uporabe ili kupnje analoga, obratite se liječniku. Možda analogni nije sasvim prikladan.

Nestrukturni analozi

1. Levosin

Levosin je analogan Levomekolu u Rusiji. Lijek sadrži 4 aktivna sastojka: kloramfenikol, metiluracil, sulfadimetoksin, trimekain. Kloramfenikol i metiluracil također su prisutni u Levomekolu.

Kloramfenikol ubija bakterijska sredstva (salmonela, klebsiela, stafilokoki, E. coli, gonoreja, šigela i drugi mikrobi). Metiluracil povećava regenerativnu funkciju tkiva. Sulfadimetoksin se bori protiv antraksa, klostridije, toksoplazme. Trimecain ima antiseptički učinak. Djelotvornost lijeka je mnogo viša od Levomikola, jer se može boriti s velikim brojem patogena. Analogni je vrlo jeftin. Njegova cijena je od 85 rubalja za 1 stavku.

2. Protegenin

Dopušteno je koristiti Protegentin umjesto Levomekol. Sadrži gentamicin sulfat, eritromicin, proteazu C. Eritromicin je antibakterijska komponenta koja može spriječiti reprodukciju velikog broja bakterijskih sredstava. Proteaza C smanjuje količinu gnojnog i nekrotičnog pražnjenja u rani. Alat je izrađen u cijevima. Pohranjuje se do 2 godine.

Isto tako, možete liječiti gnojne rane, komplicirane rane nakon operacija, čireve, rane na pritisak, ozebline, opekotine na koži. Lijek dobro pomaže s čirevima, burzitisom. Analog se aktivno koristi u maksilofacijalnoj kirurgiji, kao i za liječenje ginekoloških bolesti.

Tijekom primjene lijeka potrebno je strogo slijediti upute i preporuke liječnika. Lijek se može nanositi na oštećeno područje 1-2 puta dnevno. Trajanje liječenja je do 10 dana. Učinkovitost liječenja Protegentinom je vrlo visoka. Nemojte koristiti lijek za alergije na antibakterijska sredstva. Analog se mora pažljivo primijeniti u velikim dozama, jer se gentamicin može nakupiti u tijelu. Trošak analognog (Protegentina) je 28-34 rubalja.

3. Streptonitol

Streptonitol se sastoji od sulfanilamida, Aminitrosola. Analog je dovoljno jak. Koristite ga samo prema uputama liječnika. Aktivni sastojci mogu se boriti protiv otpornih i anaerobnih sojeva bakterijskih sredstava. Lijek se često koristi nakon kompliciranih operacija (nakon peritonitisa i drugih). Sredstva saniti površine rana i šupljine rana. Analogno dobro pomaže kod opeklina i ozeblina. Trajanje terapije određuje liječnik ovisno o bolesti.

4. Fastin

Fastin je dobar lijek koji se može zamijeniti Levomekolom. Lijek sadrži anestezin, furatsilin, sintomicin. Lijek se dobro bori protiv bakterijske flore, smanjuje bol. Alat je indiciran za liječenje opekotina, gnojnih površina rana i pioderme. Analog se ne koristi za alergije na sastojke, psorijatične osipe, ekcematozne lezije na koži, gljivične lezije kože, dermatoze uzrokovane alergenima. Lijek se ne može koristiti kod djece mlađe od 4 godine. Pažljivo koristite lijek u bolesnika predškolske dobi. Kursna terapija u liječenju rana i opeklina do 10 dana.

5. Ihtiolna mast

Ihtiolna mast uključuje Ichthammol. Lijek se može boriti s gram-pozitivnim i gram-negativnim bakterijskim agensima, kao i s gljivicama. Lijek može ublažiti i smanjiti upalu u zahvaćenom području. Analog se aktivno koristi u ginekologiji, neurologiji, traumatologiji. Lijek je indiciran za opekotine, artritis, hemoroidalni čvoriće i pukotine, erizipele, furuncle, akne. Nanesite proizvod može biti pamučna podloga. Nemojte trljati lijek u kožu. Trajanje liječenja je do 2 tjedna. Trošak lijeka je 16-125 rubalja. Učinkovitost alata je nešto niža od učinkovitosti lijeka Levomekol.

6. Vishnevsky mast

Drugi analog Levomekol je Vishnevsky mast. U svom sastavu sadrži ricinusovo ulje, katran, xero oblik. Analogno smanjuje upalni odgovor, smanjuje umnožavanje i vitalnu aktivnost bakterijskih agenasa, smanjuje broj gnojnih masa u rani, ubrzava regenerativnu funkciju stanica. Cijena lijeka je 30-40 rubalja. Njegova učinkovitost je značajno niža od Levomekol.

zaključak

Levometil, Netran, Levosin smatraju se najučinkovitijim, jeftinijim i pristupačnim analozima Levomekola. Levosin se proizvodi u Rusiji. Ima vrlo nisku cijenu, visoku učinkovitost, jer ima jače antibakterijske komponente. Može se lako kupiti u ljekarnama. Nemoguće je samostalno koristiti analoge lijeka Levomekol, budući da nisu svi prikladni za određenu bolest. Prije korištenja analoga, morate se obratiti liječniku.

izvori:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/levomecol__1655
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=cf36eacd-b2d6-4389-92b4-4fb0e257825ft=

Pronašli ste bug? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

Levomekol - analozi

Mast Levomekol za dugo vremena ne gubi svoju važnost u području medicine zbog svoje dostupnosti i visoke učinkovitosti. Sastav ovog alata uključuje dva aktivna sastojka - kloramfenikol, koji ima antibakterijska svojstva, i metiluracil, koji ima reparativno, regenerirajuće djelovanje na zahvaćena tkiva. U osnovi, ova se mast koristi u liječenju gnojnih rana (prva faza procesa rane), opeklina, trofičkih ulkusa, pustularnih erupcija na koži i sluznicama.

Analogi Levomekol masti za liječenje rana

Postoje situacije kada lijek koji je propisao liječnik nije dostupan u ljekarni, a ljekarnici mogu predložiti alternativne lijekove koji mogu imati sličan terapijski učinak u liječenju određene patologije. Uz dopuštenje liječnika može se provesti liječenje analozima propisanog lijeka. Također, analozi lijekova često se koriste kada pacijenti osjete alergijske reakcije na sastojke propisanog lijeka ili ako su preosjetljivi. Mast Levomekol ima nekoliko analoga koji se mogu podijeliti u skupine.

Izravni analozi (preparati, sinonimi)

To su lijekovi koji sadrže iste kemijske tvari kao Levomekol. Ti lijekovi su:

To su lijekovi koji imaju sličan učinak i iste indikacije za upotrebu, ali uključuju i druge aktivne sastojke u njihovom sastavu. Ovi lijekovi uključuju sljedeće lijekove:

 1. Mast Levosin - sadrži četiri aktivna sastojka: kloramfenikol, metiluracil, sulfadimetoksin, trimekain. Dvije od njih su također prisutne u masti Levomekol (kloramfenikol, metiluracil), supstanca sulfadimetoksin ima antibakterijska svojstva, a trimekain ima izražen dugoročni anestetički učinak.
 2. Mast Protegentin sadrži aktivne sastojke kao što su gentamicin sulfat i eritromicin (antibiotici širokog spektra), kao i proteazu "C" - proteolitički enzim C, koji potiče brzo čišćenje rana od gnoja, otapanje područja nekroze, ubrzanje reparativnih procesa.
 3. Streptonitol mast - temelji se na takvim aktivnim tvarima kao što je streptocid, koja ima antimikrobni učinak, kao i nitazol, koji ima antiprotozoalni učinak.
 4. Mast Fastin 1 - sadrži antibakterijske tvari furatsilin i synthomycin, kao i supstancu benzokain, koji ima površinski analgetski učinak.
 5. Ichthyol mast - izrađuje se na bazi organskog spoja Ichtammol, koji može djelovati protuupalno, antiseptički, analgetski na tkivo, poboljšati cirkulaciju i metaboličke procese.
 6. Vishnevsky mast - preparat na bazi breza, kseroforma i ricinusovog ulja, koji u kompleksu imaju antibakterijski, protuupalni, resorbirajući učinak na tkivo, pomaže u uklanjanju gnojnih masa iz rane, potiče regenerativne procese u tkivima.

Jeftini analozi masti Levomekol

Ako vam je potreban jeftiniji analog Levomekol masti, obratite pozornost na njegov sinonim Levosin, koji proizvodi domaća farmaceutska tvrtka i košta oko dva do tri puta manje. Jeftiniji lijekovi su također Levosin mast, Vishnevsky mast. Međutim, treba imati na umu da ne u svim slučajevima, propisani lijek može biti zamijenjen s analozima, pa se svakako posavjetujte sa svojim liječnikom.

Najbolji analog "Levomekol"

Kombinacijski lijekovi koji blagotvorno djeluju na kožu su komercijalno dostupni u velikim količinama. "Levomekol" - mast, koja je poznata mnogim. Koristi se kako u svakodnevnom životu tako iu kirurgiji, jer savršeno liječi rane, eliminira otekline, uklanja gnojna ispuštanja. O ovome će se raspravljati o najboljem analogiju Levomekola.

Što je u kompoziciji?

Kao dio "Levomekola" kloramfenikola, koji ima snažan antimikrobni učinak. Mnoge patogene uništavaju.

Tvar kao što je metiluracil stimulira regeneraciju tkiva i ubrzava zacjeljivanje rana. To potvrđuje mast "Levomekol" upute. Analogi će biti navedeni u nastavku.

Indikacije za uporabu

Često se čuje naziv lijeka, ali njegov opseg nije poznat svima. To je kombinirani alat koji lako može zamijeniti nekoliko odjednom. Analog "Levomekol" odabran je s istim mehanizmom djelovanja.

Dakle, "Levomekol" je propisan za:

 • opekline 2, 3 stupnja;
 • gnojne rane;
 • preležanine, trofički ulkusi;
 • hemoroidi;
 • osip na koži (akne, akne);
 • šavovi nakon porođaja;
 • sinusitis;
 • upale uha;
 • upalni procesi usne šupljine;
 • bubri;
 • postoperativne komplikacije.

Kako primijeniti "Levomekol" (mast)?

Uputa (kasnije ćemo razmotriti analogije) pokazuje da se "Levomekol" koristi izvana. Prije toga, oštećena površina se čisti čistom vodom bez upotrebe sapuna. Onda bi se trebalo osušiti. Tek nakon toga možete nanositi mast:

 • Nanesite ga u tankom sloju pomoću vate ili tkanine.
 • To je najbolje učiniti prije spavanja, što jamči najveće vrijeme izlaganja koži. Iznad oštećenog područja prekriven je sterilni zavoj.
 • Za anus, upotrijebite pamučni obrisak koji je impregniran lagano zagrijanim mazilom.
 • Medicinski kateter ubrizgava mast u onim mjestima gdje ne možete koristiti vatu ili zavoj.

Ovaj lijek i bilo koji analog “Levomekol” koji smo ispitali dodatno pomaže kod hemoroida, opekotina, gnojnih rana i može se koristiti za sinus.

Također, ako patite od akni, mast se može nanijeti na problematično područje tankim slojem, a zatim zatvoriti žbukom. Stisnite preko noći. Ako postoji mali broj pimplesa, mast se nanosi vatom.

Za antritis, pamučni štapići ili jastučići od gaze namočeni u mast ubacuju se u oprane sinuse. Održavati briseve potrebno je oko petnaest minuta, a zatim ih se može ukloniti i odbaciti.

U slučaju hemoroida, na anus se nanosi tampon s mastom. Tečaj traje 10 mjeseci. U slučaju opeklina, na opekline se nanosi sterilna tkanina ili zavoj umazan mastom. Površina će se brzo zacijeliti, štetne bakterije se tamo neće umnožavati.

U nekim slučajevima može doći do komplikacija nakon manikirnih manipulacija. Upaljena kutikula. Ovdje također može doći Levomekol. Mast se nanosi na problematično područje nekoliko dana dok se upala ne smanji.

kontraindikacije

U kojim slučajevima je nemoguće koristiti "Levomekol" mast? Upute (analozi u ovom slučaju su odabrani pojedinačno) pokazuju da lijek nije hormonska, stoga je pogodan za većinu, siguran je i može se koristiti za liječenje male djece.

No postoje određene kontraindikacije. Dakle, "Levomekol" se ne primjenjuje:

 • S povećanom osjetljivošću na sastojke lijeka. Negativan rezultat mogu biti, kao glavne upotrijebljene tvari, i pomoćne.
 • S alergijskom reakcijom. Najčešće se manifestira osipom kože, crvenilom, svrbežom, oticanjem. Ako dođe do takve reakcije, odmah se obratite liječniku. U tom slučaju je bolje da se ne koristi kako bi se izbjegle ozbiljne zdravstvene posljedice.

Koristite tijekom trudnoće

Mast "Levomekol" je siguran, tako da se može koristiti za trudnice. Ali još uvijek s oprezom, budući da je vjerojatnost resorptivne akcije dostupna. Ne treba je dugo premazati.

Trošak masti "Levomekol"

Trošak lijeka je prilično nizak, svatko ga može kupiti bez liječničkog recepta. Ruske farmaceutske tvrtke proizvode masti, kao dio jeftinih komponenti, stoga je niska cijena. Cijev "Levomekol" u kojoj će 40 grama koštati između 120-140 rubalja. Prodaje se u bilo kojem lancu ljekarni, kao iu online trgovinama.

"Levomekol" (mast): analozi

Razmislite o popisu analoga koji se mogu koristiti umjesto "Levomekol". To može biti potrebno kada se potrebni lijekovi ne mogu kupiti u ljekarni zbog odsutnosti. Ljekarniku se može ponuditi analogni lijek s istim terapijskim učinkom za određene bolesti, kao u Levomekolu. Ali trebate se posavjetovati sa stručnjakom o mogućnosti zamjene lijeka koji je ispušten. Osim toga, u slučaju teške alergije na sastojke Levomekola, zamjena može biti prisilna. Individualna nesnošljivost nije isključena.

Analogi su podijeljeni u nekoliko skupina. Izravni su oni koji imaju točno iste aktivne sastojke u pripravku, naime kloramfenikol i metiluracil. To uključuje:

 • Levometil je analog Levomekola, čija je cijena nešto niža.
 • "Netran".

Ove se masti nazivaju preparati-sinonimi.

Sada razmislite indirektno za lijek "Levomekol" (mast) analoga.

Indirektni lijekovi su oni u kojima je mehanizam djelovanja sličan Levomekolu, a indikacije za uporabu su slične, ali sastav karakteriziraju potpuno različite aktivne tvari ili iste komponente plus dodatne tvari. Razmotrite ih detaljnije:

 • Levosin je analog Levomekola, koji se može naći u prodaji u bilo kojem lancu ljekarni.
 • "Streptonitol".
 • "Protegentin".
 • "Bepanten" - mast "Levomekol" analog u Europi.
 • "Kontraktubeks".
 • Ichthyol mast.
 • Vishnevsky mast.
 • "Fastin 1".
 • Alantan Plus je poznati analog Levomekola u Poljskoj.

Na primjer, u sastavu masti Levosin, osim kloramfenikola i metiluracila, postoje trimekain i sulfadimetoksin. Trimecain ima dugotrajna anestetička svojstva, dobro ublažava bol, što je često slučaj s ranama i opeklinama. Djelovanje sulfadimetoksina je usmjereno na borbu protiv bakterija, budući da je tvar antibiotik.

Mast "Bepanten", kao što je već spomenuto, za lijek "Levomekol" ekvivalent. U Europi ga je vrlo lako pronaći. To može biti potrebno na odmoru ili na poslovnom putu. Aktivni sastojak "Bepanthen" dekspantenol, koji potiče regeneraciju, ublažava upale i omekšava. Cijena lijeka je prilično visoka - oko 470 rubalja.

"Kontraktubeks" - koristi se uglavnom za opekotine, deformitete kože. Kao dio heparina, alantoin. Poboljšava regeneraciju, poboljšava cirkulaciju krvi. Uglavnom se koristi za stare ožiljke i ožiljke.

U mastu "Protegentin" nalazi se gentamicin sulfat i eritromicin, koji su antibiotici sa širokim spektrom djelovanja. Dodatno, proteaza, koja se smatra proteolitičkim enzimom, prisutna je u formulaciji. Kao rezultat toga, dolazi do brzog čišćenja rana od gnojnih izlučevina, područja nekroze rastvaraju, ubrzavaju se reparativni procesi.

Drugi analog "Levomekol" - Streptonitol mast - bogat je takvim aktivnim tvarima kao što je streptocid, koji je svima poznat kao antimikrobni učinak, kao i nitazol, koji ima antiprotozoalni učinak.

Sastav masti "Fastin 1" sadrži antibakterijske komponente syntomycin i furatsilin. Osim toga, u ovom lijeku postoji i aktivna tvar benzokain, pomoću koje se provodi anestezija, što je vrlo važno u slučaju jakog bola.

To se, nažalost, ne razlikuje "Levomekol" (mast). Upute za uporabu ne opisuju analoge, tako da ih liječnik mora odabrati.

Ihtiolna mast se proizvodi na organskom spoju ihtamol, koji može pokazati protuupalno, antiseptičko, anestetičko djelovanje na tkivo, čime se poboljšava cirkulacija krvi i metabolizam u tkivima. Oni se brže oporavljaju, nema tragova.

Kao dio masti Vishnevsky postoji katran breze, kseroform i ricinusovo ulje. Ovi sastojci su vrlo iscjeljujući. Oni su u kompleksu antibakterijsko, protuupalno, resorbirajuće djelovanje na tkiva, uklanjaju gnoj iz rana, procesi oporavka se odvijaju mnogo brže pod utjecajem masti od Vishnevskog.

Koji su analozi lijeka Levomekol najjeftiniji?

Mast "Levosin" je najjeftinija zamjena za poznati "Levomekol". Njegova cijena je nekoliko puta niža od cijene popularnog partnera. To se objašnjava činjenicom da se Levosin proizvodi u Rusiji. Vishnevsky mast je također jeftin. Jedini nedostatak toga je da kada se koristi ima snažan neobičan miris katrana.

zaključak

Važno je shvatiti da se mogu koristiti jeftini analozi, ali mehanizam djelovanja može se ipak malo razlikovati. Stoga je neprihvatljivo sudjelovati u samo-liječenju, a bolje je konzultirati se s liječnikom.

Mi smo detaljno ispitali lijek "Levomekol". Opisane su i upute za uporabu, analozi i njihova cijena.

Analogi Leviomekol masti

Ažuriranje zadnje cijene: 19.02.2019

Popis analoga: sortiranje po cijeni, ocjena

Levomekol (mast) Ocjena: 109

Moguće zamjene masti Levomekol

Alantan Plus (krema) Ocjena: 106 Gore

Analogni jeftinije od 50 rubalja.

Proizvođač: Unia OP (Poljska)
Oblici izdavanja:

 • Tuba, 35
Alantan Plus - krema za zacjeljivanje rana, pakirana u epruvete od 30 g. Jedan gram lijeka sadrži 20 mg alantoina i 50 mg D-pantenola. Zahvaljujući tim komponentama, alat ima zacjeljivanje rana i protuupalno djelovanje, vlaži i njeguje kožu. Najčešće se koristi za liječenje plitkih kožnih lezija, fotodermatitis, suhoću, pukotine, pelenski osip na koži, kao pomoć pri ekcemima i iritacijama različitog podrijetla. Kontraindicirana je kod jakih upalnih procesa, nedjelotvornih protiv dubokih uplakanih čireva. Nanesite na površinu kože ili na područje oštećenja tankim slojem 2-3 puta dnevno. Dopušteno za djecu, trudnice i dojilje.

Actovegin (gel) Ocjena: 81 Vrh

Analogni više od 88 rubalja.

Actovegin - gel, proizveden u epruvetama kapaciteta 20, 30, 50 i 100 g. Glavna komponenta proizvoda je deproteinizirana hematodermalna krv goveda. Pomaže zacjeljivanju ozljeda kože i sluznica zbog činjenice da ubrzava metaboličke procese u stanicama, što dovodi do aktivnog stvaranja novih tkiva. Učinkovit u liječenju rana, trofičkih ulkusa, opeklina različitog podrijetla. Površina rane se premazuje tankim slojem Actovegina nekoliko puta dnevno, gazni povoj natopljen gelom nanosi se na duboka oštećenja kože i kronične čireve. Tijekom primjene moguće je blago osjećanje pečenja. Odobrena za uporabu u djece, tijekom trudnoće i dojenja, jedina kontraindikacija za primjenu Actovegina je individualna netolerancija.

Analogni više od 102 rubalja.

Solcoseryl je još jedan analog Levomekola u obliku gela. Prodaje se u tubama kapaciteta 20 g, izgleda kao prozirna gusta masa s blagim mirisom mesne juhe. Kao aktivni sastojak sadrži dijalizat deproteinizirane teleće krvi, poboljšava prehranu tkiva i njihovu regeneraciju. Primijeniti na liječenje rana, opeklina od I i II stupnjeva, ozeblina, trofičkih ulkusa. Očišćena od gnoja i nekrotičnog tkiva, površine rane se podmazuju tankim slojem lijeka 2-3 puta dnevno. Duboke, vlažne rane i ulkusi pokrivaju se gaznim zavojem natopljenim gelom, koji se mijenja 1-2 puta dnevno. Zbog prirodnog porijekla kontraindikacija, ne postoji način, osim intolerancije komponenti, dopušteno je koristiti ga u bilo kojoj dobi.

Analogni više od 254 rubalja.

Bepantin je krema koja se može dobiti u epruvetama od 30 i 100 g. Svaki gram proizvoda sadrži 50 mg aktivne tvari: D-pantenol. Stimulira regeneraciju tkiva, kao i Alantan Plus, vlaži kožu i često se koristi ne samo protiv opeklina i površinskih rana, nego iu liječenju oštećenja bradavica kod žena tijekom dojenja i liječenja dermatitisa i pelenskog osipa kod novorođenčadi. Nanosi se izvana: tanki sloj kreme nanosi se na površinu kože 2-3 puta dnevno. Praktično bez kontraindikacija, s izuzetkom netolerancije na sastojke u njegovom sastavu, nije u interakciji s drugim lijekovima.

Levomekol analozi

Ova stranica sadrži popis svih analoga Levomekola u sastavu i indikacijama. Popis jeftinih analoga, kao i možete usporediti cijene u ljekarnama.

 • Najjeftiniji analog Levomekol: Panthenol
 • Najpopularniji analog Levomekol: Solcoseryl
 • ATC klasifikacija: Ostali lijekovi, uključujući kombinacije
 • Aktivne tvari / sastav: metiluracil, kloramfenikol

Jeftini analozi Levomekol

Pri izračunavanju cijene jeftinih analoga Levomekola, uzeta je u obzir minimalna cijena koja je pronađena u cjenicima koje su dale ljekarne.

Popularni analozi Levomekol

Ovaj popis analoga lijekova temelji se na statistici najtraženijih lijekova.

Svi analozi Levomekol

Analogi sastava i indikacija

Najprikladniji je gornji popis analoga lijekova, u kojima su indicirani nadomjesci za Levomekol, budući da imaju isti sastav aktivnih sastojaka i isti su kao što je naznačeno za upotrebu

Analogi o indikacijama i načinu uporabe

Kako pronaći jeftin ekvivalent skupog lijeka?

Da bismo pronašli jeftin analog lijeka, generika ili sinonima, najprije preporučujemo da obratite pozornost na sastav, odnosno na iste aktivne sastojke i indikacije za uporabu. Aktivni sastojci lijeka su isti i pokazat će da je lijek sinonim za lijek koji je farmaceutski ekvivalentan ili farmaceutska alternativa. Međutim, ne zaboravite na neaktivne sastojke sličnih lijekova koji mogu utjecati na sigurnost i djelotvornost. Ne zaboravite na savjete liječnika, samo-liječenje može naškoditi vašem zdravlju, stoga se uvijek posavjetujte s liječnikom prije korištenja bilo kojeg lijeka.

Levomekol cijena

Na stranicama ispod možete pronaći cijene za Levomekol i saznati više o dostupnosti u obližnjoj ljekarni.

Levomekol instrukcija

za uporabu droga

Farmakološko djelovanje

Kombinirani pripravak za lokalnu uporabu ima protuupalno (dehidrirajuće) i antimikrobno djelovanje, djeluje protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih mikroorganizama (stafilokoka, pseudomona i crijevnih štapića). Lako prodire duboko u tkivo bez oštećenja bioloških membrana, potiče procese regeneracije. U prisutnosti gnoja i nekrotičnih masa očuvan je antibakterijski učinak.

svjedočenje

Gnojne rane (uključujući one zaražene miješanom mikroflorom), u prvoj (gnojno-nekrotičnoj) fazi rane.

kontraindikacije

Režim doziranja

Na lokalnoj razini. Lijek se impregnira sterilnim maramicama od gaze koje labavo popunjavaju ranu. U gnojne šupljine moguće je uvesti kroz kateter (drenažna cijev) pomoću štrcaljke. U ovom slučaju, mast se zagrijava na 35-36 stupnjeva C. Ligacija se proizvodi svakodnevno, kako bi se potpuno pročistila rana od gnojno-nekrotičnih masa.

Levomekol: Ruski i strani analozi masti, sastav, upute za uporabu

Postoje lijekovi čija vjerodostojnost ne može oslabiti ni vrijeme ni konkurenciju na farmakološkom tržištu. Među njima je, po pravu, Levomekol mast, čiji se analozi vrlo uspješno prodaju iz šaltera ljekarni. No jesu li učinkovite?

Sastav, aktivna tvar i opis oblika otpuštanja

U dalekim sedamdesetima, Harkovski farmaceutski institut razvio je jedinstveni lijek s protuupalnim, antimikrobnim i regenerirajućim svojstvima. To je bio Levomekol, koji danas nije izgubio popularnost u liječenju raznih bolesti i lezija kože.

Minimalni sastav masti danas je jedinstven fenomen: koliko se lijekova može pohvaliti izraženim terapeutskim učinkom s minimalnom količinom sastojaka? U Levomekoli postoje samo dvije aktivne tvari:

 • dioksometiltetrahidropirimidin (ili na drugi način metiluracil) u koncentraciji od 40 mg / g, pokazujući regenerativnu učinkovitost i poboljšavajući trofizam tkiva;
 • Kloramfenikol, također poznat kao levometsitin, u koncentraciji od 7,5 mg / g, je antibiotik sa širokim spektrom djelovanja protiv mikroorganizama na popisu virusa i njihovih sojeva.

Metiluracil, osim regenerirajućeg svojstva, aktivan je u odnosu na hematopoetski sustav: potiče ga i ubrzava reprodukciju krvnih stanica. S druge strane, kod kloramfenikola je otkriveno ne samo prodiranje duboko u tkiva, već i aktivno djelovanje na mikroorganizme, čak i ako u ranama postoje gnojne i nekrotične mase. Lezije koje je zahvatio Levomekol doživljavaju neku vrstu konzervacije, a upala ne samo da ne napreduje dugo vremena (više od jednog dana), već je i potisnuta. To vam omogućuje primjenu Levomekol masti u kirurgiji, te u dermatologiji, te u sagorijevanju i proktologiji, te u kozmetologiji.

Ruski analozi masti Levomekol

Postoje li jeftini analozi domaće proizvodnje Levomekola? Da, i mogu se podijeliti u dvije glavne skupine:

 • analozi s identičnim aktivnim komponentama;
 • lijekove sa sličnim terapijskim mehanizmom, ali drugačiji sastav.

Potpuno identični strukturni ruski analozi Levomekola su Levometil i Netran. Ove masti sadrže kloramfenikol i metiluracil u istim koncentracijama. Sastav masti Levosin nešto je širi: metiluracil, kloramfenikol, sulfadimetoksin, trimekain - u kompleksu, te komponente imaju antibakterijski učinak, doprinose brzoj regeneraciji tkiva.

Sljedeći lijekovi su najsličniji u farmakološkom djelovanju:

 • Aekol - otopina za vanjsku i unutarnju primjenu, s alfa-tokoferol acetatom, beta-karotenom, menadionom i retinolom u sastavu;
 • Aloe liniment, koji uključuje sok od biljke aloe i biljna ulja: ricinus i eukaliptus;
 • Vishnevsky-jev spoj za laminiranje koji uključuje kseroforme i breza-tar;
 • Hyoxysone - mast s hidrokortizonom i oksitetraciklinom u sastavu. Međutim, važno je imati na umu da je prva komponenta hormonska, a to nije prikladno za bilo koji klinički slučaj;
 • krema ili mast D-pantenol, Pantoderm ili Dekspantenol, u kojoj je aktivni sastojak dekspantenol;
 • Olazol - aerosol za lokalnu uporabu s uljem krkavine, kloramfenikolom, benzokainom i bornom kiselinom;
 • Ichthyol mast, koja uključuje aktivni sastojak amonijev bituminosulfonat;
 • Streptocidna mast, koja uključuje streptocid - antibiotik brojnih sulfonamida.

U Levomekolu, za razliku od nekih od prikazanih analoga, postoji nesporna prednost: nije hidrofobna, ona može pokazati terapijski učinak u prisutnosti tekućine u rani - krv, gnoj, limfa. Stoga je odabir analogne prirode u prirodi, a najbolje je vjerovati stručnjaku u tom smislu!

Uvezeni nadomjesci lijekova

Osim domaćih, tu su i analozi masti Levomekol. Mnogi nadomjesci nisu inferiorni, pa čak i nadmašuju lijek na neki način. Antiseptička, antimikrobna i regenerativna svojstva su sljedeće masti za vanjsku uporabu:

 • Actovegin - lijek (drugi oblici - krema, otopina, tablete) iz Austrije s hemoderivatom (ekstrakt teleće krvi);
 • Baneocin (također u obliku praha) je austrijski agens čiji su aktivni sastojci neomicin i bacitrocin;
 • Bepantin - mast napravljena u Švicarskoj, koja se sastoji od dekspantenola, ali nekoliko puta skuplja od domaćeg ekvivalenta;
 • Bacitracin (SAD) - tvar koja sadrži cink-bacitracin i formirajuće komponente;
 • Povidon-jod - otopina ili mast s istom aktivnom tvari za vanjsku uporabu;
 • Solcoseryl - lijek koji se proizvodi u Njemačkoj i Švicarskoj ima jedinstvena regenerirajuća i antibakterijska svojstva zbog hemoderivacije.

Glavna svrha ovih lijekova je ubrzati zacjeljivanje rana, dezinfekciju i antimikrobno djelovanje kod raznih kožnih bolesti.

Trošak stranih analoga je znatno veći od Levomekol, i ta činjenica uvelike određuje izbor potrošača u korist ruskih masti.

Upute za uporabu lijeka

Kada otvorene rane, čirevi, opekotine, malu količinu masti treba nanijeti na platno od gaze i pričvrstiti, osiguravajući zavojem, na zahvaćeno područje. Duboke gnojne rane pune se masti kroz kateter pomoću štrcaljke. Oblačenje se provodi svakodnevno, sve dok se rana ne očisti od gnojnih masa.

Ne koristite Levomekol više od 7 dana neprekidno, jer to može dovesti do senzibilizacije kontakta - povećane osjetljivosti na sastojke masti.

Levomekol prema uputama nije indiciran za primjenu u djece mlađe od tri godine, međutim, tijekom trudnoće i dojenja, vanjska uporaba masti je sigurna. Levomekol sadrži levometsitin, koji daje pravo na upućivanje masti na antibiotike. To treba uzeti u obzir u slučaju individualne netolerancije na antibiotike iz ove serije! Osim toga, kontraindikacije za uporabu su: prisutnost psorijaze, ekcema, mikoza.

Postoji li razlika u sredstvima s jednim aktivnim sastojkom

Koristeći Levomekol, moguće je ne samo smanjiti upalu, nego i ubrzati zacjeljivanje rana, jer komponente masti doprinose najboljoj trofizmu tkiva i njihovoj regeneraciji. Ne postoji temeljna razlika u korištenju pripravka s kloramfenikolom i metiluracilom, osobito ako su sastojci sadržani u istim koncentracijama. Međutim, dajući prednost analozima Levomekola, vrijedi istražiti informacije o sastavu. Tako, na primjer, često propisan kao Levomekol identičan Levosinu, sadrži kao aktivne sastojke i trimekain, koji ima analgetski učinak. Olazol, osim kloramfenikola, uključuje i anestetičku tvar i ulje krkavine, što pridonosi još bržoj epitelizaciji u usporedbi s Levomekolom. Prije upotrebe lijeka ili njegovih analoga preporuča se konzultacija sa specijalistom.

Analogi Leviomekol masti

Levomekol (mast) Ocjena: 109

Levomekol je antibakterijski lijek za vanjsku uporabu. Dostupan u obliku masti koja sadrži 2 aktivna sastojka odjednom: kloramfenikol i metiluracil. Propisuje se za lokalno liječenje gnojnih rana u prvoj (gnojno-nekrotičnoj) fazi rane. Od kontraindikacija za Levomekolu, indicirana je samo preosjetljivost na komponente lijeka.

Analozi lijeka Levomekol

Analogni više od 254 rubalja.

Bepantin - topikalna krema koja ubrzava regeneraciju tkiva. Proizvođač: Bayer (Njemačka). Prodaje se u aluminijskim epruvetama od 30 grama, može se propisati za kožne bolesti, opekotine, ogrebotine, posjekotine, pukotine, za prevenciju i liječenje suhe kože, za njegu dojki tijekom dojenja, te se može koristiti tijekom trudnoće i dojenja. Jedina kontraindikacija je preosjetljivost na lijek.

Analogni više od 102 rubalja.

Solkozeril je antihipoksično, citoprotektivno, regenerirajuće, membranski stabilizirajuće, angioprotektivno sredstvo za ozdravljenje rana švicarskog podrijetla, koje se proizvodi u obliku gela, u 20-gramskim aluminijskim cijevima. 4,15 mg Solcoseryl se može propisati za manje oštećenja kože, opekline 1 i 2 težine, ozebline i za liječenje rana koje je teško Primjena tijekom trudnoće i dojenja je nepoželjna.

Analogni više od 88 rubalja.

Union OP (Poljska) Alantan Plus - krema za zacjeljivanje rana, pakirana u epruvete od 30 g. Jedan gram pripravka sadrži 20 mg alantoina i 50 mg D-pantenola. Zahvaljujući tim komponentama, alat ima zacjeljivanje rana i protuupalno djelovanje, vlaži i njeguje kožu. Najčešće se koristi za liječenje plitkih kožnih lezija, fotodermatitis, suhoću, pukotine, pelenski osip na koži, kao pomoć pri ekcemima i iritacijama različitog podrijetla. Kontraindicirana je kod jakih upalnih procesa, nedjelotvornih protiv dubokih uplakanih čireva. Nanesite na površinu kože ili na područje oštećenja tankim slojem 2-3 puta dnevno. Dopušteno za djecu, trudnice i dojilje.

Postoje li analozi "Levomekola"

Kako primijeniti "Levomekol" i njegove analoge

"Levomekol" i njegovi analozi "Netran", "Levometil" imaju antimikrobni i protuupalni učinak protiv crijevnih i Pseudomonas aeruginosa, stafilokoka i nekih drugih mikroorganizama. Aktivni sastojci Levometila su kloramfenikol i metiluracil, a metanol i kloramfenikol su uključeni u Netran i Levomekol. Svi ovi lijekovi djeluju dehidrirajuće, lako prodiru u tkivo i stimuliraju proces oporavka.

Ovi lijekovi zadržavaju antibakterijski učinak u prisutnosti nekrotičnih masa i gnojnih procesa. Masti su propisane za liječenje gnojnih rana u gnojno-nekrotičnoj fazi procesa, za gnojno-upalne bolesti kože, furuncle, trofičke ulkuse, opekline od 2 do 3 stupnja, rane zaražene miješanom mikroflorom. "Levomekol" i njegovi analozi koriste se izvana. Potrebno je natopiti sterilne gazne ubruse s pomastom i napuniti ih ranama. Ako je slučaj posebno jak, mast se zagrijava do tjelesne temperature i brizgalicom se ubrizgava u gnojnu šupljinu kroz cijev za drenažu. Ovi lijekovi se također koriste za liječenje postoperativnih rana u ginekologiji i traumatologiji. U tom slučaju, mast se nanosi na površinu rane i pokriva zavojem.

Preljevi s mastima mijenjaju se svakodnevno do potpunog čišćenja od nekrotičnih masa.

Nuspojave, kontraindikacije za korištenje "Levomekol" i njegove analoge

"Levomekol" i analozi mogu se koristiti u djece, dopušteno ih je koristiti čak iu novorođenčadi. Mast se može koristiti za liječenje pupčane rane, pustula, posjekotina, uboda insekata, gnojnih cijepljenja, injekcija. Često se ovaj alat koristi u djece za prevenciju gnojenja s različitim lezijama kože - ogrebotine, ogrebotine, modrice. S istom svrhom koristi se za lomljene ili ljuštene nokte. Prema recenzijama "Levomekol", "Netran", "Levomethyl" vrlo rijetko uzrokuju nuspojave, koje se manifestiraju u obliku alergijskih reakcija - osip na koži, svrbež. Svi ovi lijekovi prodaju se u ljekarnama bez recepta.

Ta vanjska sredstva kontraindicirana su u slučaju otkrivene preosjetljivosti. Mogu se koristiti tijekom trudnoće i dojenja, ali treba uzeti u obzir činjenicu da uz dugotrajnu uporabu lijekova na velikim površinama rane postoji rizik da se aktivna tvar apsorbira u krv. Slučajevi predoziranja "Levomekola" i analoga nisu fiksni.

Levomekol - upute za uporabu, mišljenja, analozi, cijena

Sastav masti Levomekol

Mast Levomekol se proizvodi u aluminijskim epruvetama od 40 grama ili u staklenim staklenkama u količini od 100 g, ili 1000 g. Banke su izrađene od tamnog stakla. Sastav masti Levomekol su dva aktivna sastojka - kloramfenikol i metiluracil. Kloramfenikol je antibakterijska kemikalija. Metiluracil ima svojstvo ubrzavanja zacjeljivanja rana, regeneracije tkiva i bilo kakvih popravaka. 1 gram Levomekol mast sadrži 7,5 mg kloramfenikola i 40 mg metiluracila. Za ravnomjernu raspodjelu aktivnih sastojaka prema volumenu masti, kao i za lakšu primjenu i prodiranje pripravka u tkiva ljudskog tijela, sastav uključuje pomoćne komponente - polietilen oksid-400 i polietilen oksid-1500.

Dobra kvaliteta mast Levomekol ima homogenu strukturu, srednje gustoće. Kompozicija je obojena u čistoj bijeloj ili bijeloj boji sa blagim žutim nijansama.

Opseg i terapijski učinci

Mast Levomekol je kombinirani lijek, čiji aktivni sastojci djeluju protuupalno, antibakterijski i regenerirajuće. Antimikrobni učinak uzrokovan je kloramfenikolom koji ima štetan učinak na širok raspon patogenih mikroorganizama. Levomekol je također učinkovit protiv rezistentnih Gram-negativnih mikroorganizama, na primjer, Staphylococcus spp. (Staphylococcus spp.), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas aeruginosa) i Escherichia coli.

Regenerirajući učinak Levomekola je zbog metiluracila, koji lako prodire duboko u tkiva, aktivira proces sinteze novih stanica i obnavlja normalnu strukturu organa. Regenerirajući učinak usko je povezan s dehidracijskim učinkom, koji se sastoji u uklanjanju viška tekućine u tkivima i uklanjanju natečenosti.

Metiluracil potiče metabolizam na staničnoj razini, što ubrzava zacjeljivanje rana i popravak tkiva. Također je imunostimulant koji stimulira proizvodnju interferona - tvari koja ima antivirusne učinke i niz drugih učinaka.

Uništavanje patogenih mikroorganizama u kombinaciji s anti-edematoznim djelovanjem stvara protuupalni učinak Levomekol masti. Mast je sposobna prodrijeti u stanice, u duboke slojeve tkiva, ostvarujući svoj terapeutski učinak. Prodiranje u duboke slojeve tkiva nije praćeno oštećenjem staničnih membrana, koje ostaju netaknute i funkcionalno aktivne. Prisutnost gnoja i velike količine mrtvog tkiva ne smanjuje učinkovitost masti. Prema stupnju utjecaja na ljudski organizam, alat spada u skupinu niskoprinosnih tvari.

Zbog toga se Levomekol može koristiti za dezinfekciju i ubrzavanje zacjeljivanja raznih rana, šavova, traumatskih ozljeda, gnojnih upala itd. Mast se može koristiti samo izvana - dakle, područje primjene je ograničeno samo na one dijelove tijela i mjesta gdje se može primijeniti.

Indikacije i kontraindikacije

Mast se može koristiti za profilaksu ili liječenje. Glavna indikacija za primjenu Levomekola je liječenje gnojnih rana kod kojih je infekcija nastupila miješanom mikroflorom. Alat se koristi za zaustavljanje aktivnog upalnog procesa, uklanjanje patogenih mikroba i čišćenje rane od gnojnog sadržaja i nekrotičnih masa, kao i za ublažavanje edema. Levomekol se također koristi za liječenje sljedećih patologija:
1. Opekline 2 i 3 stupnja.
2. Trofički ulkusi.
3. Zagrijte i druge gnojne kožne bolesti.

Profilaktička mast Levomekol primjenjuje na uboda, rane, posjekotine, kurje oči, ekcemi, prekrupe i bilo koje druge štete kako bi se spriječila infekcija i ubrzalo zacjeljivanje.

Kontraindikacija za uporabu Levomekol mast je samo prisutnost preosjetljivosti ili alergije na sastojke lijeka. U prisustvu bilo koje druge bolesti, uključujući one kronične, lijek se može koristiti.

Levomekol - upute za uporabu

Mast Levomekol se koristi izvana. Kompozicija se nanosi u tankom sloju na površinu lezije, nakon čega se tretirana površina čvrsto prekriva čistom krpom ili sterilnom gazom namotanom u nekoliko slojeva. Liječenje zaraženih površina provodi se jednom ili dva puta dnevno, sve do potpunog čišćenja rane od gnojnog iscjedka. Obično ovaj proces traje od 5 do 10 dana.

Ako je gnojna rana duboka, velika ili se nalazi u tjelesnoj šupljini, mast se nanosi na gazne salvete, koje se zatim uvode u površinu rane. Da biste to učinili, Levomekol se zagrijava na tjelesnu temperaturu - 35 stupnjeva, nakon čega se gazni ubrusi impregniraju sastavom. Potom se u ranu uvode maramice s preparatom, sve dok se potpuno ne napune. Salvete bi trebale labavo popuniti volumen rane, a ne čvrsto.

Ako je rana je duboka i uska, ima oblik, konfiguraciju i mjesto, koje ne dopuštaju da uđu u njega gaza salvete natopljene u mast - onda se lijek ubrizgava kroz kateter sa štrcaljkom. Da biste to učinili, u ranu je umetnuta drenažna gumena cijev u koju je umetnuta standardna jednokratna štrcaljka napunjena Levomekolom, a mast je stisnuta prema unutra. Zatim se spusti u drenažu i padne na dno rane.

Nakon punjenja opsežne rane s Levomekolovim maramicama, na zahvaćeni dio tijela nanosi se fiksacijski zavoj. Salvete s mastima mijenjaju se u nove jer postaju zasićene gnojem i nakupinama nekrotičnih masa na njima. Ponekad je dovoljno oblačiti se jednom dnevno, au drugim slučajevima morate mijenjati maramice svakih nekoliko sati.

Liječenje rana masti Levomekol provoditi svaki dan, do potpunog uklanjanja gnojnog iscjedka i nekrotičnih masa. Ako je iz bilo kojeg razloga propušteno liječenje rane, nastavit će se dorada prema postojećem rasporedu.

Levomekol je savršen za liječenje i prevenciju rana u krevetu. Mast može liječiti gnojne akne, bilo kakve posjekotine, ubodne ili razderane rane, kao i plačući ekcem ili rastrgano zrno.

U prisutnosti upalnog gnojnog procesa na vanjskom dijelu ušnog kanala, tanke niti se preklapaju iz sterilne gaze ili zavoja. Zatim se gazni snopovi infiltriraju u Levomekol i plitko uđu u slušni kanal 12 sati, po mogućnosti noću. Isto tako, mast na gelu flagela može se davati kroz nazalne prolaze u sinusima, kako bi se liječio sinusitis.

U prisutnosti gnojnih akni, one se premazuju preko noći tankim slojem Levomekola. Nakon otvaranja i uklanjanja akni, preporuča se podmazati ovo područje kože masti i staviti ga u formiranu rupu, ako se formira duboki nedostatak kože.

Kod primjene lijeka Levomekol ne treba koristiti druge lijekove koji se također koriste izvana. Čak i uz liječenje velikih površina rana, uključujući opekline, nije bilo slučajeva predoziranja lijekom.

Kod primjene masti treba izbjegavati kontakt s očima, sluznicama i iznutra. U slučaju dodira s očima i sluznicama, odmah isprati s puno tekuće čiste vode. Ako se Levomekol slučajno proguta, potrebno je ispirati želudac vodom i aktivnim ugljenom.

Levomekol tijekom trudnoće i djece

Lijek je odobren za primjenu u trudnica i dojilja, jer se koristi lokalno, ne apsorbira se u sistemsku cirkulaciju u malim lezijama i nema sustavni učinak. Tijekom trudnoće i dojenja, Levomekol se može koristiti u sljedećim slučajevima:
1. Za liječenje sinusitisa i otitis media.
2. Za liječenje posjekotina, ogrebotina, ujeda komaraca i mušica, manjih opeklina, urastanja noktiju, upale nakon manikure itd.

Možete liječiti akne na licu ili drugim dijelovima tijela. Međutim, nije potrebno samozapošljavati - bolje je konzultirati liječnika za kvalificiranu pomoć.

U djece se također može koristiti Levomekol mast. Budući da je gotovo potpuno siguran, može se po potrebi koristiti i za novorođenčad. Levomecol se može koristiti za liječenje pupčane rane, posjekotina i uboda insekata, rana i pustula koje izlaze na kožu. Možete podmazati gnojna mjesta cijepljenja ili injekcija. Obično kod djece, lijek se koristi za prevenciju gnojenja u slučaju raznih ozljeda kože - ogrebotina, ogrebotina, modrica itd. Ako se male rane gube, mast je prikladna za njihovo liječenje.

Kada djeca imaju slomljene ili poderane nokte, također je moguće koristiti Levomekol mast kako bi spriječili upalu i gnojničenje, kao i ubrzali zacjeljivanje i popravak tkiva.

Nuspojave

Lijek za liječenje Levomekol

akne

Mast ima dobar učinak u liječenju akni. Taktika primjene ovisi o težini i broju lezija na koži lica. Ako na licu ima mnogo malih bubuljica, proizvod se može nanijeti na cijelu površinu kože nekoliko sati navečer i isprati prije spavanja. U roku od dva tjedna, bubuljice nestaju, koža lica je izglađena, a mali ožiljci dobro djeluju. U prisutnosti pojedinačnih crvenih i upaljenih akni, Levomekol se nanosi u tankom tankom sloju, prekriven malim komadom vate i ostavi 2 do 3 sata. Nakon toga uklonite pamuk i operite mast.

U roku od dva dana, bubuljica je značajno smanjena, a crvenilo nestaje sljedećeg jutra. Nakon 2 - 3 dana, bubuljica se potpuno razgrađuje i nestaje, ili se organizirano gleda, kada se može istisnuti, a mjesto gdje se formacija održava tretira se antiseptikom i premazuje Levomekolom. Mast može liječiti bubuljice ne samo na licu, već i na drugim dijelovima tijela - leđima, vratu, rukama, ramenima itd.

Acne se također može liječiti Levomekolom. Za liječenje upaljenih akni, mast se nanosi na cijelo lice navečer prije spavanja, a ujutro se ispere. Tipično, u roku od dva tjedna, upala splasne, akne eruptiraju ili rastvaraju, koža je izglađena i ožiljci su smanjeni u veličini. Nove akne na pozadini liječenja, u pravilu, ne pojavljuju se. Mast se mora koristiti prije liječenja postojećih akni, a zatim zaustaviti svakodnevnu uporabu. Zatim, ako je potrebno, kada se pojave pojedine akne ili bubuljice, potrebno je nanijeti lijek u smjeru i ostaviti ga preko noći.

Levomekol je dobar za akne i akne jer potiskuje upalni proces i ubija bakterije koje uzrokuju te kožne bolesti.

Levomekolova usna

zbroji

Mast je izvrstan alat koji pomaže eliminirati gnojnu upalu folikula dlake uzrokovanu stafilokokom. Za liječenje čireva Levomekol mast se koristi na sljedeći način:
1. Obradite kožu apscesa s rubova do središta s 3% otopinom vodikovog peroksida, klorheksidina ili 70% alkohola. Zatim nanesite mast na čvor, zatvorite mjesto komadom vate i nanesite zavoj (ako je moguće). Ovaj tretman se provodi 2 do 3 puta dnevno. Za noć, nanesite svježi preljev s Levomekolom.
2. Nakon otvaranja apscesa i izlaska iz štapa, ranu tretirajte vodikovim peroksidom ili alkoholom. Nakon toga, stavite Levomekol izravno u ranu, pokrijte ga gaznom ubrusom, također namočenom u mast i nanesite zavoj. Liječenje treba provoditi 2 puta dnevno, dok se rana ne zategne i koža se ne vrati.

Levomekol pomaže da se brzo formira jezgra kuhanja i ubrza otvaranje apscesa. To se obično događa unutar 2 do 3 dana uporabe. Nakon otvaranja kuhati i oslobađanje gnoj mast sprječava infekciju rane i ubrzava zacjeljivanje.
Više o čirevima

Levomekolovi šavovi

Levomekol se često koristi za liječenje postoperativnih šavova, uključujući i nakon perinealnih porođaja kod žena. Levomekol se također koristi u divergenciji šavova na perineumu. Ispravni šavovi na perineumu obrađuju se na sljedeći način:
1. Pranje prepone sapunom.
2. Obraditi sa slabom otopinom kalijevog permanganata ili furatsiline.
3. Isperite mekim ručnikom ili prirodnom čistom krpom.
4. Lezite 10 - 15 minuta s razdvojenim nogama tako da je koža perineuma dobro osušena.
5. Zatim nanesite Levomekol mast na gazu i nanesite na šavove.
6. Ako je potrebno, možete nanijeti više maramica.
7. Onda stavite na čiste debla od prirodne tkanine s brtvom.
8. Levomekol ubrus ostavite na 2 - 6 sati, a zatim uklonite.

Levomecol može tretirati bilo koji postoperativni šav kako bi ubrzao zacjeljivanje i spriječio infekciju. Tretiranje šavom provodi se prema istoj shemi kao i na perineumu. To jest, antiseptik (3% vodikov peroksid, klorheksidin, 70% alkohol) se prvo liječi šavom i kožom oko nje. Zatim se Levomekol obilno nanosi na šav, prekriven sterilnom gazom na vrhu i ostavi 2-4 sata. Nakon tog vremena ubrus se uklanja. Ako je potrebno, mast na ovaj način se nanosi na šav, dva puta dnevno. Ako je šav upaljen i gnojan, Levomekol pomaže ukloniti te procese u roku od 2 do 5 dana.

Tamponi s Levomekolom

Levomekol u ginekologiji u obliku tampona koristi se za liječenje sljedećih stanja:
1. Upalna cervikalna erozija.
2. Upala maternice (jajnici, jajovodi).
3. Neusklađenost vaginalnih šavova nakon suza u porođaju ili operacijama.

U prisustvu bakterijske vaginoze ili vulvovaginitisa, često se stvara erozija vrata maternice, koja se može izliječiti uklanjanjem upalnog procesa. U tu svrhu koristi se lokalno liječenje - tamponi s Levomekolom. Potrebno je napraviti mali tampon od vate, staviti na njega mast od 15 mm x 15 mm i visine 5 mm. Zatim umetnite tampon u vaginu noću i uklonite ga ujutro. Obično se tretman sastoji od 10 do 15 tampona dnevno. Nakon kauterizacije cervikalne erozije, Levomekol brisovi se također koriste za ubrzavanje zacjeljivanja sluznice. Tampon se uvede navečer i ostavi preko noći. Ukupno, tretman se sastoji od 7 do 10 tampona, koji se daju svakodnevno. Isto tako, brisevi s mastima ubacuju se u vaginu kada se šavovi razilaze nakon poroda ili operacije. Trajanje liječenja u ovom slučaju određuje ginekolog.

U liječenju upale uterinih dodataka, Levomekol brisovi su metoda isporuke aktivne tvari u zahvaćeno područje. To znači da se liječenje ne događa u vagini, ali se kroz njegovu sluznicu aktivne komponente pripravka apsorbiraju u okolna tkiva, uključujući jajnike i jajovode. Dakle, lijek se dostavlja gotovo izravno na mjesto patološkog procesa. Međutim, samo Levomekol brisovi za liječenje upale privjesaka nisu dovoljno učinkoviti, a potrebni su i sustavni antibiotici kako bi se potpuno uklonio patološki proces. Tamponi se ubacuju u vaginu na isti način kao u liječenju cervikalne erozije. Trajanje liječenja ovisi o težini upale privjesaka, a ginekolog se u svakom pojedinom slučaju određuje pojedinačno.

Zacjeljivanje rana

Svaka rana može se liječiti Levomekol mastom. Ako rana nije gnojna, lijek će ubrzati zacjeljivanje i spriječiti infekciju. Ako je rana gnojna, mast će je očistiti, osloboditi upale i ubrzati proces zacjeljivanja. Lijek možete liječiti bilo kakvim ubodima insekata, posjekotinama, posjekotinama, ogrebotinama, ogrebotinama itd.

Ako rana nije gnojna, tada se zahvaćeno područje liječi antiseptikom (vodikov peroksid 3%, alkohol 70%, itd.), A Levomekol se jednostavno nanosi izravno na površinu rane, a ako je potrebno prekrije se podlogom od gaze. Obrada se može provesti jednom dnevno, sve dok se defekt ne zacijeli.

Ako rana festers, onda morate prvo ukloniti sve iscjedak iz njega pomoću pamuka-gaza tamponi navlaženi s antiseptik. Nakon takvog tretmana rane, u njega se postavi Levomekol; odozgo je prekriven gaznom ubrusom, također namočenom u mast. Liječenje se provodi prema potrebi: ako se otpusti puno gnoja, onda se preljev s mastima mijenja nekoliko puta dnevno - inače je dovoljna dvostruka podveznost. Rana se tretira sredstvom za zaustavljanje odvajanja gnoja.

Levomekol u nosu (za sinus) i u uhu

Levomekol može podmazati nosne prolaze kod djece i odraslih za liječenje kroničnog rinitisa. Učinak se događa unutar nekoliko dana. Podmazivanje se provodi s pamučnim štapićem 1 - 2 puta dnevno. Osim toga, mast se uspješno koristi u liječenju sinusitisa. Da biste to učinili, napravite gazu turunda, koja je obilno zasićena mastom i umetnuta u nazalne prolaze. Tada osoba treba leći i odbaciti glavu, ostati u tom položaju 30 minuta. Nakon toga turunda je uklonjena iz nosnih prolaza. Tijekom dana, turunda s Levomekolom umetnuta u nos 3-4 puta. Tijek liječenja je 5-7 dana. Prije uvođenja turunde, nos isperite slanom vodom ili slanom otopinom.

Kada se vrije ili gnojni upala vanjskog slušnog kanala, polaganje Levomekol u uho puno pomaže. U tu svrhu se turunde valjaju iz gaze, impregnirane s obilnom masti i plitko umetnu u vanjski slušni kanal. Turundi se ostavljaju cijelu noć - 10-12 sati, a izvlače se ujutro. Tijek liječenja traje 5-10 dana, ovisno o težini patološkog procesa.

hemoroidi

balanopostitis

opekline

Levomekol s opeklinama koristi se za sprečavanje infekcije površine rane i ubrzavanje zacjeljivanja oštećenog područja. Ako je opeklina upaljena i počela se gnojiti, pomast će također pomoći u rješavanju ovog problema. Osim gnojnog iscjedka, Levomekol dobro čisti opekotinu iz nekrotičnog i mrtvog tkiva.

Ako opeklina od 1 ili 2 stupnja ima malu površinu, možete nanositi mast na površinu rane. Pravilno nanesite mast na sterilnu gazirnu tkaninu, koja se nanosi na površinu rane. Prije liječenja lijekom Levomekol, opekline treba oprati hladnom vodom. Preljev se nanosi na dan, zavoji se obavljaju svaki dan. Ako je potrebno, zavoj se može češće mijenjati, ali ne više od 5 puta dnevno. Opeklina se tretira masti sve do potpunog zarastanja površine rane. Za male opekline u kućanstvu, tijek liječenja je obično 5 do 14 dana.

analoga

Recenzije

Tijekom razdoblja dugotrajne primjene masti Levomekol, lijek je stekao dobru reputaciju. Velika većina mišljenja je pozitivna, jer je lijek učinkovit u liječenju raznih rana, ozljeda, ozljeda, nekih gnojnih infekcija, akni itd. Upotreba Levomekola omogućuje značajno ubrzavanje zacjeljivanja bilo kakve štete na koži, što ovu pripremu čini "spasilačkom linijom" za djecu koja stalno grebu, lome koljena, ozlijede se različitim predmetima itd. Sretni roditelji gotovo uvijek ostavljaju pozitivne povratne informacije o lijeku.

Osim izvrsnog ljekovitog učinka koji Levomekol ima na rane na koži, ima svojstvo liječenja nekih upalnih procesa - sinusitisa, otitisa, kroničnog rinitisa, upale maternice ili erozije cerviksa. Učinkovitost masti za sinus i otitis je visoka, ljudi su zadovoljni i ostavljaju pozitivne povratne informacije.

Negativne recenzije lijeka Levomekol nalaze se samo u odnosu na specifičnu situaciju u kojoj je lijek bio potpuno neučinkovit. No, ne postoje negativne recenzije općenito o Levomekol mastu, budući da u jednoj situaciji može izgledati neučinkovito, ali u drugoj to će vrlo dobro i brzo otkloniti problem.

Levomekol ili Vishnevsky mast?

Za liječenje upaljenih ili gnojnih rana poželjno je koristiti Levomekol mast, budući da je njegova antibakterijska aktivnost mnogo veća, a njezina popravna svojstva bolja. Osim toga, Levomekol ima još jednu prednost nad Vishnevsky mast - odsutnost mirisa. Vishnevsky mast smrdi vrlo neugodno, a također često uzrokuje iritaciju na mjestu njegove primjene, što se ne primjećuje kada se koristi prvi.

U liječenju čireva Levomekol mnogo brže dovodi do organizacije apscesa i otvaranja apscesa, nakon čega slijedi zacjeljivanje rane, u usporedbi s Vishnevsky mast. U načelu, danas Levomekol nadilazi Vishnevsky mast u svojim značajkama. Ali ako osoba koristi Vishnevsky mast, a sastav je učinkovit, onda nema smisla prebaciti na Levomekol i probati drugi lijek.
Pročitajte više o masti za Vishnevsky

Levosin ili Levomekol?

Mast Levocin, za razliku od Levomekola, također sadrži anestetske i sulfanilamidne antibakterijske (sulfadimetoksin) komponente, ali oba lijeka sadrže kloramfenikol i metiluracil. Antibakterijski i ljekoviti učinak Levosina i Levomekola gotovo je isti, ali prvi također ima anestetički učinak.

Prema ocjenama ljudi koji su koristili oba lijeka, oni se ne razlikuju mnogo, pa možete odabrati bilo koga tko je iz nekih subjektivnih razloga više sličan. Prema objektivnim istraživanjima provedenim na pozadini primjene masti za liječenje istih stanja, nema nikakvih prednosti niti izraženiji terapijski učinak u Levosinu ili Levomekolu. Stoga možemo reći da su Levomekol i Levosin masti praktički iste. Trošak lijekova je također približno isti, pa pitanje izbora - Levomekol ili Levosin, leži isključivo u ravnini osobnih subjektivnih sklonosti. Međutim, ako postoji značajan simptom boli, onda je bolje koristiti Levocin, koji će olakšati bolni osjećaj bez upotrebe tableta za bol.

Voskopran s Levomekolom

Voskopran je poseban zavoj za zacjeljivanje rana namočen u Levomekol mast. Voskopran se sastoji od prirodnog voska koji ubrzava zacjeljivanje rana. Zajedno s Levomekolom oni pojačavaju djelovanje jedni druge, uvelike povećavajući učinkovitost svakog lijeka. Zavoj Voskopran s Levomekolom se ne lijepi na ranu u početnim fazama, što vam omogućuje da ga bezbolno i mirno promijenite. I u fazi ozdravljenja, naprotiv, čvrsto je zalijepljena za kožu, koja se više ne može mijenjati, već je ostavljena do potpunog obnavljanja normalne strukture tkiva. Nakon potpunog zacjeljivanja, zavoj sam odlazi od kože, pod kojom je zacjeljena površina bez ožiljaka i deformacija.

Voskopranski preljev s Levomekolom koristi se za liječenje sljedećih stanja:

 • gnojne i zaražene površine rane;
 • trofički ulkusi;
 • rane krevet;
 • osip od pelena;
 • temperatura, kemijska ili radijalna opeklina od 1, 2, 3 stupnja;
 • smrzotine;
 • gnojnih i upalnih lezija kože.